Právě v kinech: Duben 2015

Do článků Právě v kinech sice dávám vždy většinu filmů, které se dávají v kinech, i když to nejsou premiéry, ale tentokrát je těch premiér ...

Do článků Právě v kinech sice dávám vždy většinu filmů, které se dávají v kinech, i když to nejsou premiéry, ale tentokrát je těch premiér tolik, že myslím, že samotné ty premiéry na celý článek vystačí - i když si myslím, že jich je vážně hodně. Ale tak, ať si každý vybere.


Táhni do pekel / Mange Tes Morts (Drama)
Datum premiéry: 2.4.2015
Děj: Fred se po 15 letech vězení vrací ke své rodině do kočovnické kolonie na okraji Paříže. Mezitím se událo mnohé, ale jedno se nemění. Jeho bratři se chystají na velkou loupež nákladu mědi. Jenže plán se jim vymkne z rukou a Fred se bude muset rozhodnout, jestli mu snaha postarat se o bratry stojí za další několikaletý žalář...

Rychle a zběsile 7 / Fast & Furious 7 (Akční, Krimi, Thriller)
Datum premiéry: 2.4.2015
Děj: I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou.

Ovečka Shaun ve filmu / Shaun the Sheep (Animovaný, Komedie, Dobrodružný, Rodinný)
Datum premiéry: 2.4.2015
Děj: Život na farmě je nekonečná nuda. Každý den plyne ve stejném rytmu, Shaun musí poslouchat a dělat co farmář nařídí. Jak jen mít jeden jediný den volna? To chce pořádný plán, takže Shaun vymyslí způsob, jak mít zase jeden odpočinkový den. Ale i plánovat se musí umět a každý plán se může zvrtnout! Shaun a další ovce přijdou s mazaným trikem jak farmáře uspat. Skáčou stále dokolečka přes ohradu, farmář počítá, počítá a počítá své ovečky, až nakonec usne. Ovce potom farmáře opatrně uloží do starého karavanu v rohu hřiště a předstírají, že je noc. Když farmářův věrný pes Bitzer zjistí, co ovce udělaly, celý plán končí. Blitzer se snaží farmáře dostat z karavanu, ale karavan se uvolní a přes všechny překážky vyjede ven na silnici i se spícím farmářem uvnitř. Bitzer vyrazí za karavanem, který ujíždí přímo do velkoměsta. Shaun a ovčí stádo zatím hospodaří na farmě. Farmář a pes se z města stále nevracejí a na farmě zavládne chaos. Stádo se Shaun v čele se rozhodne napravit svoji chybu a vydá se do velkoměsta najít farmáře a jeho věrného Bitzera. Na této záchranné výpravě je čeká mnoho dobrodružství. Budou Shaun a kamarádi schopni najít svého farmáře dřív, než se ztratí navždy?
Můj názor: Ovečka Shaun je klasika, a i když to není pohádka, kterou bych znala z dětství, jelikož je to jedna z těch novějších, tak mě prostě baví.

Druhý báječný hotel Marigold / The Seconds Best Exotic Marigold Hotel (Komedie, Drama)
Datum premiéry: 2.4.2015
Děj: Báječný hotel Marigold leží v indickém Jaipuru a v předchozím filmu se stal útočištěm sedmi trochu noblesních a trochu potrhlých britských penzistů, které si s gustem zahrála elita britského herectví. Teď už je Báječný hotel Marigold plně obsazen stálými hosty a jeho manažerka Muriel (Maggie Smith) i majitel Sonny (Dev Patel) chtějí své podnikání rozšířit. Mají totiž velký sen, který se jmenuje Druhý báječný hotel Marigold. Mezitím si ostatní členové jejich party užívají v Indii nejen znovunalezenou chuť do života ale také nová přátelství a lásky. Evelyn a Douglas (Judi Dench a Bill Nighy) si každodenně lámou hlavu nad tím, kam je asi zavedou jejich společné snídaně, kdežto Norman a Carol (Ronald Pickup a Diana Hardcastle) se už plaví po bouřlivých vodách společného vztahu. Madge (Celia Imrie) oslňuje hned dva nápadníky najednou, ale má těžkou volbu, oba jsou totiž bohatými mahárádži. Sonnyho matka se zase stává múzou nového hotelového hosta, spisovatele Guye Chamberse (Richard Gere). A právě sbližování své matky s Gueyem nese těžce hoteliér Sonny. Je totiž přesvědčený, že tento záhadný spisovatel je ve skutečnosti tajným americkým hotelovým inspektorem, který přijel vyhodnotit kvalitu jeho hotelových služeb a může ohrozit jeho plány se zapojením hotelů do celosvětové sítě. A aby se toho nedělo málo, blíží se jeho vlastní svatba se Sunainou. A pořádná indická svatba je mnohem komplikovanějším projektem než vybudování nového hotelu. Sonny zoufale nezvládá ani jedno. Ještě že je obklopen britskými přáteli, kteří vše řeší s nadhledem, protože ochudit diváky o svatební tečku, to by byl skoro zločin.
Můj názor: V tomto filmu hraje Dev Patel, který teď hraje ve spoustě nových filmů. A proč ho zmiňuji? Až teď jsem si uvědomila, že je to ten herec, co hrál ve Skins a také v Milionářovi z chatrče - neuvědomila jsem si, že v těchto dvou filmech hrál ten samý herec.

Čarovný les / Into The Woods (Muzikál, Fantasy, Dobrodružný, Komedie)
Datum premiéry: 2.4.2015
Děj: Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav.
Můj názor: O tomto filmu jsem slyšela dávno před tím než byla vůbec jasná premiéra v českých kinech a hned mě zaujal. Dobře, asi i to herecké obsazení udělalo své - hlavně Johnny Depp, ale i samotný nápad filmu je skvělý. Na hrané muzikály většinou moc nejsem, ale tenhle si nenechám ujít.

Samba (Komedie, Drama)
Datum premiéry: 9.4.2015
Děj: Samba se do Francie přistěhoval před deseti lety ze Senegalu. Pracuje načerno v různých zaměstnáních a doufá, že brzy dostane povolení k trvalému pobytu. Jeho neradostná rutina se změní, když potká Alice - manažerku, která trpí syndromem vyhoření a dobrovolnickou prací se snaží dát svůj život zpátky dohromady. Brzy mezi nimi vznikne křehké pouto. Jejich vztah se však nesetkává s pochopením okolí: Sambův strýc synovce varuje, že jej žena opustí, jakmile bude psychicky zase v pořádku, a Aliciiny kolegyně jí zase vyčítají, že si od klienta neudržela profesionální odstup.
Můj názor: Určitě se podívejte na trailer, ten mě hodně zaujal.

Diplomacie / Diplomatie (Drama)
Datum premiéry: 9.4.2015
Děj: 25. srpna 1944 Spojenci vstupují do Paříže. Krátce před úsvitem se německý vojenský místodržitel Paříže Dietrich von Choltitz chystá vykonat krutý příkaz Adolfa Hitlera, a to vyhodit do povětří pýchu všech Francouzů - hlavní město Paříž. Všechny mosty a historické budovy jsou již podminované, ale Paříž stále stojí a vyčkává. Z jakého důvodu Dietrich von Choltitz odmítá splnit Führerův rozkaz, i navzdory jeho bezmezné věrnosti Německé říši? Má v tom prsty švédský konzul v Paříži Raol Nordling anebo sám generál mění názor?
Můj názor: Já na tyhle válečné filmy moc nejsem, takže pro mě nic moc, ale pro ty, které je mají rády, tak si myslím, že to může být zajímavý film.

Pořád jsem to já / Still Alice (Drama)
Datum premiéry: 16.4.2015
Děj: Alice Howlandová, šťastně vdaná matka tří dospělých dětí, je uznávanou profesorkou lingvistiky, která začíná zapomínat slova. Když je jí diagnostikována raná forma Alzheimerovy choroby, zjišťuje Alice společně se svou rodinou, že jejich vzájemné vztahy projdou tou nejnáročnější myslitelnou zkouškou. Její úsilí zůstat stále tím, kým kdysi byla, je děsivé, dojemné i inspirující.
Můj názor: Tak tenhle film mě dostal - alespoň podle traileru a anotace. Rozhodně ho musím vidět. Navíc, jen tak mimochodem, Julianne Moore za tuhle roli dostala Oscara.

Noční běžec / Run All Night (Akční, Krimi, Drama)
Datum premiéry: 16.4.2015
Děj: Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil.

Neutečeš / It Follows (Horor, Thriller)
Datum premiéry: 16.4.2015
Děj: Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne. Nekonečná noční můra. Tyto až příliš reálné přízraky jsou součástí prokletí, které si jeho oběti předávají sexem jako štafetový kolík. A pro Jay původně slibný večer nakonec skončí tím nejhorším možným způsobem. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Její život se smrskne na nekonečný a všudypřítomný strach, před kterým nemá kam uniknout. Jay se svých zjevení může zbavit jedině tak, že je předá někomu dalšímu. Podaří se jí uniknout?

Králova zahradnice / A Little Chaos (Drama, Komedie, Romantický)
Datum premiéry: 16.4.2015
Děj: Královský dvůr za doby Ludvíka XIV. byl nabitý vášněmi, lascivností a nebezpečím. To se často ukrývalo pod sešněrovanými korzety, napudrovanými parukami a bohatými krinolínami dvorních dam, jež za svými vějíři uměly zamaskovat nejednu špinavost. A tak je tomu i v případě Královy zahradnice. Kate Winslet jako emancipovaná zahradnice Sabine De Barra je povolána do Versailles, aby pro krále Francie vytvořila zahrady dosud nevídané nádhery. Pro pobyt u dvora krále Slunce jsou ale potřeba hodně ostré lokty. Kate v roli Sabine musí obstát nejen jako profesionálka, která navrhne zahrady obdivované celý světem. Musí obstát i jako žena, která skrývá tajemství z minulosti. A jako vášnivá a emocionální bytost, která svou upřímností vnese do Versailles nebývalý rozruch a rozpoutá vlnu se zvláštní vlastností. Vlnu, jež umí smést toho, kdo ji rozpoutal.
Můj názor: Tento film jsem měla taky už očíhnutý dávno před premiérou, zaujal mě ihned. Doporučuji si pustit trailer - ten vždycky dokáže nalákat nejvíc.

Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě / En Duva satt på en gren och funderade på tillvaron (Komedie, Drama)
Datum premiéry: 16.4.2015
Děj: Jako moderní Don Quijote a Sancho Panza, tak Sam a Jonathan, dva cestující prodejci s drobnými cetkami, nás vezmou na kaleidoskopickou toulku lidskými touhami. Na výlet, který nám ukáže krásu jednotlivých momentů lidského života, malichernost druhých, humor i tragédii, které se skrývají uvnitř každého z nás, majestátnost života či lidské slabiny. S panoramatickým výhledem poukazuje holub ze své ptačí perspektivy na lidský stav. Opeřenec je ohromen lidmi - jejich aktivitami, pošetilostmi, pýchami a nervozitou, kterým se snaží porozumět a pochopit je. Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě je třetím závěrečným filmem Anderssonovy trilogie o lidském bytí, ve které se tvůrce snažil vytvořit napětí mezi banalitami a podstatnými věcmi, mezi komickým a tragickým - ukázat protichůdnost a dynamickou povahu existence, zatímco formuje myšlenku, že lidský druh potenciálně směřuje k apokalypse, ale také že její výsledek máme ve svých rukách.

1001 gramů / 1001 Gram (Drama)
Datum premiéry: 23.4.2015
Děj: Ve filmu 1001 gramů se Bent Hamer poprvé zaměřuje výhradně na křehký emocionální život ženské postavy, norské vědkyně Marie (Ane Dahl Torp), který koresponduje s jejím odborným zaměřením. Marie je jedním z pověřených strážců prototypu národního kilogramu, předmětu tvořeného z 90% platinou a z 10% iridiem. V podobně křehké rovnováze se nachází i Mariin citový život, který ve filmu projde hned několika zkouškami. 1001 gramů v duchu typického Hamerova minimalismu zkoumá komorní nuance osamělé a příliš organizované postavy.

S tváří anděla / The Face of an Angel (Drama)
Datum premiéry: 23.4.2015
Děj: Hlavní postavou filmu je režisér Thomas Lang (Daniel Brühl), který dostane příležitost natočit film podle připravované knihy americké novinářky Simone Fordové (Kate Beckinsale). Ta se zabývá kontroverzním soudním procesem studentky obviněné z vraždy své spolubydlící. Simone a Thomas jedou do Itálie, aby se s případem blíže seznámili. Poté, co navštíví místo činu, začne Thomas pochybovat nejen o lidech kolem sebe, počínaje filmovými investory a lidmi od tisku, ale i sám o sobě a svých motivech. Zachrání ho až přátelství s Melanií (Cara Delevingne) mladou a bezelstnou britskou studentkou. Díky ní si začne uvědomovat, že nechce natočit film o násilí a vině, ale o lásce a nevinnosti. Chce místo toho natočit film, který bude oběť ctít a který se soustředí na lásku, život a štěstí, které jí byly odepřeny.
Můj názor: Tenhle film se zdá hodně zajímavý a hodně mě překvapilo, když se v traileru objevila i Cara Delevigne, jsem zvědavá na její herecký výkon.

Je prostě báječná / She's Funny That Way (Komedie)
Datum premiéry: 30.4.2015
Děj: Živelná komedie plná zmatků a dobře mířených facek. Nebudeme si nic nalhávat, Isabel je lehká holka. Nejstarší profesí se snaží našetřit, aby se mohla stát herečkou, ostatně jako každý v New Yorku. Jakmile ale opravdu vstoupí na Broadway, spustí lavinu bláznivých situací a zábavy. Někdo se do ní totiž zamiluje a někdo zas až moc dobře poznal její neřestnou kariéru. A všichni jsou tak trochu ženatí nebo vdané.
Můj názor: Až na takovýhle komedie moc nejsem, ale zase si mi to nepřijde, až tak hrozné. I ti herci mě zaujali, tak uvidím, jestli tomuhle filmu dám šanci.

Ex Machina (Drama, Sci-fi, Thriller)
Děj: Caleb (Domhnall Gleeson) měl neuvěřitelnou kliku. Ve firemní soutěži vyhrál hlavní cenu, týdenní pobyt na horské chatě svého zaměstnavatele, geniálního vědce Nathana (Oscar Isaac). V okamžiku kdy uprostřed pustiny vyskočí z vrtulníku, který ho na místo dopravil, dojde mu, že na tenhle týden jen tak nezapomene. Jenže ani nejbujnější fantazie by ho nedokázala připravit na to, co ho čeká v supermoderní stavbě připomínající protiatomový bunkr. Prvotní ostych zažene Nathanův přátelský přístup. Pak se však seznámí s Avou (Alicia Vickander). U přátelské dívky s krásnou tváří jen dráty vedoucí jejím průsvitným tělem prozrazují, že je ve skutečnosti unikátním technologickým experimentem. Jeho součástí se právě stal i Caleb. Jeho úkolem je prostá interakce s Avou, kterou Nathan pečlivě pozoruje a zaznamenává a testuje tak možnosti umělé inteligence. Dokáže být Ava natolik "lidská", že Caleb zapomene, že komunikuje s robotem? Dokáže v něm probudit nějaké city? Calebovi se však role pokusného morčete začne čím dál víc zajídat, zvlášť když s Avinou pomocí zjistí, že Nathan mu o svém výzkumu neřekl zdaleka všechno.
Můj názor: Tak trailer k tomuto filmu mě hodně dostal, radši od tohohle filmu nečekám nic velkého, ale nápad to je rozhodně skvělý a na film se pravděpodobně kouknu.

Avengers: Age of Ultron
Datum premiéry: 30.4.2015
Děj: Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů.(
Můj názor: Mnou velmi očekávaný film, na tenhle půjdu 100% do kina a už jsem na něj vážně natěšená.

Tak který film vás nejvíce zaujal? A na který půjdete určitě do kina?


Mohlo by tě zaujmout:

0 komentářů

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky