Filmy, které chci vidět #02

zde, je seznam všech filmů, které chci vidět SUBMARINE / Jmenuji se Oliver Tate Žánr : Komedie, Drama, Romantický Soundtrack :  A...


SUBMARINE / Jmenuji se Oliver Tate
Žánr: Komedie, Drama, Romantický
Velká Británie/USA, 2010
Děj: Patnáctiletý Oliver Tate má dva cíle: zachránit manželství svých rodičů za pomoci pečlivě promyšleného plánu a přijít o panictví před svými dalšími narozeninami. Obává se, že jeho matka prožívá románek s new-age pošukem Grahamem, a tak monitoruje dění v rodičovské ložnici podle aktivity přepínače tlumených světel a falšuje sugestivní milostné dopisy matky otci. Zároveň se pokouší dvořit své spolužačce Jordaně, žhářce, která osobně dohlíží na to, co si Oliver zapisuje do svého deníku - obzvláště na pasáže, které se týkají jí samotné. Když se jí něco nezdá, Oliver musí škrtat. Film vznikl podle slavné knižní předlohy Joea Dunthornea a jde o nekonvenční a podmanivý příběh o dospívání.
Proč se na film chci podívat? O filmu i o knížce už jsem mockrát slyšela, ale přesto jsem se k němu ještě nedostala. Zato soundtrack filmu mám už několikrát zposlechnutý, jelikož je od Alexe Turnera (frontman kapely Arctic Monkeys). Arctic Monkeys poslouchám, takže soundtrack se mi moc líbí. Samozřejmě jsem si na film četla i nějaké ty názory, někteří nazývají tento film divným, ale divné nemusí znamenat špatné.

SILVER LININGS PLAYBOOK / Terapie láskou
Žánr: Komedie, Drama, Romantický
USA, 2012
Hudba: Danny Elfman (mimojiné je to také dvorní skladatel Tima Burtona)
Knižní předloha: Matthew Quick
Děj: Učitel dějepisu, Pat Solatano (Bradley Cooper), prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno - ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů. Pat se vrací ke svým rodičům (Jacki Weaver a Robert De Niro), kteří se mu ze všech sil snaží pomoci postavit se na vlastní nohy. Sám Pat je odhodlaný zásadně změnit svůj život, což pro něj znamená přemoci nezvladatelné návaly vzteku, myslet pozitivně a především znovu najít cestu ke své manželce Nikki (Brea Bee), protože je přesvědčený, že i přes velmi dramatické okolnosti jejich rozchodu, to musí spolu dát opět dohromady. Jednoho dne ovšem Pat na večeři u přátel potká Tiffany (Jennifer Lawrence), nevyzpytatelnou a záhadnou dívku v depresi s kupou vlastních problémů. Od této chvíle se mu život začne komplikovat ještě více. Tiffany nabídne Patovi dohodu: pomůže mu sblížit se znovu s manželkou a on ji na oplátku pomůže s něčím pro ni velice důležitým - shání totiž partnera do taneční soutěže. Ani jeden z nich netuší, že se díky tomuto spojenectví mezi nimi vytváří nečekané pouto a oba zjišťují, že je společně trávený čas naplňuje neskonalým štěstím.
Proč se na film chci podívat? Opět, o filmu i o knize jsem mnohokrát slyšela. Ale na film bych se chtěla velmi podívat a jsem velmi zvědavá na herecký výkon Jennifer Lawrence, přecejen za to dostala Oscara, takže jsem vážně zvědavá. Ani nevím, proč jsem se na to nekoukla dřív. Nebo proč jsem si ještě nepřečetla ani tu knihu.

THE FIRST TIME
Žánr: Drama, Komedie, Romantický
USA, 2012
Děj: Dave má rád Jane, chtěl by s ní chodit, ale na jednom večírku potká Aubrey, velmi zvláštní dívku. Ta má taky přítele. Pak najednou se Dave a Aubrey potkají v kině, dají se do řeči. Začnou spolu mluvit o různých věcech a dají se dohromady.
Proč se na film chci podívat? Už nevím kdo, ale myslím, že ho některý ze zahraničních youtuberů označil za svůj oblíbený film, tak jsem si řekla, proč se na něj taky nepodívat. Tak snad se k tomu dostanu. Nečekám od toho filmu nic jiného, ale jako oddychovka to snad neuškodí. Navíc budu mít šanci vidět Dylana O'Briena v jiné roli než v roli Thomase v Labyrintu.

Mohlo by tě zaujmout:

0 komentářů

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky