HUDEBNÍ NOVINKY za červenec 2016

Měsíc červenec byl nabitý novou hudbou, vyšlo spoustu nových videoklipů, soundtracků, některé kapely ohlásili návrat po menší pauze, na ...


Měsíc červenec byl nabitý novou hudbou, vyšlo spoustu nových videoklipů, soundtracků, některé kapely ohlásili návrat po menší pauze, na některých písničkách se podílelo více interpretů, kteří spolu v minulosti ještě nespolupracovali, z některých songů se staly hity a některé videoklipy mohly někoho dokonce pohoršit. V dnešním článku s vámi projdu rovnou 27 novinek, které vyšly v červenci a zároveň se s vámi podělím i o můj názor na ně. Článek tedy bude delší, ale bude prokládán videoklipy a doufám, že i přes jeho délku, si ho projdete celý. A třeba objevíte i nové interprety, kteří vás zaujmou, jelikož tady, mimo známé zpěváky a kapely, budu zmiňovat i kapely, ne tak známé. Bez delší okecávání tedy hurá do toho.

Většina písniček a klipů je seřazena podle data vydání, i když není to pravidlo. Ale určitě jsem to nedělala stylem to nejlepší jako první, nebo naopak to nejlepší až naposled.

Against The Current - Wasteland
V březnu 2015 oznámila tato americká kapela známá především z youtube díky svým coverům, ale později také díky své vlastní tvorbě, že podepsala smlouvu s labelem Fueled by Ramen. V květnu 2016 vyšlo jejich debutové album s názvem In Our Bones a z něho pochází také píseň Wasteland, ke kterému vznikl i tźajímavý videoklip.


Emblem3 - End of the Summer
Tuto americkou kapelu můžete znát z jedné season X Factoru, kde skončili na 4. místě. Potom podepsali smlouvu s labelem Simona Cowella, kde vydali také svoje první album. Mimo tohle album, ale nahráli a vydali ještě tři EP, z nichž to nejnovější Waking Up vyšlo v únoru 2016 a právě odtamtud pochází taky písnička End of the Summer.


Adam Lambert - Welcome to the Show
Jediné, co bych řekla k téhle písničce a klipu - přečtěte si popisek videa, který napsal sám Adam Lambert, jedině on může říct, co tou písničkou chtěl říct.


Fire From The Gods - Excuse Me
Tahle kapela je, dá se říci, z celého světa- každý pochází odněkud jinud. Předobjednat si můžete jejich album Narrative, které vychází 26. srpna a odsud taky pochází singl Excuse Me. Jinak jsou podepsaní pod Rise Records. Víc jsem toho o nich nenašla.


Yung Lean - Highway Patrol
Kdo neznáte Yung Leana, tak je to švédský rapper, který se stal celkem fenoménem, dokonce už dvakrát navštívil i Českou republiku. Tahle píseň pochází z jeho posledního alba Warlord. Pokud posloucháte jeho hudbu a rádi byste si o něm něco přečetli, tak doporučuji TOHLE interview, kde je snad nejvíce informací a věcí, které možná ani nikde jinde k dočtení nejsou. Také se tam dozvíte, jakou hudbu a změny chystá v budoucnu.


Sum 41 - Fake My Own Death
Takhle se jmenuje první singl z nadcházející Sum 41 desky, která ponese název 13 Voices. Video bylo zveřejněno přes Hopeless Records a určitě stojí za zhlédnutí.


The 1975 - Somebody Else
Somebody Else je třetím singlem z alba "I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It" a vyšel již v únoru tohoto roku a minulý měsíc k němu vyšel i videoklip. Z uměleckého hlediska se mi tvorba a image The 1975 velmi líbí, po hudební stránce jsem si oblíbila pouze některé písničky. A díky tomuto videoklipu jsem přišla na chuť i písni Somebody Else. Tenhle klip mě fakt dostal, a když vyšel, tak jsem po jeho zhlédnutí nenacházela slov.


3rd Millenium - Get It Back Together
Debutní klip nnového seskupení 3rd Millenium vyšel právě minulý měsíc, a i když kluci pocházejí z Česka, tak se jedná o písničku, která by určitě obstála i v zahraničí. Snad se tedy tahle pecka dostane mezi víc lidí.


Easy Does It - GET
Nový singl od kapely Easy Does It. Přiznám se, že jsem toho moc o nich na internetu nenašla, takže budete muset pohledat sami.


MKTO - Superstitious
MKTO jsou americké duo složené ze zpěváka a rappera. Mezi jejich největší hity patří píseň Classic. Naposledy vydali v roce 2015 EP s názvem Bad Girls.


CHVRCHES - Bury It ft. Hayley Williams
Píseň Bury It je z jejich druhého studiového alba Every Open Eye, na remix si přizvali Hayley Williams z Paramore a tenhle remix vydali jako svůj 5. singl z téhle desky. I když se remix na původní desce neobjevuje, vyjde na plánované extended desce.


Ewa Farna - Na ostří nože
Máme tu novinku od Ewy Farné - vyrostlé dětské zpěvačky. Zpěvačka je to fajn, ale co ten klip. Zvlášť ta část, kdy se objevují další "celebrity" je strašně toporná a vypadá, jak kdyby v tom klipu ani nechtěli být.


Shawn Mendes - Treat You Better
Začátkem června vyšel tenhle song jako první singl z připravovaného alba Illuminate, které by mělo vyjít 23. září. Klip k Treat You Better vyšel 12. července, a přestože třeba já jsem předtím jeho tvorbu nijak moc neposlouchala, tak tahle písnička si mě získala a ráda si ji sem tam pustím. Určitě se jedná o jeden z těch lepších hitů, co můžeme najít v charts.


Olly Murs - You Don't Know Love
Tahle novinka od Ollyho Murse je předzvěstí nového alba, které chystá. Jedná se už pátou studiovku a vyjít by měla koncem tohoto roku. Občas mi chybí Ollyho starší tvorba, ale očividně si vybral směr, kterým se chce ubírat.


The Pretty Reckless - Take Me Down
Po delší době tu máme novinku od The Pretty Reckless, kterou taky oznámili nové album Who You Selling For, které vyjde 21. října a k tomuto albu také proběhne tour - bohužel jen v Americe. Jakožto fanynka téhle kapely jsem se na jejich novou tvorbu moc těšila, přesto mě tenhle první song úplně nezaujal. :/


Crown The Empire - Hologram
Novinka od Crown The Empire pochází z alba Retrogade, které vyšlo 22. července 2015 pod Rise Records.


Peter Pan Complex - Scissors
Myslela jsem si, že tahle písnička dostane větší pozornost, ale bohužel. Určitě se jedná o kapelu, která tady v Česku chyběla. Písnička předchází jejich debutovému albu, které už je k dostání. Obzvlášť se mi líbí černobílý videoklip.



My Chemical Romance - The Five of Us Are Dying

Už je tomu 10 let od vydání The Black Parade a k této příležitosti vychází tohle album doplněné dalšími demo a live verzemi jinak známých písní. The Five of Us Are Dying je původní verze Welcome to the Black Parade.


RavenEye - Hero
Tuhle pecku jsem měla možnost slyšet naživo a hned se mi zaryla do uší - a speciálně tahle kapela je naživo fakt super. Ten kytarový riff je obzvlášť povedený.



5 Seconds of Summer - Girls Talk Boys

Tahle písnička k filmu Ghostbusters je velmi povedená a podle mě předčila i hlavní píseň od Fall Out Boy, kteří předělali úvodní starou písničku, ale ta podle mě taky není špatná, na to kolik hejtu se jí dostává. Každopádně i celé video Girls Talk Boys je laděno k tomuhle filmu, a i když film u kritiků ani diváků moc neuspěl, pusťte si aspoň tuhle písničku, která se povedla.


Troye Sivan - WILD ft. Alessia Cara
Na téhle verzi písničky Wild se k Troye přidala Alessia Cara. A kupodivu to nedopadlo až tak špatně.


Major Lazer - Cold Water (ft. Justin Bieber & MØ)
O velký hit se postaral Major Lazer ve spolupráci s Justinem Bieberem a MØ. Co k tomu říct, fajn hitovka. V popisku videa si můžete přečíst, co o nahrávání tohohle songu řekl Diplo.


Cher Lloyd - Activated
Návrat ohlásila také zpěvačka Cher Lloyd známá především ze soutěže X Factor.


Heymoonshaker - Lazy Eye
Už jste slyšeli o duu Hemoonshaker? Že ne, tak byste si od nich určitě měli něco poslechnout. Hrajou ve složení Andy BaLcon, který zpívá a hraje na kytaru, a Dave Crowe, který dělá beatbox. Já osobně žádnou podobnou kapelu neposlouchám ani jsem o žádné neslyšela, ale jedná se o zajímavé spojení a v tomhle případě funguje skvěle.



Five Finger Death Punch - I Apologize
Na tuhle novinku bych málem zapomněla - jak jsem byla v červenci pryč, tak jsem si to musela hledat zpětně. I Apologize je již pátým singlem z jejich desky Got You Six.



Které novinky vás za minulý měsíc zaujaly nejvíc? Unikla mi novinka, která by podle vás zasloužila zmínit? Napište mi do komentářů.

Mě osobně zaujaly nejvíc tyto novinky: Yung Lean - Highway Patrol, The 1975 - Somebody Else, Shawn Mendes - Treat You Better, My Chemical Romance - The Five of Us Are Dying, 5SOS - Girls Talk Boys

Mohlo by tě zaujmout:

4 komentářů

  1. The Pretty Reckless, Sum 41, The 1975 ♥ ♥
    Některé z dalších znám, ostatní si poslechnu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zaujaly nás stejné písničky :) Teda na TPR jsem se hlavně těšila, až vydají něco nového :)
      A určitě si to poslechni, třeba objevíš něco, co se ti bude líbit :)

      Vymazat
    2. Já na TPR vyloženě čekala. :D Ale od Sum41 se mi víc líbí včera vydaná War. :)

      Vymazat
    3. Já se nemůžu rozhodnout, která písnička se mi líbí víc, obě se mi hodně líbí, a navíc, jak jsou každá jiná, tak každá má něco do sebe :) Ale rozhodně se nemůžu dočkat jejich alba :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky