Právě v kinech: Březen 2015

Premiéry v březnu -  Rezistence  / Insurgent (Akční, Romantický) Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zv...

Premiéry v březnu



Rezistence / Insurgent (Akční, Romantický)
Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti.
Určitě jste slyšeli, buď o knížce nebo o filmu Divergence. Rezistence je vlastně 2. dílem této série.

My jsme nejlepší! / Vi är bäst! (Drama)
Dvě 13leté dívky Bobo a Klara vyrůstají ve Stockholmu 80. let a cítí se přehlížené vlastními rodiči. Jsou osamělé, naštvané, jen tak se potloukají po ulicích a rozhodnou se založit punkovou kapelu, i navzdory tomu, že neumí hrát na žádný hudební nástroj. V místním mládežnickém klubu "vymlátí" z nástrojů hrůznou píseň o hodinách tělesné výchovy a záchraně dětí v Africe, ale stále to není ono. Když se však k nim přidá slušná a věřící Hedvig s výjimečným hudebním talentem, jejich kapela i hudba náhle dávají smysl. Konečně mohou s punkovými účesy zvítězit nad sexistickými a nechutnými kluky, vyfintěnými koketními holkami a trapnými rodiči.
Film, který asi ne všechny zaujme, ale myslím, že stojí za zmínku.

Vzkříšení démona / The Lazarus Effect (Thriller, Horor)
Skupina vědců se snaží se posunout poznání až na samou hranici božství a získat nepředstavitelnou možnost přivést zpět k životu mrtvé tělo. Zatímco Ježíš si vzkříšením Lazara vydobyl víru svých následovníků, vědecký experiment narazí na úplně opačné síly a jeho následky se ponesou ve znamení zkázy. První pokus skupiny mladých vědců oživil mrtvého psa, při jeho opakování se ale věci zvrtnou a po zásahu elektřinou jedna z členek týmu zemře. V okamžitém šoku se ostatní rozhodnou pro vyzkoušení svého zázraku na lidském těle..
Horor, v kterém se mihne i Evan Peters (ano, to mě zaujalo :D). Ale myslím si, že by to nemusel být úplně špatný horor. Já jich zatím moc neviděla, ale tenhle bych možná i zhlédla. Doporučuji se kouknout na trailer.

Z temnoty / Out of the Dark (Horor, Thriller)
Mladí manželé Sarah a Paul (Julia Stiles a Scott Speedman) spolu s dcerkou Hannah opouštějí New York a stěhují se do Kolumbie. Sarah tam má nastoupit jako top manažerka v továrně na zpracování papíru, kterou vede její otec Jordan (Stephen Rea). V době, kdy se seznamuje s provozem strojů a účetnictvím, Paul zůstává doma, aby se věnoval své práci - ilustracím a staral se o dítě a o domácnost. Když se jednoho dne vypraví nakupovat do města, Hannah ztratí svého milovaného plyšového koníka Silvera, což ji velmi rozruší. Trvá na tom, že jí ho vzala žena se zahalenou tváří, ale dospělí jí samozřejmě nevěří. Její oblíbená hračka se opět objeví, ale spolu s ní přicházejí noční můry. Jejich dům ukrytý v džungli vydá temné svědectví, které mělo být dávno zapomenuté.....
Další horor, ten mě až tolik nezaujal, ale zmínit ho musím. Přecejen bych zde ráda představila všechny premiéry a záleží jen na vašem vkusu.

Divočina / Wild (Životopisný, Drama)
Každý z nás má chvíle, kdy se cítí mizerně, má všeho plné zuby a všechno se kolem něj hroutí. Cheryl (Reese Witherspoon), hlavní hrdinka filmu Divočina, se takto cítí už delší dobu. Po smrti matky a krachu manželství, si myslí, že už přišla o všechno. Do života jí navíc vstoupí i drogy a náhodné známosti na jednu noc. A když už má pocit, že nemá co ztratit, udělá nejimpulzivnější rozhodnutí svého života. S nulovou zkušeností s divokou přírodou a s obludně těžkým batohem, poháněná zbylou vůlí, rozhodne se úplně sama zdolat 1770 km dlouhou vysokohorskou trasu pojmenovanou PCT - Pacifik Crest Trail. Což je nejdelší, nejtěžší a nejdivočejší stezka v celé Americe, cesta vedoucí od Mohavské pouště přes celou Kalifornii a Oregon až do státu Washington. Cheryl cítí, že když v této zkoušce dokáže obstát a překoná všechny překážky, bude na konci této cesty stát znovu a pevně na vlastních nohách. To ale zdaleka zatím netuší, co na ní na této pouti čeká. Vyrazí na trasu hodně nepřipravená a mnohokrát se dostane na dno svých sil. Od začátku přemáhá chuť ten bláznivý podnik vzdát. Batoh jí do krve sedře záda, část cesty projde jen s jednou botou, nevyhne se setkání s chřestýši a medvědy, překonává zničující vedra i sněhové závěje. Prožije odhodlání, hněv, beznaděj, vyčerpání, osamělost a na konci své pouti znovuobjeví vlastní sílu, radost, odvahu a krásu.
Hodně zajímavý příběh, nedokážu si představit, že se někdo doopravdy jen tak rozhodne jít na tak dlouhou tůru, sám.

Láska je dokonalý zločin / L´amour est un crime parfait (Drama, Thriller)
Horské oblasti mezi Švýcarskem a Francií skýtají nejen panensky krásnou krajinu, ale také netušené možnosti ukrýt pod závějemi sněhu nežádoucí důkazy. Marc, profesor tvůrčího psaní na Univerzitě v Lausanne, má pověst proutníka a Barbara je jednou z řad studentek, které jeho kouzlu podlehly. Po společně strávené noci dívka záhadně zmizí a Marc se tímto vývojem událostí nezdá býti vůbec pobouřen. Do města přijíždí nevlastní matka Barbary, Anna, která se snaží na vlastní pěst zjistit, co se oné noci stalo. Marcova nonšalance a jaksi záhadné charisma jsou nebezpečnými zbraněmi, kterým mnoho z žen nedokáže odolat. Policie však neustává ve svém pátrání a možná ani Anna není tím, kým se zdá být.
Ten obsah mi připomíná nějaký film, ale nemůžu si vzpomenout jaký, každopádně mě osobně tento film moc nezaujal.

Cesta naděje / The Water Diviner (Drama, Válečný)
Australský farmář Joshua Connor má zvláštní talent pro hledání vody pod zemí ve vyprahlé krajině. Svůj instinkt bude muset využít v životním dobrodružství, aby se v cizí nepřátelské zemi dostal na místo nejděsivější bitvy první světové války a našel své tři syny. Cesta ho z australského kontinentu vede do Konstantinopole (dnešního Istanbulu), na rozhraní Evropy a Asie, doprostřed chaosu hroutícího se impéria Osmanské říše. Connor se musí zorientovat v neznámém prostředí plném exotiky. S nečekanou pomocí pak začíná soukromé válečné tažení, neméně velkolepé než to, které zde nedávno skončilo.
Kdo má rád válečné filmy, tak myslím, že by ho tento film mohl zaujmout.

Americký sniper / American Sniper (Životopisný, Akční)
Odstřelovač jednotek SEAL amerického námořnictva Chris Kyle je vyslán do Iráku s jediným úkolem: chránit své bratry ve zbrani. Jeho neomylná přesnost zachrání na bojišti velký počet životů, a když se rozšíří pověsti o jeho odvážných husarských kouscích, vyslouží si přezdívku "Legenda". Avšak jeho pověst se donese až za nepřátelské linie a na jeho hlavu je vypsána odměna a stává se z něj hlavní terč povstalců. Navzdory nebezpečí i obětem ze strany jeho rodiny se Chris se zúčastní čtyř hrůzných misí v Iráku a stává se symbolem kréda jednotek SEAL "neopustit ani jednoho muže". Ale po návratu domů Chris zjišťuje, že na válku nedokáže zapomenout.

Město 44 / Miasto 44 (Drama, Válečný)
Město 44 vypráví příběhy mladých lidí, kteří žijí své životy jako by každý den měl být jejich posledním. Není to díky jejich statečnosti nebo lehkovážnosti - tento postoj je přirozený s ohledem na skutečnost, které čelí. Píše se totiž rok 1944 a jejich příběhy se odehrávají v Němci okupované Varšavě. Mladí Poláci vnímají své zapojení do podzemního hnutí nejen jako vlasteneckou povinnost, ale také jako dobrodružství, příležitost se pochlubit před svými vrstevníky a zapůsobit na dívky. Flirtují, předvádí se a dělají plány během jejich odbojového cvičení, aniž by si uvědomovali, že se blížící léto stane nejtěžší zkouškou jejich života. A tak netuší, co pro ně historie připravila... Polské hnutí odporu představované Zemskou armádou (Armia Krajowa) 1. srpna 1944 zahájilo ozbrojené povstání, které mělo osvobodit Varšavu z područí nacistického Německa. Naši hrdinové pod vedením charismatického vůdce Kobry vytvoří jeden z nejodvážnějších oddílů povstání. Jsou svědky i aktéry obětování se a hrdinství, ale i krutosti, zrady a vraždy. Učí se lásce a zjistí, co je to nenávist. Dějiny jim dají krvavou a krutou lekci v dospívání.

A jako takové dva bonusy tu mám ještě animované filmy:

Píseň moře / Song of the Sea / Le Chant de la Mer (Animovaný, Rodinný)
V bájné krajině starých Keltů žije na osamělém majáku otec s dcerou a synem. Život celé rodiny se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se ukáže, že malá dcerka je poslední z tuleních víl. Jedině ona totiž může písní moře zachránit všechny pohádkové bytosti, které proměnila v kámen čarodějnice Macha.

Asterix: Sídliště bohů / Astérix: Le domaine des dieux (Animovaný)
Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem - Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit...

Další filmy, které jsou stále v kinech
Kingsman: Tajná služba / Kingsman: The Secret Service (Akční, Dobrodružný, Krimi, Komedie)
Kód enigmy / The Imitation Game (Válečný, Životopisný, Thriller, Drama)
Birdman (Komedie, Drama)
Teorie všeho / The Theory of Everything (Životopisný, Romantický, Drama)
Kobry a užovky / The Snake Brothers (Drama)
Ghoul (Horor, Thriller)
Fotograf (Komedie, Drama)
Díra u Hanušovic / Nowhere in Moravia (Komedie, Drama)
Padesát odstínů šedi / Fifty Shades of Grey (Drama, Romantický)
Jupiter vychází / Jupiter Ascending (Sci-fi, Akční)
Mortdecai: Grandiózní případ / Mortdecai (Akční, Komedie)
Žena v černém 2: Anděl smrti / The Woman in Black: The Angel of Death (Drama, Horor)
Velká šestka / Big Hero 6 (Animovaný, Akční)

Tak na které filmy se do kina chystáte? Jaké filmy vás zaujaly?

Mohlo by tě zaujmout:

0 komentářů

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky