Právě v kinech: Leden 2015

Jedna z nových rubrik, které zavedu tento rok, je rubrika Právě v kinech. Každý měsíc vyjde článek s filmy, které právě dávají v kinech - ty...

Jedna z nových rubrik, které zavedu tento rok, je rubrika Právě v kinech. Každý měsíc vyjde článek s filmy, které právě dávají v kinech - ty, které mají premiéru až v daný měsíc, ale také ty, které jste už měli možnost v kině vidět, ale třeba vás dosud daný film nenalákal, což v některých případech může být škoda. Ovšem nečekejte celý výčet premiér a naprosto všech filmů, které jsou v kinech k vidění, jedná se pouze o filmy, které mě samotnou zaujaly a ráda bych na ně do kina šla. Doufám, že se vám tato rubrika bude líbit a třeba vás na nějaký ten film navnadí :)

Premiéry v lednu

E.A. Poe: Podivný experiment
(premiéra v ČR: 22.1.2015)
Hrdinou filmu E. A. Poe: Podivný experiment je mladý, čerstvě vystudovaný lékař Edward, který na konci 19. století přichází na praxi do psychiatrického ústavu pro choromyslné ležícího v mlze v odlehlém koutě hor. Zde ho přivítá šéf lékařského týmu, jeho asistent i záhadná kráska Eliza, trpící panickou hrůzou z jakéhokoliv tělesného dotyku. Edward je zasvěcován do zdejších léčebných metod a je v šoku. Dr. Lamb je příkladem osvíceného přístupu, vůči bláznům je vstřícný a svému týmu vštěpuje, aby "jedinečnost" každého pacienta respektovali: "Proč bychom se měli snažit udělat nešťastného člověka z naprosto šťastného koně?" Ovšem děsivá a hrůzu nahánějící "léčba", jíž byli na konci 19. století duševně nemocní běžně vystavováni, je přítomna i zde: věznění, spoutávání, proudy ledové vody a elektřiny. To vše je pevně vryto do historických zdí ústavu a Edward objevuje poměrně znepokojivou pravdu. Psychiatrický ústav ovládli pacienti, zatímco skutečný ředitel je se svým týmem uvězněn ve sklepení. A tady napínavý příběh plný zvratů a překvapení teprve začíná...

Myslím, že půjde o poněkud drsnější film, který je natočen podle knihy od E.A. Poe. Na tento film jsem velmi zvědavá a rozhodně ho chci vidět, i když nevím, jestli zrovna v kině. Ale rozhodně jsem se tu zde o něm musela zmínit. Jelikož v USA měl film premiéru již v listopadu, tak na čsfd je možné vidět hodnocení uživatelů a musím říct, že 70% je poměrně vysoké hodnocení, takže o to víc se na film těším.

Sedmý syn
(premiéra v ČR: 8.1.2015)
Rytíř John Gregory (Jeff Bridges) byl posledním žijícím členem řádu válečníků, kteří po staletí chránili svět před silami temna. Byl to on, kdo jim mohl zasadit smrtelnou ránu, když ulovil Královnu čarodějnic (Julianne Moore). Stačilo ji zabít. On se do ní místo toho zamiloval a místo smrti pro ni zvolil vězení, z něhož nebylo úniku. Pouze zdánlivě. Mocná čarodějka hnaná nenávistí se dokázala dostat na svobodu a teď shromažďuje armádu svých věrných, aby se pomstila za své pokoření, a to nejen Gregorymu, ale všem, kteří stojí na jeho straně. Aby Gregory nebyl na svůj boj sám, musí najít mýty opředeného Sedmého syna, muže s mimořádnými schopnostmi. Měl by jím být Tom Ward (Ben Barnes), jenže mladý farmář jako legendární válečník rozhodně nevypadá a moc toho na první pohled neumí. V jeho rodokmenu se však skrývá tajemství, které Gregorymu naznačuje, že se přece jen nemýlil. Společně se vydávají na pouť po podivuhodných krajích, během níž čelí čím dál těžším nepřátelům, které proti nim Královna čarodějnic posílá ve snaze získat čas. Čas k tomu, aby její rostoucí moc byla neporazitelná.

Opět je možné na čsfd vidět hodnocení uživatelů a to je 74%, což je dost vysoké, ale zatím tento film hodnotilo málo uživatelů, protože ho bylo možné vidět zatím jen na předpremiéře v CineStaru. Jsem zvědavá na tento film, jelikož se jedná o fantasy, ale radši bych od toho nic velkého nečekala.

Okno do dvora
(premiéra v ČR: 22.1.2015)
Fotograf J. B. Jeff Jeffries (James Stewart) je kvůli zlomené noze odkázán na kolečkové křeslo. Jeho společníkem se v dlouhých chvílích stane okno vedoucí přímo do dvora, odkud má Jeff výhled do bytů svých sousedů. Sledování osudů nájemníků z protějšího domu ho pohltí natolik, že začne podezřívat jednoho z nich z vraždy své manželky. Jeffries se spolu se svou elegantní přítelkyní (Grace Kelly) pustí do odhalování zapeklitě složitého řetězce událostí... Událostí vedoucích k senzačnímu a strhujícímu konci.

Ano, vidíte správně, tento film je už trochu staršího data, vyšel již roku 1954, ale tento měsíc je nachystaná jeho obnovená premiéra. Uvidím, v kterých kinech se dočkáme tohoto filmu, ale musím říct, že jsem o něm nikdy dřív neslyšela, ale podle anotace mě zaujal. Myslím, že by byla škoda ho nevidět.


...další filmy v celém článku...


Další filmy už jste v kině vidět mohli, jelikož nemají premiéru v lednu 2015, ale v některých kinech na ně stále můžete zajít. Tyto filmy mě zaujaly, i když jsem je ještě neviděla, ale dost jsem o nich slyšela :) Jedná se jenom o krátký výpis s odkazy na čsfd, ale aspoň takový krátký přehled :)

Hobit: Bitva pěti armád
(v ČR v kinech od 11.12.2014)
Poslední díl filmového Hobita jste v kinech již jistě zaznamenali. Já osobně jsem na něm ještě nebyla, ale pokusím se to, co nejrychleji, napravit. Přemýšlím, že bych potom udělala nějaký srovnávací článek film x kniha, protož zrovna u Hobita bych se k tomu velmi ráda vyjádřila. Je pravda, že některé věci mě u filmové verze trošku zklamaly, ale asi to budu muset brát jako dvě odlišné věci - knihu a film.

Tučňáci z Madagaskaru
(v ČR v kinech od 27.11.2014)
Na Tučňáky sice asi do kina nepůjdu, ale tuhle partičku mám fakt ráda, takže si film s nimi jistě stáhnu. Když jsem slyšela, že by měli mít samostatný film, tak jsem se bála toho, že to budeo pravdový propadák - prostě když z toho chtějí tvůrci vytěžit, co nejvíc, ale nepovede se jim to, ale zatím jsem na tento film slyšela převážně dobré ohlasy, tak jsem celkem natěšená, až si tento animák taky pustím :)

EXODUS: Bohové a králové
(v ČR v kinech od 25.12.2014)
Tak trochu historický film s nádechem čehosi jiného.. Tento film jsem neviděla a nevím, jestli se na něj vůbec podívám. Na tento film jsem slyšela, jak kladné, tak i záproné ohlasy, ale moc mě tento film neoslovil. Ale asi se bduete muset sami rozhodnout, zda se na tento film podívat, proto jsem i tento film zařadila do tohoto článku.


Zmizelá
(v ČR v kinech od 2.10.2014)
Myslím, že leden je poslední měsíc, kdy máte možnost tento film vidět v kinech. Určitě jste také slyšeli o stejnojmenné knize, tedy kniha vznikla jako první. Já momentálně čtu Zmizelou, tedy spíše se ji pokousím číst, jsem teprve na začátku, ale zatím mě to nijak extra nechytlo. Ale i pokud by se mi nepodařilo přelouskat knížku, tak minimálně film bych zkouknout chtěla.


Viděli jste některý film z tohoto seznamu? Popřípadě, na který film se určitě do kina chystáte?


Mohlo by tě zaujmout:

0 komentářů

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky