Filmy, které chci vidět #01

Možná jste si všimli, že jsem zavedla pravidelné články s názvem Knihy, které chci přečíst, takže je logické, že přijde i článek jako Filmy...

Možná jste si všimli, že jsem zavedla pravidelné články s názvem Knihy, které chci přečíst, takže je logické, že přijde i článek jako Filmy, které si chci přečíst. Myslím si, že tento typ článků bude vycházet 1x měsíčně, ale podle nálady a hlavně pod času to možná změním a občas přibude víc článků do této rubriky. V těchto článcích budou občas nové filmy, občas starší filmy, někdy zase filmy s určitým hercem, od určitého režiséra, zkrátka to, co zrovna budu chtít zhlédnout. Vždy půjde o tři filmy, které vám představím a je velmi pravděpodobné, že až je zhlédnu, tak na ně napíšu i recenze. Snad se vám tato série bude líbit, a pokud jste dané filmy viděli, tak budu ráda, když mi napíšete, jak se vám líbily, a jestli jste je neviděli, tak klidně napište, zda vás tyto filmy zaujaly :)

E.A. Poe: Podivný experiment

Žánr: Thriller
Původ: 2014, USA
Délka: 112 min.
Děj (oficiální text distributora): Hrdinou filmu E. A. Poe: Podivný experiment je mladý, čerstvě vystudovaný lékař Edward, který na konci 19. století přichází na praxi do psychiatrického ústavu pro choromyslné ležícího v mlze v odlehlém koutě hor. Zde ho přivítá šéf lékařského týmu, jeho asistent i záhadná kráska Eliza, trpící panickou hrůzou z jakéhokoliv tělesného dotyku. Edward je zasvěcován do zdejších léčebných metod a je v šoku. Dr. Lamb je příkladem osvíceného přístupu, vůči bláznům je vstřícný a svému týmu vštěpuje, aby "jedinečnost" každého pacienta respektovali: "Proč bychom se měli snažit udělat nešťastného člověka z naprosto šťastného koně?" Ovšem děsivá a hrůzu nahánějící "léčba", jíž byli na konci 19. století duševně nemocní běžně vystavováni, je přítomna i zde: věznění, spoutávání, proudy ledové vody a elektřiny. To vše je pevně vryto do historických zdí ústavu a Edward objevuje poměrně znepokojivou pravdu. Psychiatrický ústav ovládli pacienti, zatímco skutečný ředitel je se svým týmem uvězněn ve sklepení. A tady napínavý příběh plný zvratů a překvapení teprve začíná...
Něco navíc: Film je natočen na motivy povídky Předčasný pohřeb a Metoda doktora Téra a profesora Péra od E.A. Poe. Já osobně jeho povídky miluju a doma mám dvě knížky jeho povídek, ale přiznám se, že si nejsem moc jistá, zda jsem zrovna tuto povídku četla, takže se to pokusím, co nejdříve napravit. Za chvíli budou tento film u nás dávat v kině (u nás zítra a je to jediné promítání, takže si radši zkontrolujte, kolikrát to vůbec dávají u vás ve městě) a samozřejmě to v kině nemůžu propásnout. Už jsem velmi zvědavá na tento film.


Big Eyes

Žánr: Drama/Životopisný
Původ: 2014, USA
Délka: 106 min.
Děj (oficiální text distributora): Film Big Eyes vypráví skutečný a šokující příběh jednoho z nejkolosálnějších uměleckých podvodů v historii. Na sklonku čtyřicátých a počátku padesátých let dosáhl malíř Walter Keane neuvěřitelného úspěchu, naprostou revoluci v komercionalizaci populárního umění se záhadnými obrazy tváří s velkýma očima. Bizarní a šokující pravda nakonec vyšla najevo, když se zjistilo, že Walterovi práce nebyly ve skutečnosti vůbec vytvořeny jím, ale jeho manželkou Margaret. Keane, jak se zdálo, žil kolosální lží, kterou oklamal celý svět. Příběh je až příliš neuvěřitelný, aby byl smyšlený. Big Eyes se soustředí na Margaretino umělecké probuzení, fenomenální úspěch jejích obrazů a její bouřlivý vztah s manželem, který byl katapultován k mezinárodnímu věhlasu tím, že přijímal ocenění za její práci.
Něco navíc: Filmy Tima Burtona mám velmi ráda, a proto si nenechám ujít, ani jeho nejnovější film, který je tentokrát míň.. fantasy než jeho předchozí filmy, jelikož film se zakládá na skutečném příběhu. Vypráví příběh umělkyně Margaret Keane a jejím manželu, jejichž obrazy dětí s velkýma očima se v 50. a 60. letech 19. století staly skutečnou senzací. Zajímavostí je, že toto je jeden z mála filmů Tima Burtona, v němž nehraje Johnny Depp nebo Helena Bonham Carter.

S láskou, Rosie

Žánr: Komedie/Romantický
Původ: 2014, Velká Británie/USA
Délka: 102 min.
Děj (oficiální text distributora): Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala.
Něco navíc: Jako třetí film jsem vybrala opět další filmovou novinku, myslím, že je právě v kinech. A jedná se tentokrát o komedii, romantickou. Ráda se sem, tam podívám na nějakou oddychovou komedii a tahle mě zaujala, navíc na ni jsou vesměs pozitivní ohlasy, takže jsem na tento film velmi zvědavá.

A co byste v blízké době chtěli zhlédnout vy? A pokud jste viděli film S láskou, Rosie, tak jak se vám líbil?


Mohlo by tě zaujmout:

0 komentářů

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky