Knihy, které si chci přečíst #02

Seznam všech knih, které si chci přečíst Tentokrát se bude jednat o knihy, které byly i zfilmovány. Nevím, jestli znáte tyto knihy či f...

Tentokrát se bude jednat o knihy, které byly i zfilmovány. Nevím, jestli znáte tyto knihy či filmy, ale uvidíte - třeba vás něco zaujme a taky si to budete chtít přečíst (nebo aspoň zhlédnout).

It's Kind of a Funny Story
Ned Vizzini
Teenager Crag Gilner žije ve vědomí, že se musí dostat na správnou školu, do správné práce,... Také se chce dostat na letní školu, ale je to hodně stresující žít s vědomím, že se tam musí dostat. Přestal jíst a spát, dokud se jednoho nedohnal téměř k sebevraždě. Craig se dostane na psychiatrii, kde se jeho spolubydlícími stane transsexuální, sexu chtivá, dívka, která se děsí svého vlastního obličeje, samozvolený prezident a další. Na psychiatrii se Craig musí naučit čelit svým úzkostem.
Literární ceny: Abraham Lincol Award Nominee (2009), Goldener Lufti (2008)
It's Kind of a Funny Story It's Kind of a Funny Story It's Kind of a Funny Story
Knihu bych si ráda přečetla v angličtině, film jsem viděla a hodně se mi líbil, proto jsem zvědavá i na tuto knihu. (Ani nevím, jestli byla vůbec přeložena do češtiny.) Jinak se omlouvám za překlad obsahu, ale je to obsah z goodreads a.. no, snad jde pochopit, o co v té knížce jde.


The Perks of Being a Wallflower
Stephen Chbosky
Když člověk stojí v koutě, může si všimnout spousty úžasných věcí. Ale pak přijde chvíle, kdy je třeba vykročit na parket a začít opravdu žít. Strhujícímu románu Stephena Chboskeho o dilematu mezi nečinností a touhou se dostalo nadšeného přijetí, vyvolal polemiku a získal miliony oddaných čtenářů. Příběh o dospívání na střední škole, který Charlie vypráví v dopisech, je otevřenější a důvěrnější než leckterý deník, zároveň vtipný i sžíravý. Nevíme, kde Charlie bydlí, ani komu píše - máme jen slova, o která se rozhodl podělit. Zmítán touhou žít svůj vlastní život i touhou vymanit se z role, která mu připadla, prozkoumává dosud neznámé území. Před ním se otvírá svět prvních lásek, rodinných dramat i nových přátelství. Svět sexu, drog a Rocky Horror Picture Show, kde klíčem ke štěstí může být například ta správná píseň, díky níž se můžete řítit tunelem a cítit se nekonečně. V Charliem se autorovi podařilo stvořit vypravěče, který vás uhrane a přenese zpět do divokých a intenzivně prožívaných dní na prahu dospělosti, kdy se život podobal jízdě na horské dráze.
The Perks of Being a Wallflower The Perks of Being a Wallflower The Perks of Being a Wallflower
Opět kniha, která mě zaujal svou filmovou adaptací. Tato kniha je tentokrát dostupná i v češtině, ale já bych si ji i tak ráda přečetla v angličtině.


Submarine
Joe Dunthorne
Oliver je zvídavý a jeho záliba ve slovnících a encyklopediích nezůstane bez následků. Jenže život je jinde. Přes nespornou inteligenci zůstává v mnoha ohledech překvapivě natvrdlý, dětsky naivní, ale mnohdy i bezcitný a sebestředný. Ačkoli se mu domýšlivě zdá, že má vše pod kontrolou a všemu rozumí, skutečnost jej stejně zaskočí... Jeho komentáře o rodičích i vrstevnících jsou ve své přemoudřelé přímočarosti neodolatelně vtipné. V tom připomínají slavný Tajný deník Adriana Molea, ovšem přesazený do britského Walesu konce 20. století.
Submarine Submarine Ponorka
Film jsem zatím neviděla, ale myslím, že během následujícího měsíce to napravím, a potom bych si ráda přečetla i knihu. Asi opět v angličtině. Knížku jsem si už před nějakou dobou chtěla přečíst, ale nějak jsem na to zapomněla a teď mi to připomněl film.


Tak co znáte některou z těchto knížek? Nebo nějakou filmovou adaptaci?

Mohlo by tě zaujmout:

0 komentářů

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky