Právě v kinech: LISTOPAD 2016

Konečně tu pro vás mám článek Právě v kinech, ještě není ani polovina měsíce, takže spoustu filmů teprve čeká na svoji premiéru. Na konci...

Konečně tu pro vás mám článek Právě v kinech, ještě není ani polovina měsíce, takže spoustu filmů teprve čeká na svoji premiéru. Na konci článku najdete tradičně seznam všech filmů, které jdou do českých kin, a netradičně se tu rozepíšu rovnou o čtyřech filmech, které mě zaujaly o něco víc.

Arrival / Příchozí
V kinech od: 10.11.2016
Žánr: Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
O čem: Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva.
Proč mě film zaujal: Tenhle měsíc se na filmových plátnech objeví Amy Adams rovnou dvakrát a v obou případech v hlavní roli - a oba filmy mě zaujaly. Film Arrival je o příchodu neznámých bytostí na Zemi, na kterou se dostali v takových levitujících obrovských předmětech. A samotnou podobu bytostí neznáme - alespoň ne z traileru. Sci-fi filmy mě zaujmou jenom někdy, opravdu to záleží, určitě je těžší, aby mě zaujal sci-fi film než třeba fantasy film. Každopádně, v tomto případě se jedná i o thriller a slyšela jsem, že i trochu mindfuck thriller, což já rozhodně můžu a mám ráda filmy, o kterých po zhlédnutí nemůžu přestat přemýšlet. Takže tenhle snímek mě rozhodně zaujal a určitě ho chci vidět.



Fantastic Beasts and Where to Find Them / Fantastická zvířata a kde je najít
V kinech od: 17.11.2016
Žánr: Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Knižní předloha: J.K. Rowling
O čem: Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku?
Proč mě film zaujal: Očekávaným filmem je jakési "pokračování" Harryho Pottera, přinejmenším se opět nacházíme v kouzelnickém světě - hlavním hrdinou je angličan, který se ocitne v Americe a je to kouzelník s takovým divným kufříkem. Hlavní roli zde ztvárnil Eddie Redmayne a já úplně nemůžu říct, jestli je to můj oblíbený herec nebo ne, ale na tuhle roli se mi moc hodí, myslím, že to ztvární dobře. No a z traileru to vypadá na skvělý zážitek v kině, takže tohle bych ráda viděla tam.



American Pastoral / Americká idyla
V kinech od: 17.11.2016
Žánr: Drama
Knižní předloha: Philip Roth
O čem: Snímek Americká idyla rekapituluje život Seymoura „Švéda" Levova (Ewan McGregor). Švéd býval na univerzitě úspěšným sportovcem, vzal si za ženu královnu krásy a ta mu porodila krásnou dceru Merry. Stává se z něj úspěšný podnikatel, který se veze na vlně americké poválečné prosperity. Společně žijí správný život, ale jejich „americká idyla" netrvá dlouho. Pomalu končí 60. léta a Merry se k překvapení rodičů stává zarputilou politickou aktivistkou, bojující proti vietnamské válce. Poté, co se zapojí do příprav a realizace bombového atentátu, uprchne z domova. Švédova představa trvalého rodinného štěstí a dokonalého světa je v troskách. V jediném okamžiku je vytržen ze svého krásného snu. Švéd věnuje všechnu svou energii nalezení své dcery a záchraně rodiny. To, co ale při pátrání po Merry objeví, jím zásadně otřese a donutí ho ke konfrontaci se společenským chaosem, který kolem něj postupně narůstá. Urputně se snaží přijít na to, co se stalo s jeho milovanou holčičkou. Kdy a proč se z ní stal člověk, který je schopen zabíjet.
Proč mě film zaujal: U tohoto filmu nemůžu úplně říct, že se ho nemůžu dočkat, ale zaujal mě. Trailer je hodně, ale hodně povedený a v podstatě se v něm nemluví, pouze ho doprovází cover Mad World nazpívaný Jasmine Thompson. Úžasný cover, úžasná atmosféra. Já mám ráda tuhle dobu a možná i proto mě zaujal tenhle film o něco víc. Vypadá to na první pohled skvěle, i když si nejsem moc jistá tím příběhem. Uvidíme.



Nocturnal Animals / Noční zvířata
V kinech od: 24.11.2016
Žánr: Drama / Thriller
Knižní předloha: Austin Wright
O čem: Susan Morrow (Amy Adams) má všechno, po čem vždy toužila, a přesto se ocitla v životní pasti. Kurátorka galerie moderního umění se snaží svou vnitřní prázdnotu zaplňovat vystavováním šokujících exponátů a po nocích bdí v prázdné zlaté kleci v luxusním domě v L. A., ze kterého asi i před ní nápadně často utíká její partner. Rukopis románu Noční zvířata, který napsal její bývalý manžel Edward (Jake Gyllenhaal) by mohl být dokonalým lékem na nespavost. Kdyby nebyl jeho příběh tak zneklidňující... Jeho hlavním hrdinou je Tony (také Jake Gyllenhaal). Spokojený chlap ve středním věku vezme ženu a dospívající dceru na rodinnou dovolenou do Nového Mexika, kterou však přetne náhodné noční setkání s trojicí násilníků na opuštěné texaské dálnici. Tony nemá proti přesile sebemenší šanci a nedokáže tak zabránit únosu svých blízkých. Další den se s pomocí cynického detektiva (Michael Shannon) vydává po stopách zločinců, ale šance na záchranu ženy a dcery je, zdá se, mizivá. Daleko od tohoto dramatu, ve spícím L. A., si čím dál vyděšenější Susan při jeho čtení uvědomuje, že krutý text je paralelou k jejímu vztahu s bývalým mužem. Že je neobvyklou pomstou za to, jak strašně mu kdysi ublížila.
Proč mě film zaujal: V tomhle filmu by se měly prolínat dva příběhy - skutečný a fiktivní (v knížce), kde v podstatě vystupují ti samí hrdinové. Nebo alespoň tak jsem to já pochopila. Opět to vypadá na zajímavý příběh, i když z traileru jsem trochu zmatená, takže si budu muset počkat na film.



VŠECHNY FILMY:
- The Accountant / Zúčtování (Drama, Akční)
- Desde Allá / Zdaleka (Drama)
- Zákon Helena (Dokumentární)
- Trolls / Trollové (Animovaný, Dobrodružný, Rodinný, Fantasy)
Pankot ne e mrtov / Punk's Not Dead (Komedie, Drama)
- Pohádky pro Emu (Romantický, Komedie)
- Nebel im August / Nebe v srpnu (Drama, Historický)
Fuocoammare, par-delà Lampedusa / Požár na moři (Dokumentární)
- Finále (Dokumentární, Sportovní)
- Ustav Republike Hrvatske / Bobo (Komedie)
- Do balcak / Až na dřeň! (Akční, Drama, Historický)
- Miluj mě, jestli do dokážeš (Dokumentární)
- Snowden / Snowden (Životopisný, Thriller, Drama)
- Arrival / Příchozí (Drama, Mysteriózní, Sci-fi, Thriller)
- Pojar dětem (Animovaný, Povídkový)
- Normální autistický film (Dokumentární)
- En man som heter Ove / Muž jménem Ove (Drama, Komedie)
- Juste la fin du monde / Je to jen konec světa (Drama)
- Hacksaw Ridge / Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (Drama, Válečný, Životopisný)
- Egon Schiele: Tod und Mädchen / Egon Schiele (Drama)
- Sieranevada / Sieranevada (Drama, Komedie)
- Planetarium / Planetárium (Drama)
- A Hologram for the King / Hologram pro krále (Drama, Komedie)
Fantastic Beasts and Where to Find Them / Fantastická zvířata a kde je najít (Dobrodružný, Rodinný, Fantasy)
- Bratříček Karel / Braciszek Karel (Dokumentární)
- American Pastoral / Americká idyla (Drama)
- Inner Workings / Vnitřní záležitosti (Krátkometrážní, Animovaný)
- Moana / Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (Animovaný, Akční, Dobrodružný)
- Nocturnal Animals / Noční zvířata (Drama, Thriller)
- Intimní osvětlení (Drama, Podobenství)
- Francofonia / Frankofonie (Drama)
- I Am Bolt (Sportovní, Dokumentární)


Minulý měsíc jsem psala v článku Právě v kinech o filmu American Honey. Dívala jsem se do programu našeho kina a bohužel jsem ho tam nikde neviděla, ale naštěstí, stejně jako u filmu Café Society, film dávají další měsíc, v tomto případě tedy v listopadu. V Art programu kina. Film American Honey mě hodně zaujal, asi za týden se na něj chystám, tak třeba ho u vás v kině taky ještě dávají, třeba vás zaujme :)

Jinak, chystáte se v listopadu na nějaký film do kina?

sleduj novinky na facebooku:

Mohlo by tě zaujmout:

12 komentářů

  1. Film Arrival mě zaujal asi nejvíc. Noční zvířata taky nevypadají špatně, ale hlavně asi kvůli Jakeovi Gyllenhaalovi :D
    Zato Fantastická zvířata mě fakt nelákají, nemám ráda Eddieho Redmayna/eho. Hraje sice výtečně, ale je mi prostě nesympatický.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě Eddie Redmayne taky nebyl moc sympatický, třeba na Danish Girl jsem se asi ani proto nepodívala, ale sem mi fakt sedí :)
      No a Jakea Gyllenhala jsem v moc filmech neviděla, ale třeba v Donnie Darko se mi moc líbil, takže jsem zvědavá :) Ale Arrival mě taky zaujal o něco víc :)

      Vymazat
  2. Moc pěkně napsaný článek. :) Já se nejvíce těším do kina na Fantastická zviřata. :) Moc se mi libi tvůj styl psaní a blog, dávám odběr! :) taky píšu blog, tak pokud by ses chtěla mrknout, případně mi tam taky zanechat odběr, budu moc ráda. :) www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) A odběr mě vždycky potěší :) Na blog se určitě mrknu

      Vymazat
  3. Řekla bych, že tentokrát je toho v kinech výjimečně hromada. Já se určitě chystám na Fantastická zvířata a až budu mít možnost, mimo jiné bych ráda koukla i na Příchozí nebo Hacksaw Bridge.

    Lory Humble × TICHÝ ODPOR

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímá mě Příchozí, protože jsem na ně minulý víkend viděla trailer. A těším se na Fantastická zvířata :)

    INKA lifestyle blog

    OdpovědětVymazat
  5. Na Arrival som bola a je to pecka, fakt úžasné! :) inak krásny blog, nedáme vzájomné sledovanie? Napíš mi na blog a neber to ako reklamu :)

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti můj blog líbí, ale promiň - nejsem zastáncem vzájemného sledování, když nějaký blog čtu ráda, tak ho prostě začnu sledovat :)

      Vymazat
  6. Skvělá článek a parádní přehled :) Byla jsem na Fantastických zvířatech a film se mi celkem líbil :) A teď mě nejvíce lákají Příchozí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já jsem na Fantastic Beasts ještě nebyla, ale přemýšlím, že bych to ještě tenhle měsíc napravila :) Na Příchozí se asi někdy podívám doma :)

      Vymazat
  7. Fantastická zvířata bych chtěla hrozně vidět! Akorát názory jsou na to docela smíšené :)

    Simply Janet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, někteří mi film opravdu doporučovali a některým se to zas tak moc nelíbilo.. No, já to v kině už asi zmeškala, ale jako fanoušek Harryho Pottera se na to určitě musím podívat :) Na všechno si musím udělat názor sama :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky