Jít do kina sám?

 Myslím si, že téma, o kterém bude dnešní článek je dost zajímavé, jelikož s pár lidma jsem se o tomto bavila a každý na to má jiný náz...


 Myslím si, že téma, o kterém bude dnešní článek je dost zajímavé, jelikož s pár lidma jsem se o tomto bavila a každý na to má jiný názor, já vám tedy dnes představím ten svůj a zároveň bych byla ráda, pokud byste se o svůj názor na toto téma podělili v komentářích.

Asi začnu s tím, co já a tahle věc. Asi tak před rokem, kdybyste se mě zeptali, tak bych odpověděla "nikdy, ani za nic", ale od té doby už uplynula nějaká ta doba a můj názor se změnil.
Poprvé jsem šla do kina sama, když měl jít do kin, myslím, Captain America a já jsem neměla s kým jít. Ale nového Captaina Americu jsem si nechtěla nechat ujít a rozhodně jsem na něj chtěla jít i do kina, tak jsem se překonala a do toho kina se sama vypravila. Byl to strašně divný pocit - nemyslela jsem si, že to někdy udělám, ale byla jsem tam, už jsem seděla v sedačce a říkala jsem si, ať už konečně zhasnou světla a film začne. V kině jsem narazila i na pár lidí, které od vidění znám ze školy, což mě kvůli tomu bylo trochu trapně a podle toho jsem se asi i tvářila a chovala - nejradši bych se v tu chvíli zahrabala, ale pak už přišel na řadu film a to je vám jedno, jestli jste tam sám nebo ne.
To bylo moje "poprvé", ale v kině jsem takhle byla už víckrát. Kupodivu většinou na filmech se superhrdinama - ty si v kině nikdy nenechám ujít. Při další takovéto návštěvě kina jsem si uvědomila, že jak to budu brát já, tak to budou brát i ostatní - jestli vůbec někomu v tom kině budete stát za pohled, jelikož se většinou každý stará o to svoje. Každopádně, pokud do kina půjdete sebejistě a budete to brát jako pozitivum, že jdete do kina sám, tak to bude super - určitě pak nebudete braná za "chudinku, co musela jít sama do kina", protože jestli to tak nebudete brát vy, proč by to tak měli brát ostatní?
Já vím, možná jsem v tomhle článku pro vás nenapsala nic nového, ale přesto si myslím, že se najdou lidi, co by rádi šli na něco do kina, jen nemají s kým a sami se neodváží - já myslím, že je to chyba, protože jestli něco chcete vidět v kině, tak prostě jděte a neberte v potaz ostatní - co je vám po nich?

To je pro tento článek asi všechno, jedná se o můj vlastní názor na tohle a ráda bych věděla, jak to vidíte vy :)



Mohlo by tě zaujmout:

28 komentářů

  1. Spousta lidi chodi do kina sami, ja bych ale nesla. To si radsi necham film ujit a pockam si na dvd :D
    Giveaway / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já bych se o zážitek z kina nenechala ochudit. Zvlášť u některých filmů je to opravdu o tom kině :) A navíc bych to nevydržela - čekat :D :)

      Vymazat
  2. Poprve to bylo divny a rikala jsem si, ze kazdy na me bude cumet, ze jsem tam sama. Ale ted uz chodim normalne samotna. Pro me je to jako sedet doma u televize. Proc nejit sama? Stejne si pri filmu povidat nebudu. A jen kvuli tomu, abych si nepripadala trapne si nenecham film ujit. Ted uz mi to vubec nevadi. Je to pohoda. A spousta lidi taky chodi sama. Vzdycky to vidim okolo sebe. Pro me je treba nepredstavitelny si jit sednout nekam na jidlo bez nekoho. Jako do restaurace nebo pizzerie. To bych nesla. Ale kino je v pohode...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už to taky beru jako pohodu a v kině taky vídám dost lidí, co jde samo.. Ale do té restaurace bych taky nešla, to vůbec :)

      Vymazat
  3. Väčšinou chodím do kina s priateľom alebo spolužiakmi, sama som bola asi iba raz, ale nejako extra mi to neprekážalo. Avšak je pravda, že v dvojici (alebo inej počtovej skupine) si film viac užijem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba v kině mi přijde nastejno, jestli se dívám sama, nebo jsem tam s někým. Ale doma - hlavně co se týče komedií nebo naopak hororů, tak ty si víc užiju ve skupině, v posteli zachumlané, s jídlem pitím, pohodička :)

      Vymazat
  4. Většinou jdu do kina s někým proto, abych s ním strávila čas, takže by mně ani nenapadlo tam jít sama... ale teď si říkám, že by to ani nebylo tak špatný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už dlouho dopředu se dívám, co za filmy půjde do kin, takže prvně si okouknu filmy, a pak uvidím, jestli se někomu bude chtít jít se mnou.. Ale jít sama vůbec není špatný :)

      Vymazat
  5. Takhle jsem byla sama poprvé na Hobitovi. Hrozně moc jsem chtěla jít, ale neměla jsem s kým. A při pomyšlení, že bych šla do kina sama mi bylo hrozně trapně. Jak ale píšeš i ty, vzchopila jsem se a jako by se nechumelilo jsem si rezervovala místo a vypravila se do kina. Když už jsem tak jednou udělala, už mi to nepřišlo blbý. Proč si nechat kvůli předsudkům - že se do kina chodí s přáteli, s rodinou, s drahou polovičkou - nechat ujít film, na který se tak dlouho těšíš? Takže já už taky chodím sama, když vím, že tento druh filmu v mém okolí nikdo nemá rád. A je mi jedno, co si o mě myslí lidi kolem mě. Já tam chodím za filmem, a k tomu nikoho dalšího nepotřebujeme přece :) Znova jsem pak byla na Game of Thrones maratonu a bylo to to nejlepší, co jsem mohla udělat. Než abych tam někoho nutila chodit, jsem šla sama a poznala kupu lidí, žádný fanatiky, ale normální fanoušky seriálu, se kterými jsem od té doby v kontaktu. A jsem za to opravdu ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám - přece si nenechám ujít skvělý film v kině kvůli pohledům ostatních, ale těm je to ve výsledku stejně fuk :D :) Ale ten GoT maraton ti závidím, u nás nic takového nebývá, ale hned bych šla - na takových akcích jsou vždycky fanoušci, takže to je pohodička - aspoň najdeš další lidi s podobným vkusem.. :) Hned bych šla :)

      Vymazat
  6. Na lidech, co chodí do kina sami, mi nic divného nepřipadá. Vím, že bych se nad tím nepozastavila a ani bych si toho v kině s největší pravděpodobností nevšimla, že je tam někdo sám.
    Já se ale obecně na filmy dívám sama hrozně nerada. Jen pokud se na něco dívám po stý nebo se už opravdu hodně nudím a vím, že tenhle film by nikoho jinýho opravdu nebavil(protože mám občas chuť na něco zvláštního). Ale většinou se dívám s někým a to i doma, jinak mě to skoro vůbec nebaví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já si naopak některé filmy vychutnám nejvíc sama, jelikož občas mi vadí, že ostatní můžou vidět, jak moc brečím a tak - jo, je to povrchní, ale co... Ale jsou filmy, na které se opravdu dívám radši sama. Ale třeba na horory se vždycky radši dívám s někým - sama bych to asi nedala. To jenom některé díly American Horror Story :)

      Vymazat
  7. Já bych neměla problém jít sama do kina (často chodím sama třeba do kavárny, na nákupy, na jídlo..), ale beru návštěvu kina spíš jako společenskou událost. Nemám potřebu vidět filmy v kině (kromě Harryho Pottera) a tak si užiju film radši sama v posteli. :D Ale třeba někdy vyrazím. .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já naopak mám ráda ten zážitek z kina, takže některé filmy chci opravdu vidět v kině, za každou cenu. Do restaurace bych sice sama nešla, ale o té kavárně jsem přemýšlela - jít si číst do kavárny, na to stejně nikoho dalšího nepotřebuju :D :)

      Vymazat
  8. Já jsem teda ještě v kině nikdy sama nebyla, nevidím na tom ale rozhodně nic špatného ani trapného... Myslím, že z toho ale prostě už nemáš takový zážitek, nebo jak bych to řekla... Ale to je jen můj názor :).
    Kdyby se mnou například nikdo nechtěl jít na Piráty z Karibiku 5, tak půjdu stoprocentně i sama až budou v kině, ale myslím, že zájemců bude stejně víc než dost... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou zkrátka filmy, které si taky nenechám ujít v kině :) Ale máš pravdu, zrovna Piráty bude chtít asi hodně lidí :D :)

      Vymazat
  9. Tohleto zrovna vůbec neřeším, když chci jít do kina, tak jdu a je mi jedno, jestli někdo jde se mnou nebo ne. Kolikrát je i lepší, když jdu sama, protože se během sledování filmu do něj úplně ponořím a pak mi pořád hraje v hlavě a nemusí se mnou být kloudná řeč. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, když jdu do kina s někým, tak po opuštění kina hned mluvíme a tak... Ale občas si to potřebuju v hlavě sama srovnat, jak se mi film líbil, někdy i jak to vlastně dopadlo a tak.. Takže o té kloudné řeči to často pasuje i na mě :) Já už to vlastně taky neřeším, jestli jdu s někým nebo ne :D :)

      Vymazat
  10. Nevím, jestli bych posbírala dostatek odvahy. Snad nikdy jsem do kina nešla, když se mnou nešli kamarádi, vytáhla jsem aspoň bráchu.
    Na druhou stranu jedna moje odvážnější část by si to chtěla určitě jednou vyzkoušet. Zajít si do kina sama na nikoho nevázaná, prostě si užít film a tečka. Myslím, že by to vůbec nebylo špatné :)

    OdpovědětVymazat
  11. Kdybych do nejbližsího kina nemusela jezdit 30 km, byla bych tam pořád a klidně i sama. Na jednu stranu to má výhody, že se s nikým nemusíš děli o popcorn, ale pak si zase nemáš s kým povídat o filmu :D.
    in another galaxy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale někdy po zhlédnutí filmu o něm chci ještě potichu sama přemýšlet.. Ale naopak u některých souhlasím s tebou, že o něm ráda pokecám.. Ale tak o filmu se dá mluvit i zpětně s někým :)

      Vymazat
  12. Popravdě já bych do kina sama nešla. Filmy mohu shlédnout i potom- ne v kině. Do kina totiž chodím ze dvou důvodů. Abych viděla film a abych se viděla s přáteli. :D
    -CrazyJull

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já mám ráda ten zážitek z kina - rozhodně je to rozdíl vidět film v kině nebo na počítači..

      Vymazat
  13. já chodím, ale připadám si hrozně blbě :D, hlavně když kupuju lístek a taky se bojím, že někoho potkám :D
    šla jsem takhle třeba na divergenci, kde jsem věděla, že to chlapce moc nezaujme a prostě jsem si to chtěla užít v kině...
    no a naposledy na avengerech 2, které jsem chtěla vidět podruhé. tam jsem náhodou potkala jednu z nej kamarádek, která šla taky sama, tak to nakonec bylo super :D

    OdpovědětVymazat
  14. Máš pravdu, já jsem takhle několikrát přemýšlela že bych sama zašla do kina, do kavárny ... ale vždycky mi to přišlo blbý. Právě proto, že si tam budu připadat jako idiot, že jsem přišla sama :D Ale je pravda že to těm okolo může být úplně jedno. Většinou se v kině stejně nedá s nikým extra bavit nebo tak a člověk tam jde skrz film .. tak proč nejít sám? :)

    Adelidea: Život snílka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, není důvod, proč by ti to mělo přijít blbý :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky