Recenze: Submarine

SUBMARINE JMENUJI SE OLIVER TATE Komedie, Drama, Romantický Velká Británie / USA, 2010 Hudba: Alex Turner Hrají: Craig Rober...

SUBMARINE

JMENUJI SE OLIVER TATE


Komedie, Drama, Romantický
Velká Británie / USA, 2010
Hudba: Alex Turner
Hrají: Craig Roberts, Sally Hawkins, Yasmin Paige,...

Patnáctiletý Oliver Tate má dva cíle: zachránit manželství svých rodičů za pomoci pečlivě promyšleného plánu a přijít o panictví před svými dalšími narozeninami. Obává se, že jeho matka prožívá románek s new-age pošukem Grahamem, a tak monitoruje dění v rodičovské ložnici podle aktivity přepínače tlumených světel a falšuje sugestivní milostné dopisy matky otci. Zároveň se pokouší dvořit své spolužačce Jordaně, žhářce, která osobně dohlíží na to, co si Oliver zapisuje do svého deníku - obzvláště na pasáže, které se týkají jí samotné. Když se jí něco nezdá, Oliver musí škrtat. Film vznikl podle slavné knižní předlohy Joea Dunthornea a jde o nekonvenční a podmanivý příběh o dospívání.

Oliver je divný kluk a tento film o něm vypráví velmi a divný a zvláštní příběh. Oliver je na střední, rád lseduje, jak se vyvíjí vztah jeho rodičů (jak dlouho už spolu nespali?), a také by rád byl s jednou dívkou ze školy.
K tomuhle filmu mě přivedl jeho úžasný soundtrack aneb Alex Turner (z kapely Arctic Monkeys). Když se třeba nedostanete, ani ke knize, ani k filmu, soundtrack si určitě pusťte, jelikož ten opravdu stojí za to.
Jak už jsem zmínila, Oliver je divný, takže nelze očekávat nic jiného než taky divný příběh. Ale ten příběh mi až tak nevadil, řekla bych, že byl divný v dobrém slova smyslu. Ale to ten film moc nezachrání.
Film mě chvílema dost nudil a měl hodně hluchých míst. Doopravdy jsem se u tohoto filmu velkou část nudila. A je mi to líto, ale prostě je to tak.
Ale i tak je tu ještě pár věcí, které se mě, kromě soundtracku, líbily. Například kamera - originálně a zajímavě natočený snímek. A pak i styl vyprávění - opět trochu divný, ale mě se líbil.
Ale i tak tyhle skutečnosti film Submarine nezachrání. Ta nuda byla prostě velká.
Na film se klidně nekoukejte, ale aspoň ten soundtrack si poslechněte.

Slyšeli jste někdy o tomto filmu? Nebo o knize? A co soundtrack, znáte ho? Posloucháte Arctic Monkeys?


Mohlo by tě zaujmout:

1 komentářů

  1. Dobře, koukat nebudu :D Nijak mě film nezaujal. Ani soundtrack, bohužel :/ :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky