Knižní listopad 2014

PŘEČTENO ZA OBDOBÍ LISTOPAD Co se týče počtu přečtených knížek, tak jde, podle mě, o průměrný měsíc. I když se za tento miniseznam doc...


PŘEČTENO ZA OBDOBÍ LISTOPAD
Co se týče počtu přečtených knížek, tak jde, podle mě, o průměrný měsíc. I když se za tento miniseznam docela stydím, měla bych to vylepšit, prostě si na čtení udělat více času. Tak snad v prosinci to bude lepší - myslím, že to můžu skoro tvrdit, protože, co jiného o vánočních prázdninách dělat než číst, cpát se cukrovím a u toho upíjet nějaký moc dobrý čaj nebo horkou čokoládu.. :)

Labyrint: Útěk - James Dashner
Kořist - Andrew Fukuda
Běh o život - Stephen King (pod ps. R. Bachman)
Kytice - K.J. Erben

Přečteno 1034 stránek

ZVEŘEJNĚNÉ RECENZE
Sama sobě jsem si tak nějak slíbila, že na blog přidám recenzi min. jednou za týden a to se mi tenhle měsíc rozhodně povedlo. Takže v tomhle ohledu jsem rozhodně spokojená :) I když teď se pozastavuju, proč jsem dala knize Kořist 8*, což je stejně jako Labyrint: Útěk nebo Divergence a přitom se to s těmihle knihy nedá měřit, příště se budu muset dívat vzhledem k ostatním knihám, abych dala přiměřený počet hěvzdiček. Kořist je psíš průměrnější a to vlastně celá tahle série, ale na čtení příjemná.


KNIŽNÍ PŘÍRŮSTKY
Tento měsíc jsem si sama nic nepořídila - přecejen jsem už trošku msuela myslet na Vánoce, pomalu šetřit peníze na dárky, dokonce některé už shánět a myslím, že v období po Vánocích si tohle vynahradím :)
Ale přesto, nějaké ty recenzní výtisky jsem si z Fragmentu nechala poslat - Serafína: Příběh draků (R. Hartman), Saeculum (U. Poznanski) a Nové povídky (Zdeněk Svěrák). Tyhle knihy musím stihnout přečíst a především zrecenzovat do měsíce, ale myslím, že to zvládnu - nejsou to žádné bichle.

Která z přečtených a zrecenzovaných knih měla nejhezčí obálku? Nejlepšího hl. hrdinu? Vše v celém článku...



Nejhezčí obálka
Obálka 1. dílu této série, tedy Cinder, mě nijak zvlášť nezaujala, ale tohle je něco jiného. Vlastně, když jsem tuto obálku uviděla, tak jsem si teprve řekla, že bych si Měsíční kroniky mohla přečíst. Krásná obálka.

Nejméně hezká obálka
Ne, že by ta obálka byla až tak špatná (vzhledem k ostatním obálkám ke knihám S. Kinga), ale obálka se vůbec nehodí ke knize - koho má ten chlap na obálce jako znázorňovat? No nic, prostě se mi nelíbí. (Mimochodem, všimli jste si, jak mám v podnadpisu Nejméně hezká obálka? Přišlo by mi trochu surové napsat Nejošklivější obálka nebo něco podobného, ale takhle to zas znít dost divně, tak nevím..)

Oblíbený hl. hrdina
Ben Richard je rozhodně hrdina, kterého nelze jen tak zařadit - hodný, milý, odvážný a mnoho dalších přívlastků a přitom ani jeden na něj přesně nesedí. Ale tenhle chlápek má můj obdiv. Jinak kupodivu jsem se dobře vžila do jeho příběhu a on jako osobnost se mi moc líbí.

Neoblíbený hl. hrdina
Gen ze série Hon není aý tak špatný hl. hrdina, ale pokud mám vybrat z knih za tento měsíc, tak to je on. Nemastný, neslaný. Ničím moc nezaujme a to u hl. hrdiny vážně špatné..

Nejlepší kniha měsíce
Měsíční kroniky se čtou skvěle, mají dobrý, propracovaný příběh a postavy, které si zamilujete. Sice jsem zatím nečetla třetí díl, tedy Cress, ale co se týče předchozích dílů, tak jsem z nich nadšená - moc se mi líbily.

Nejhorší kniha měsíce
Opět, není to nejhorší kniha, ale spíš takový průměr. Čte se příjemně, ale jinak mi ten příběh zatím nic moc nedal. Ale i závěrečný díl série si plánuju přečíst, až vyjde. Nemám ráda, když nechám série nedočtené - zkrátka musím vědět, jak to dopadně :)

A co pěkného jste přečetli vy za měsíc listopad? Máte pro mě nějaké knižní tipy? Sem s nimi :)


Mohlo by tě zaujmout:

0 komentářů

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky