Právě v kinech: Únor 2015

Premiéry v únoru -  Big Eyes v ČR v kinech od: 5.2.2015 Film Big Eyes vypráví skutečný a šokující příběh jednoho z nejkolosálnějšíc...

Premiéry v únoru
Big Eyes
v ČR v kinech od: 5.2.2015
Film Big Eyes vypráví skutečný a šokující příběh jednoho z nejkolosálnějších uměleckých podvodů v historii. Na sklonku čtyřicátých a počátku padesátých let dosáhl malíř Walter Keane neuvěřitelného úspěchu, naprostou revoluci v komercionalizaci populárního umění se záhadnými obrazy tváří s velkýma očima. Bizarní a šokující pravda nakonec vyšla najevo, když se zjistilo, že Walterovi práce nebyly ve skutečnosti vůbec vytvořeny jím, ale jeho manželkou Margaret. Keane, jak se zdálo, žil kolosální lží, kterou oklamal celý svět. Příběh je až příliš neuvěřitelný, aby byl smyšlený. Big Eyes se soustředí na Margaretino umělecké probuzení, fenomenální úspěch jejích obrazů a její bouřlivý vztah s manželem, který byl katapultován k mezinárodnímu věhlasu tím, že přijímal ocenění za její práci.
Na tento film se těším za celý měsíc únor nejvíc. Film mě hodně zaujal a nejenom tím, že ho natočil právě Tim Burton.aké doporučuji si poslechnout dvě krásné písně, které k tomuto filmu nazpívala Lana Del Rey.

Jupiter vychází
v Č v kinech od: 5.2.2015
Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru.
Myslím, že hlavním tahačem tohoto filmu je to obsazení - Channing Tatum a Mila Kunis. Kdyby tam hrál někdo jiný, tak bych se na tento film nepodívala, ale jelikož tam hrají tito herci, tak jsem přecejen zvědavá a film zkouknu, i když do kina na to nepůjdu.

Žena v černém 2: Anděl smrti
v ČR v kinech od: 12.2.2015
Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém.
První díl se mi velmi líbil a byl to skvělý horor, navíc Daniel Radcliffe to zahrál skvěle. Četla jsem i první díl knížky, ten druhý už ne, ale slyšela jsem, že tam vlastně není nic nového, opět se opakující příběh. Ale i přesto jsem na film zvědavá, jelikož to filmové zpracování prvního fílu se mi velmi líbilo a ráda se podívám i na toto pokračování.

Ghoul
v ČR v kinech od: 26.2.2015
Ghoul vypráví o trojici filmařů, která se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o místě, kde došlo za velmi podivných okolností ke kanibalismu. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem kanibala Andreje Čikatila a odhalují se zneklidňující skutečnosti. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrálo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se ale z filmařů a jejich doprovodu brzy stanou vězni. Ze záměru natočit dokument se stane děsivý boj o život - nikdo ale netuší, kdo je TAM VENKU...
Ještě jsem neslyšela o podobném filmu od českých filmařů, takže jsem na tento film velmi, velmi zvědavá, jelikož čeští filmaři, no, přiznejme si to, nejsou zvyklí dělat odlišné filmy, furt to samé, takže doufám, že mě tento film příjemně překvapí.

Padesát odstínů šedi
v ČR v kinech od: 12.2.2015
Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná "šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii - své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach.
Určitě jste slyšeli o té slavné trilogii, kterou přečetly tisíce dívek, které byly zvědavá na erotiku v knize. No, já mezi ně nepatřím, jelikžo jsem byla do této knihy dost dobře odrazena a myslím si, že nemá příliš vysokou uměleckou hodnotu, ale jelikož přesně neznám ten příběh, tak se možná na tento film kouknu, ale do kina bych na to určitě nešla.

...více filmů v ceém článku


Premiéry v lednu
(zapomněla jsem na ně v minulém článku, omlouvám se)

Kód enigmy
v ČR v kinech od: 29.1.2015
V zimě roku 1952 britská policie dostala hlášení o vloupání do domu profesora matematiky a kryptoanalytika Alana Turinga (Benedict Cumberbatch). Namísto pachatele tohoto zločinu však v poutech odvedli samotného Turinga, který byl obviněn ze sexuálních přestupků a čekal ho zničující soudní proces. Téměř nikdo ze zúčastněných nevěděl, že jde o válečného hrdinu, který se spolu s týmem podílel na prolomení kódu legendárního německého šifrovacího stroje Enigma. The Imitation Game vypráví příběh matematického génia, který díky svému úžasnému talentu pomohl zkrátit 2. světovou válku a zachránil tak tisíce lidských životů.
Jakmile jsem viděla nějaké ukázky z tohoto filmu, věděla jsem, že tento film musím vidět - navíc to herecké obsazení.

Mortdecai: Grandiózní případ
v ČR v kinech od: 29.1.2015
V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu . . . a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. "Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp.
Kvůli Deppovi se i na tento film časem podívám, ale nečekám od toho nic velkého. Jen jsem zvědavá na herecký výkon Johnyho Deppa.

Sils Maria
v ČR v kinech od: 29.1.2015
Okouzlující a stále atraktivní čtyřicátnice Maria Enders je na vrcholu své herecké kariéry, kterou před dvaceti lety odstartovala ztvárněním provokativní a nezapomenutelné postavy Sigrid v oceňovaném lesbickém dramatu. Právě přijala nabídku zahrát si v současném remaku tohoto slavného filmu, avšak tentokrát se má zhostit role starší Heleny, kterou Sigrid svede a dožene až k sebevraždě. Maria se svou asistentkou odjíždí do Sils Marie, odlehlé oblasti švýcarských Alp, aby se nerušeně připravovala na svou náročnou roli. A role Sigrid na druhé straně připadla lehkovážné mladé hollywoodské hvězdičce, vyžívající se v alkoholových skandálech. Maria se tak na rozdíl od původního filmu nachází na druhé straně zrcadla, tváří v tvář okouzlující dívce, která je v podstatě znepokojujícím odrazem jí samotné.
Vím, že spoustu lidí zatracuje herečku Kristen Stewart kvůli tomu, že jakékoli emoce vyjádří tím samým obličejem, ale já si myslím, že teprve musí najít ten správný typ filmů, kde by mohla.. více zazářit. Jsem zvědavá, jak se poprala s rolí v tomto filmu a kvůli tomu se ráda podívám i na tento film.

Birdman
v ČR v kinech od: 22.1.2015
Černá komedie vypráví příběh herce Riggana Thomsona (Michael Keaton), který se v minulosti proslavil filmovou postavou kultovního ptačího superhrdiny Birdmana, a nyní se s vypětím sil snaží o svůj divadelní debut na Broadwayi. Riggan doufá, že když uspěje jako režisér a herec nového ambiciózního představení, oživí svou upadající kariéru. V mnoha ohledech to je riskantní krok. Ale bývalý filmový superhrdina si dělá velké naděje, že díky tomuto konečně získá uznání jako umělec a všem včetně sebe dokáže, že ještě není odepsaný. Premiéra se pomalu blíží, když se představitel titulní role v jeho hře během zkoušky za podivných okolností zraní a je třeba ho rychle nahradit. Na základě doporučení hlavní herečky Lesley (Naomi Watts) a na naléhání Rigganova nejlepšího přítele a producenta Jakea (Zach Galifianakis), Riggan nakonec neochotně přijme Mikea Shinera (Edward Norton), který je naprostou neřízenou střelou. Mike je ale zárukou toho, že se představení vyprodá a sklidí chválu kritiků. Kromě samotných příprav na premiéru se musí Riggan vypořádat i se svou přítelkyní a herečkou ve vedlejší roli, Laurou (Andrea Riseborough), se svou dcerou Sam (Emma Stone), která právě prodělala odvykací léčbu a nyní pro něj pracuje jako osobní asistentka, a také s bývalou manželkou Sylvií (Amy Ryan), která se čas od času objeví v zákulisí.
Film má dobré recenze a jsem si jistá, že se na něj spoustu lidí bude chtít podívat. Avšak mě samotnou tento film, až tak nezaujal.

Velká šestka
v ČR v kinech od: 22.1.2015
Velká šestka je emocemi nabité komediální dobrodružství o malém geniálním konstruktérovi robotů jménem Hiro Hamada, který se naučí využívat svůj talent. Pomůže mu v tom jeho neméně nadaný bratr Tadashi a jejich kamarádi: dívka Go Go Tamago, vyhledávající adrenalinové zážitky, čistotou posedlý Wasabi No-Ginger, sličná chemička Honey Lemon a jejich fanda Fred. Když se parta kvůli katastrofální souhře náhod ocitne uprostřed nebezpečné hry, kterou kdosi rozehrál v ulicích San Fransokya, Hiro se obrátí na svého nejbližšího kamaráda - robota jménem Baymax - a přetvoří svou partu přátel na high-tech hrdiny odhodlané vyřešit vzniklou záhadu.
Námět této pohádky mi nepřipadá úplně špatný, myslím, že zajít na tento film s nějakými dětmi není špatný nápad. Mě osobně nejvíce zaujalo to, že k němu na zpívali písničku Fall Out Boy, jelikžo je to moje oblíbená kapela (písnička se jmenuje Immortals).

Další filmy, které jsou stále v kinech
E.A. Poe: Podivný experiment
Hobit: Bitva pěti armád
Sedmý syn
S láskou, Rosie
Interstellar
Hodinový manžel
Chlapectví
Okno do dvora
SpongeBob ve filmu: Houba na suchu
Tučňáci z Madagaskaru

Na které filmy se tento měsíc chystáte vy? A které filmy milerádi vynecháte a nepodíváte se na ně? Nebo jste už viděli některé filmy z tohoto přehledu? Tak tedy, jak se vám líbily?

Mohlo by tě zaujmout:

0 komentářů

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky