Právě v kinech: Červen 2015

Další měsíc je pryč a to znamená, že znamená, že přichází čas na další článek s filmy, které právě dávají v kinech. Tentokrát jsem dala fi...

Další měsíc je pryč a to znamená, že znamená, že přichází čas na další článek s filmy, které právě dávají v kinech. Tentokrát jsem dala filmy k sobě podle žánru, aby se v tom lépe orientovalo a jako vždy si o něm můžete přečíst malé info, popřípadě můj názor.

Drama, Horor

Dáma ve zlatém / Woman in Gold (Drama)
V kinech v ČR od: 25.6.2015
Děj: Dáma ve zlatém vypráví pozoruhodný skutečný příběh ženy, která se rozhodla dosáhnout spravedlnosti a za každou cenu bojovat o dědictví, které její rodině právem náleželo. Šedesát let poté, co byla za druhé světové války nucena utéct z milované Vídně, se Maria Altmannová (Helen Mirren) rozhodne získat zpět rodinný majetek, který jí byl zabaven nacisty. Patří k němu i umělecká díla nevyčíslitelné hodnoty, mezi jinými i slavný portrét Adele Bloch-Bauerové I. od Gustava Klimta, který se stal národním pokladem. Za svého právního zástupce si vybere ne velmi zkušeného, ale o to odvážnějšího, mladého muže Randyho Schönberga (Ryan Reynolds). Spolu se pustí do zdlouhavého a náročného soudního sporu s rakouskou vládou a Nejvyšším soudem USA, který se nakonec stane jedním z nejznámějších restitučních sporů v historii.
Trailer: ZDE

Temné kouty / Dark Places (Drama, Mysteriózní, Thriller)
V kinech v ČR od: 18.6.2015
Děj: Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby se obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví. Libby začíná pochybovat o pravdivosti věcí, které jako dítě viděla. Znovu otevírá hluboko pohřbené vzpomínky na tragickou minulost.
Trailer: ZDE
Můj názor: Jedná se už o druhý zfilmovaný román od Gillian Flynn. Já osobně jsem zkoušel a číst Zmizelou, ale nějak jsem se nemohla začíst, ani žádnou jinou knihu od této spisovatelky jsem nečetla. Ani film Zmizelá jsem neviděla a upřímně nevím, jestli se i na Temné kouty podívám.

Slepá / Blind (Drama)
V kinech v ČR od: 4.6.2015
Děj: Po náhlé ztrátě zraku objevuje Ingrid nová zákoutí vlastní představivosti. Láska, touha i obavy se v nich zhmotňují s intenzitou, která si v ničem nezadá s vnějším světem. Kde je hranice mezi fantazií a realitou? Dráždivá sonda do vnitřního světa slepé ženy překvapuje bohatou vizualitou i absurdním humorem.
Trailer: ZDE

Odebrat z přátel / Unfriended / Cybernatural (Horor, Thriller)
V kinech v ČR od: 18.6.2015
Děj: Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly.
Trailer: ZDE
Můj názor: Osobně mi připadá, že v tom traileru vyzradili snad celý film, ale jinak mě vážně zajímá - doopravdy by mě bavilo koukat na film odehrávající se jen přes skype? Hodinu a půl?

Insidious 3: Počátek / Insidious 3 (Horo)
V kinech v ČR od:
Děj: Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost.
Trailer: ZDE
Můj názor: Můj názor? Podívala jsem se na trailer a myslím, že to mi stačilo :D Musím říct, že tenhle trailer je moc..

Komedie

Ostrov lásky / Otok ljubavi (Komedie)
V kinech v ČR od: 25.6.2015
Děj: Grebo (Ermin Bravo) a jeho těhotná žena Liliane (Ariane Labed) se rozhodnou strávit poklidnou dovolenou v oblíbeném letovisku na Jadranu. Zprvu jde všechno jako po másle. Ideální počasí, ideální prostředí, ideální čas pro letní radovánky. Právě ve chvíli, kdy se zdá být vše v naprosté harmonii, se na scéně objeví zapomenutá minulost v podobě charismatické a tajemné Flory (Ada Condeescu). Její zjevení znamená pro manželství Greba a Liliane tvrdou zkoušku. Tomu, co bylo, člověk neuteče ani na Ostrově lásky.
Trailer: ZDE
Můj názor: Podle traileru vypadá tento film velmi zajímavě, sice ho asi nezkouknu, ale trailer hezký.

Andílek na nervy (Rodinný, Komedie)
V kinech v ČR od: 18.6.2015
Děj: Čtrnáctiletá fashion bloggerka Viktorie si musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově nebo na malé vesnici s otcem, kterého nikdy neviděla. Venkovské prostředí na ni zpočátku působí jako zoo plné exotů, kteří jsou sice zajímavou náplní pro její blog, ale žít se s nimi nedá. Její otec navíc úspěšně vzdoruje všem pokusům o převýchovu a raději se věnuje své praxi zvěrolékaře a poklidnému popíjení s kamarády. Do rodinného souboje je postupně zatažena celá vesnice i sociální pracovnice, která hrozí násilným rozdělením nově vzniklé rodiny. A to právě ve chvíli, kdy Viktorie kromě vztahu k otci nachází i první lásku...
Trailer: ZDE
Můj názor: Upřímně by mě zajímalo, kdo by na takovýto film šel do kina. Mě osobně nezaujal.

Vincentův svět / Entourage (Komedie)
V kinech v ČR od: 18.6.2015
Děj: Film Vincentov svet je dlho očakávaná adaptácia oceňovaného seriálu HBO na veľkom plátne. Zažiaria v nej pôvodní herci zo seriálu - Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara a Jeremy Piven. Filmová hviezda Vincent Chase (Grenier), spolu so svojimi kamošmi Ericom (Connolly), Turtleom (Ferrara) a Johnnym (Dillon), sú späť... späť v biznise so super agentom, z ktorého sa vykľuje vedúci štúdia Arim Goldom (Piven). Hoci sa niektoré ich priority zmenili, puto medzi nimi ostalo stále silné. Spoločne budú musieť zvládnuť nestály a často náročný svet Hollywoodu.
Trailer: ZDE
Můj názor: Film asi spíše pro fanoušky seriálu, mě osobně moc nezaujal, spíš jde o přehlídku známých jmen a světa showbyznysu.

Druhá míza / Danny Collins (Komedie, Drama)
V kinech v ČR od: 4.6.2015
Děj: Jednoho dne jeho manažer (Christopher Plummer) odkryje 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon. Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." Chce mu tak podat pomocnou ruku v zorientování se v širých vodách slávy a úspěchu, v tom, co sám prožil. Na základě dopisu se Danny rozhodne zabrzdit a chytá druhou mízu. Dá se na cestu k znovuobjevení své rodiny a hledání pravé lásky. Film byl inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal.
Trailer: ZDE
Můj názor: Podle traileru vypadá film opravdu zajímavě a je pravda, že mě hodně zaujal.

Špión / Spy (Komedie)
V kinech v ČR od: 4.6.2015
Děj: Susan Cooper (Melissa McCarthy) je zaměstnankyní největší špionážní organizace na světě, tedy CIA, což zní zajímavě. Ve skutečnosti má ale klidnou, nenáročnou a chvílemi až nudnou práci. Je totiž analytičkou, která jen málokdy opustí svůj psací stůl s počítačem, u něhož slouží jako oči a uši špičkového agenta Bradleyho Finea (Jude Law). Ti dva dohromady tvoří perfektní tým. Bradley špionážní mise v terénu zvládá, aniž by se mu v pečlivě upraveném účesu zkřivil jediný vlásek. A Susan ve své suterénní kanceláři zase touží po jeho srdci. Jednoho dne se vše změní. Raina Boyanov (Rose Byrne), dcera nedávno zesnulého obchodníka se zbraněmi, totiž dostala neobvyklé dědictví v podobě malé jaderné bomby. Dostačující na zničení jednoho většího města. A chce ji prodat, klidně i teroristům. Aby toho nebylo málo, Bradley CIA, a tedy i Susan, nedobrovolně opustí. Další špičkový agent Rick Ford (Jason Statham), je nepoužitelný, protože byla prozrazena jeho totožnost. A tak padne návrh, že jedině ta nejméně nápadná osoba – tedy Susan – může proniknout do smrtícího světa obchodníků se zbraněmi a zabránit tak globální katastrofě. Rozhodnutí vyslat Susan do terénu rozpálí Ricka Forda do běla, a tak se vydá po stopě jaderné nálože na vlastní triko. Jelikož je typem agenta, který v sobě spojuje Ramba a komisaře Clouseaua, je na maléry zaděláno. Odpovědnost za záchranu mnoha životů tak leží na Susaniných mohutných bedrech. Musí se nejen nenápadně vetřít do světa obchodníků se smrtí, přežít v něm, splnit svůj úkol a přitom obrazně i doslova nakopat nejeden zadek.
Trailer: ZDE
Můj názor: Upřímně já na tyhle chachacha americký komedie nejsem a zdá se mi, že tahle herečka hraje skoro jenom v takových filmech - škoda, jelikož třeba v Gilmorkách jsem ji měla vážně ráda.

Akční

Sejmi prezidenta / Big Game (Akční, Dobrodružný)
V kinech v ČR od: 18.6.2015
Děj: Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal...
Trailer: ZDE
Můj názor: Další akční americký film, myslím si, že když ho nezhlédnu, tak o nic nepřijdu.

Jurský svět / Jurrasic World (Akční, Dobrodružný)
V kinech v ČR od: 11.6.2015
Děj: Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití.
Trailer: ZDE
Můj názor: První filmový díl Jurského parku mě příliš neoslovila (za to kniha ano) a další díly teprve chystám zkouknout, každopádně film vypadá zajímavě. Prostě dinosauři. Škoda, že do každého filmu s nimi zatím nějakým způsobem nacpali děti, ale u tohoto filmu i tohle vypadá celkem nadějně. Možná na tenhle film zajdu do kina, jelikož na velkém plátně to bude asi zážitek.

Dokument, Životopisný, Historický

Poutník - Nejlepší příběh Paula Coelha / Não Pare na Pista: A Melhor História de Paulo Coelho (Životopisný, Drama, Hudební)
V kinech v ČR od: 18.6.2015
Děj: Paulo Coelho je jedním z nejznámějších a nejprodávanějších spisovatelů všech dob. Prodalo se přes 165 milionů výtisků jeho knih. Coelhovy romány byly přeloženy do 80 jazyků a publikovány ve více než 150 zemích. Ale jeho mládí nebylo tak přímočaré a snadné jako souhrn jeho spisovatelských úspěchů. Coelhova mladická bilance by zněla: pokus o sebevraždu, tři pobyty v ústavu pro duševně choré a tvrdé střety ve všech představitelných konfliktech. Rebelské mládí prožil v Brazílii v 60. a 70. letech, tedy v prostoru a čase stojícím mezi dobrem a zlem. Nepochopený kluk a rebelující mladík se změnil v muže, který jde za svým snem: stát se slavným a uznávaným spisovatelem. Film Poutník – nejlepší příběh Paula Coelha vypráví o úžasné životní pouti Paula Coelha, na jejímž konci se stal vypravěčem příběhů, které fascinují miliony čtenářů.
Trailer: ZDE
Můj názor: Určitě to může být zajímavý film, ale spíše pro čtenáře Paula Coelha.

Láska šílená / Amour fou (Historický, Drama)
V kinech v ČR od: 11.6.2015
Děj: V Berlíně začátkem 19. století mladý německý básník Heinrich touží po romantické sebevraždě ve dvojici a neúnavně hledá spřízněnou lidskou duši, která by byla ochotná s ním dobrovolně ukončit svůj pozemský život. Je však zklamaný z necitlivosti všech lidí kolem, a když nedokáže přesvědčit ani svou sestřenici Mariu, ztrácí i tu poslední naději. Naštěstí však potkává Henriette, mladou, skromnou a uzavřenou manželku obchodníka, trpící "chorobou duše", a zdá se, že i jinou smrtelnou nemocí.
Trailer: ZDE
Můj názor: Zkrátka Láska šílená - vypadá to na velmi zvláštní film, ale myslím si, že si najde své diváky.

Dior a já / Dior et Moi (Dokumentární)
V kinech v ČR od: 4.6.2015
Děj: Přeneste se do bájemi opředeného světa módního domu Christian Dior a vychutnejte se si exkluzivní pohled do zákulisí první haute couture kolekce z dílny nového uměleckého ředitele Rafa Simonse – díla vytvářeného s láskou, týmem lidí odevzdaných svojí práci. Film propojuje každodenní intenzivní pracovní shon světa módy s tajemnými ozvěnami minulosti ikonické značky a zároveň představuje malebnou poctu všem švadlenám, které věrně slouží Simonsově vizi.
Trailer: ZDE
Můj názor: Myslím, že je to skvělý film pro někoho, kdo chce nahlédnout do módního domu Dior. Já sice mám ráda módu, ale ne takovouto umělou, takže se na tento film asi nemrknu. Ale asi to bude zajímavý film.

Pohádka

Mimoni / The Minions (Animovaný, Komedie, Rodinný)
V kinech v ČR od: 25.6.2015
Děj: Zamysleli jste se někdy nad tím, proč vlastně ti žluťoučcí a k sežrání roztomilí Mimoni dobrovolně slouží Gruovi, padouchovi s velkým P? Odpověď přináší animovaná komedie Mimoni, která z nich konečně a především zcela zaslouženě dělá hlavní postavy jejich vlastního příběhu. Odpověď na výše uvedenou otázku najdete hned úvodu, který mapuje historický vývoj Mimoňů. Představte si, že tihleti dobráci od kosti vidí odnepaměti smysl své existence v posluhování tomu největšímu darebákovi široko daleko. Kdykoliv shodou náhod, ke kterým často přispívali oni sami, o svého pána přišli, hned si hledali dalšího. A tak to šlo celá staletí, od Tyranosaura Rexe, přes hraběte Drákulu a císaře Napoleona až do okamžiku, kdy žádného nového nadřízeného najít nedokázali a upadli do hluboké deprese. Tu zvýraznila i skutečnost, že se v onen tragický moment nalézali v zemi věčného sněhu a ledu. Naštěstí se v jejich středu zjevili tři hrdinové – hrdý Kevin, hladový Stuart a lehce vystresovaný Bob. Ti vyrazili do světa, aby všem svým mimoňským kamarádům vrátili smysl života. Štěstěna je zavedla až do Ameriky, na floridský festival zločinců všeho typu, jehož se měla zúčastnit i absolutní královna světového zločinu, Scarlett Odkráglová. „Ta a žádná jiná!" řekli si Kevin, Stuart a Bob a okamžitě zahořeli touhou začít pro Scarlett pracovat. Sympatie rozhodně nebyly oboustranné, přesto se zlodcera s trefným příjmením rozhodla vyzkoušet jejich schopnosti. Co takhle šlohnout britské korunovační klenoty? A tak se Kevin, Stuart a Bob vydávají do staré dobré Anglie, přičemž zdaleka netuší, že v příštích dnech není v sázce jen to, co bude Alžběta nosit na hlavě, ale také samotná existence jejich živočišného druhu.
Trailer: ZDE
Můj názor: Neviděla jsem žádný film s těmito.. bytostmi a asi se na to ani nechystám, stačily mi ty ukázky a já jsem asi prostě na jiný typ animovaných pohádek. Pamatuji si na časy, kdy do kin šly animáky, které doteď zbožňuji.

Sedmero krkavců / Sedem zhavranelých bratov (Pohádka, Fantasy)
V kinech v ČR od: 4.6.2015
Děj: Pohádkový příběh vychází z klasické pohádky Boženy Němcové "Sedmero krkavců". Mladá dívka na sebe bere těžký úkol. Musí se pokusit zachránit své bratry a zbavit je prokletí, které na ně uvrhla jejich matka. Je to příběh o odvaze, vytrvalosti, ale také síle slova, pravdy a opravdové lásky... Hlavní hrdinkou je mladá dívka Bohdanka, která se narodí do utrápené rodiny pekaře, jehož žena před lety v návalu vzteku proklela sedm svých synů a z těch se stali krkavci. Rodiče před Bohdankou toto rodinné neštěstí tají. Když se Bohdanka na prahu dospělosti dozví o prokletí své rodiny, rozhodne se, že musí bratry zachránit. Od místní čarodějky se jí dostane rady, že musí svým bratrům ušít košile. Ale ne lecjaké - sama bez pomoci musí natrhat kopřivy, zpracovat vlákna, utkat látku a ušít každý steh. Bohdanka se vydává na dlouhou cestu za záchranou svým bratrů.
Trailer: ZDE
Můj názor: České (a slovenské) pohádky už nějakou tu dobu nemusím, jelikož se jim moc nevedou.. ani tento trailer mě na novou pohádku nenalákal.

Zaujal vás některý film? Chystáte se na něj do kina?

Mohlo by tě zaujmout:

6 komentářů

  1. Ja se urco chystam na Jursky svet, toho se nemuzu dockat a snad pritele ukecam na Mimone :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Jurský park možná také zajdu, ale Mimoňové jdou tak trochu mimo mě :)

      Vymazat
  2. Jsem blázen do hororů, takže se na ně moc těším. Pak na Jurský park a Mimoně. :) Sedmero krkavců je klasika, ale určitě nepůjdu na tuhle "zmodernizovanou"..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna tyto horory bych v kině nedala - tedy hlavně Počátek, kde mi stačil samotný trailer :)

      Vymazat
  3. Máš to pěkně rozdělené do kategorií, a tudiž opravdu přehlédné :)
    Nejvíc mě zaujal asi Jurský svět, na ten bych do kina ráda vyrazila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hledala jsem správný styl,do jakých kategorií filmy řadit a myslím, že zůstanu u tohoto rozdělení :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky