Filmový tip #01

Tento týden jsem si pro vás připravila filmový tip. Stejně jako u knižního tipu, začněme od toho nejlepšího. A tím pro mě je Podivuhodný...




Tento týden jsem si pro vás připravila filmový tip. Stejně jako u knižního tipu, začněme od toho nejlepšího. A tím pro mě je Podivuhodný případ Benjamina Buttona.

Hlavní hrdina, Benjamin Button, trpí velmi zvláštní chorobou. Narodil se jako stařec a celý svůj život mládne. Zprvu se to může zdát dobré, ale jen do doby než se Benjamin zamiluje, jelikož jeho láska stárne normálně. A tak mezitím co Benjamin mládne, tak sleduje, jak se mu jeho láska stále vzdaluje.

Tento snímek není lehké zařadit, jelikož působí velmi reálně a uvěřitelně - když se na tento film díváte, máte pocit, že taková nemoc skutečně může existovat, přesto právě kvůli tomuto prvku film spadá částečně i do fantasy či mysteriózní. Dále je tu láska, která je velmi důležitou součástí příběhu, částečně je tedy také romantický. Ale film je především drama, jelikož život hlavního hrdiny je plný zvratů, překvapivých momentů a dramatických chvil.

Poprvé jsem tento film viděla už někdy na základní škole, na druhém stupni, a už tehdy jsem si film zamilovala. Film vás vtáhne a už nepustí, vy zažíváte vše společně s Benjaminem a celou dobu nevíte, kam přesně jeho život směřuje a co dalšího ho ještě potká.

Jak můžete vidět na úvodní fotce, tak se jedná také o velmi úspěšný film z hlediska filmových ocenění. Byl nominován na třináct Oscarů, z nichž tři získal - za výpravu, makeup a vizuální efekty. Tímto je film naprosto jedinečný, ten makeup a efekty použité na stárnutí a mládnutí hlavní postavy, byl proveden naprosto úžasně. Jinak Brad Pitt, který Benjamina ztvárnil, se ve filmu objeví až téměř za hodinu od začátku filmu - předtím ho hraje někdo jiný, pouze obličej Brada Pitta je na tělo herce digitálně přidán. A přesto, všechno působí naprosto reálně, hlavní hrdina vám doopravdy před očima mládne a vy si jen myslíte, jak je to vůbec možné.

Mimochodem, tento film je na motivy povídky od F. Scotta Fitzgeralda, který také napsal knihu Velký Gatsby. Já osobně jsem tu povídku nečetla a nevím, jestli si ji vůbec přečtu, jelikož film se od ní prý velmi liší a mně právě vyhovuje to filmové zpracování.

U tohoto snímku vůbec nejdou určit kategorie, pro které je film určený, jestli pro mladší, či starší, jestli pro ženy či pro muže. Zde je to naprosto individuální.

Když se mě někdo ptá, jaký je můj nejoblíbenější film a mám říct jenom jeden, tak pokaždé řeknu tento.


Mohlo by tě zaujmout:

2 komentářů

  1. Film je prekrasny a pomerne smutny, take ho mam rada :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Jej, já ten film viděla už asi čtyřikrát, respektive jsem vždycky viděla jen kousek, takže bych chtěla film jednou zkouknout úplně celý :) Dobrý tip :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky