Co nového u mě? (Květen 2015)

Ahojte, další měsíc je za námi a já jsem se rozhodla, že i nadále budu pokračovat v tomto měsíčním článku - tedy Co nového u mě. Vím, že je ...

Ahojte, další měsíc je za námi a já jsem se rozhodla, že i nadále budu pokračovat v tomto měsíčním článku - tedy Co nového u mě. Vím, že je to spíše takový deníčkový typ článků, ale snad i tak někoho zaujme, jelikož i zde bude částečně řeč o filmech, knížkách a nějaký kulturních zajímavostech.

→ Jako první se musím zmínit o té největší věci, co mě tenhle měsíc potkala. A to je ta skutečnost, že půjdu na koncert Imagine Dragons, který bude v lednu v Praze v rámci jejich Smoke + Mirrors tour. V lednu budu mít narozeniny, kdy většinou dostávám peníze, takže za ty tenhle lístek mám. Musím říct, že takovýhle dárek je nejlepší, jelikož to není něco hmotného, ale jde o ten zážitek. Už se zkrátka nemůžu dočkat. Jinak chystá se i někdo z vás na jejich koncert?
→ Tento měsíc jsem také byla na koncertě a to konkrétně tří kapel, ale já jsem hlavně jela kvůli From Our Hands, což je kapela ze Slovenska a je to jedna z mých nejoblíbenějších kapel vůbec. Koncert byl ve Strážnici v jednom klubu a škoda, že kluci z From Our Hands nehráli dýl, ale bylo to vážně super a užila jsem si všechny kapely. Více o koncertě - zde.


→ Jak mnozí víte, tak tento měsíc šel do kin nový díl Avengers a já jsem si ho samozřejmě nenechala ujít. Takže na Avengers: Age of Ultron jsem byla a musím říct, že se mi ten film hodně líbil. Jak jinak. Kdyžtak recenze je zde.
→ Pak je tu velký výčet filmů, co jsem tenhle měsíc zhlédla. Opět jsem se činila, jelikož na filmy si najdu čas vždy. Tady jich tedy pár je: film Girl, Interrupted, Only Lovers Left Alive, Star Wars IV., 8 Mile, Whiplash,... Ale pozor, chystám novinku a tou je Filmový měsíc, jelikož si myslím, že filmy si také zaslouží samostatný článek.
→ To bych nebyla já, kdybych se nezmínila i o seriálech.  Mimo Game of Thrones jsem se koukala i na jiné seriály, které nejsou nejnovější. Klasikou je Skins, ke kterým jsem se opět vrátila a už jsem u poslední 7. série, je mi trochu líto, že se s tímto seriálem budu muset rozloučit, ale určitě se na něj ještě někdy mrknu. Pokud tento seriál neznáte, tak se na něj určitě koukněte, jelikož je to jeden z mých nejoblíbenějších seriálů vůbec. A dále je tu seriál Misfits, který jsem začala sledovat nově a to na doporučení některých spolužáků. Musím říct, že zatím (i když jsem teprve u první série) se mi seriál hodně líbí a pořád se koukám na další a další díly.


→ Potom jsou tu projekty, do kterých jsem se zapojila - postcrossing + projekt posílání pohledů. Postcrossing je celosvětový a já jsem minulý měsíc poslala svůj první pohled v rámci tohoto projektu (můj profil najdete zde). A druhý projekt pořádá Katka Milovník knih, kdy jde vlastně o obdobný projekt, ale zapojili se do něho pouze knižní blogeři.
→ Pak je tu pro mě velká věc a to ta, že na blogu proběhlo pár změn (více o nich v samostatném článku zde).
→ Dále je tu něco knižního - zatím jen menší přehled. Konečně jsem dočetla sérii Chaos, kterou jsem si pořídila v levných knihách a musím říct, že celkem super. A potom jsem přečetla knížku Jurský park, která mě naprosto nadchla. Ale více o knížkách se dozvíte v Knižním měsíci, který snad vyjde už tento týden.
→ Knihomolové už asi slyšeli o novince jménem Knihobit. Jedná se vlastně o box s knižním překvapením - knihou a nějakými těmi drobnostmi. V zahraničí se už takové boxy dělají déle a teď je něco podobného už u nás. Já jsem si první box neobjednávala, radši jsem si počkala, jak dopadnou a musím říct, že do něj asi nepůjdu - za ty peníze mi to přijde trošku slabší. Radši si koupím dvě hezké knížky za tu cenu.


Myslím, že tohle jsou všechny věci, o kterých jsem se v tomto článku chtěla zmínit a doufám, že aspoň některé z vás tento typ článků baví :)


Mohlo by tě zaujmout:

4 komentářů

  1. jsem rada, ze ma na knihobita nekdo stejny nazor :-D nicmene mam doma Chaos taky, tak jsem zvedava, jak se mi bude libit, kdyz ty znis docela nadsene :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chaos se mi hodně líbil, nejvíc sice ten první díl - ten byl top, ale jinak celá série je fajn :)

      Vymazat
  2. Nad koncertem Imagine Dragons jsem taky uvažovala, ale jakmile jsem koukala, kolik to stojí, raději jsem to nechala být. Za necelý čtvrtrok budu mít sice narozeniny, takže by to mohlo být k nim, ale ještě budu dělat v té době autoškolu. Nechci tolik vysávat rodiče...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že je to dost drahé, ale vím, kolik na narozeniny dostávám peněz, takže dám všechny za lístek.. Ale zase s tou autoškolou - to chápu, já ji zatím neplánuju, takže to mi ušetří spoustu peněz..

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky