The Oscars 2016 | 88th Academy Awards

Z neděle 28. února na pondělí 29. února 2016 se předávali The Oscars , jak jistě mnozí z vás víte. Předávání cen probíhalo zhruba čtyři...


Z neděle 28. února na pondělí 29. února 2016 se předávali The Oscars, jak jistě mnozí z vás víte. Předávání cen probíhalo zhruba čtyři hodiny a během nich se událo mnoho okamžiků, které stojí za to si zapamatovat a na některé z nich i rychle zapomenout. Zde jsou okamžiky, o které bych se s vámi ráda podělila.

Monolog, kterým Chris Rock odstartoval večer, byl ze začátku poněkud zvláštní, nechápala jsem, jak jím míří a vlastně jsem to nepochopila ani v průběhu večera. Ale naštěstí se po onom monologu již na jevišti tolik neobjevovat a mnoho dalšího toho neříkal. Pokud jste neviděli udílení cen, tak mluvil o nerovnoprávnosti herců tmavé barvy, jelikož žádný takový herec letos nominovaný nebyl. Působilo to jako parodie, ale jako jedna velmi nepovedená parodie. Bylo mi z něj i za něj trapně.

Chtěla jsem se na celý večer dívat na internetu bez překladu, ale bohužel mi stream, který jsem našla online, skoro hned spadl, takže jsem se musela přesunout k telce. No, František a Tomáš, kteří překládali, nebyli zrovna to nejlepší pro mě. Přesněji řečeno - František mi lezl krkem. Poučení pro příště - za každou cenu najít stream online.

Nechci si stěžovat na celý večer, ale jdu pěkně popořadě - jak večer plynul, a jak jsem si jednotlivé okamžiky zapisovala. Nebojte, to nejlepší teprve přijde. Ale pěkně popořádku, takže...

Vystoupení Sama Smitha s jeho písní Writing's On The Wall z filmu Spectre. Osobně tu písničku nemám moc ráda, ale to je samozřejmě o vkusu každého. Ale potom přišlo na vystoupení a to se jednoduše nedalo poslouchat - zároveň šlo poznat, že je asi docela nervózní, ale i tak - podívejte se sami, >toto< vystoupení nebylo dobré. A když už zde píšu o této písni, byla jsem víc než překvapená, když vyhrál cenu za nejlepší píseň, vsázela jsem na Earned It, ale potom jsem si myslela, že by mohla vyhrát i píseň Til' It Happens To You. Lady Gaga mimo jiné tuto píseň na Oscarech také živě zazpívala a.. podle mě to strašně přeháněla a snažila se až moc působit na city, zpívat umí, ale to vystoupení se mi z tohoto důvodu nelíbilo. 

Další kategorií, která byla vyhlašována, byla nejlepší kamera a zde jsem měla jasného favorita. The Revenant. A opravdu tento snímek v této kategorii vyhrál a já jsem za to neskutečně šťastná, jelikož si to jednoduše zasloužil. 

Neviděla jsem spoustu filmů, které byly na Oscarech zmíněny, ale některé z nich mě natolik zaujaly, že to musím napravit a zhlédnout je, mezi ně patří: Mad Max, Ex Machina, Bear Story, Amy a Spotlight. A každý chci vidět z jiných důvodů. Proč je Mad Max tak super, když to vypadá jako obyčejný akční film? Jak jsem mohla zapomenout na film Ex Machina? Nikdy jsem neslyšela o Bear Story, proč? Proč jsem ještě nezhlédla Amy? A jaktože jsem neslyšela o filmu Spotlight?

Krátké "vystoupení" měli během večera také roboti ze Star Wars a bylo celkem milé je tam vidět. I když zároveň i trochu divné.

Další písničkou, která byla představená i živě, byla Earned It od The Weeknd a co si budeme nalhávat, zazpíval to skvěle, bez chybičky. A musím se přiznat, že tohoto zpěváka mám docela ráda, slyšela jsem od něj i lepší vystoupení než tohle, ale to bude tím aranžmá, které bylo tentokrát docela.. minimalistické, jestli se to tak dá říct, každopádně zapůsobil.

Nejlepší herec v hlavní roli byl vyhlašován skoro hned poté a já jsem si byla skoro jistá, že vyhraje Tom Hardy za svoji roli v The Revenant. No, nevyhrál a já jsem to jednoduše nečekala. Hlavně asi i proto, že jsem všude četla, jak jasné je, že on to vyhraje a tak. 

In Memoriam. Nejsmutnější část večera. Odešlo tolik skvělý tvůrců a mezi nimi také úžasný Christopher Lee a Alan Rickman. Pořád mi přijde neuvěřitelné, že Rickman už nic dalšího nenatočí...

A poslední dvě události, které bych zde ráda zmínila. Nejlepší režie - The revenant. Nejlepší herec - Leonardo DiCaprio. Připadalo mi neuvěřitelné, že Leonardo opravdu vyhrál - zvlášť po všech těch vtipech. Ale jak já mi to přeju. Sice bych mu dala nejradši Oscara za úplně jiné role - třeba What's Eating On Gilbert Grape, Total Eclipse a další, ALE konečně je to tady, konečně získal Oscara a pronesl velmi působivou řeč.


Dívali jste se na Oscary? A které okamžiky si nejvíce pamatujete vy?

Mohlo by tě zaujmout:

6 komentářů

  1. Skvělý článek! :)
    Já jsem na Oscara úplně zapomněla,tak jsem ráda,že už vím co se tam dělo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já jsem na ně taky málem zapomněla, ale naštěstí mi to bylo připomenuto. Asi bych si neodpustila, kdybych to propásla.

      Vymazat
  2. Věděla jsem že by měl být dnes v noci (brzo ráno), ale jelikož mě čekalo brzké vstávání do školy, tak jsem se nekoukala. Ale moc mě potěšilo, když jsem uslyšela, že Leo konečně dostal oscara :3 Z mého pohledu si to opravdu zasloužil a moc u to přeji. Myslím, že tenhle čas už byl ten pravý čas na to, aby jej dostal a stalo se tak ^__^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jsem z nedělě na pondělí nespala, abych se dívala, i když další den jsem šla normálně do školy.. :) Ale taky mě ohromně potěšilo, že to vyhrál a jeho děkovná řeč byla taky úžasná. I když za jiné role, docela dávné, bych mu ho dala nejradši hned :)

      Vymazat
  3. Poslední dobou jsem ujetá na filmy s Leonardem DiCapriem, takže jsem mu samozřejmě nesmírně fandila, aby Oskara konečně vyhrál, protože si ho podle mě určitě zaslouží. Byla jsem ráda, že ho dostal, i když mi to přišlo trochu jako komedie, v závěru.
    Chtěla jsem si přivstat a koukat se naživo, vážně! Ale nakonec jsem byla ráno ráda, že jsem se vůbec dostala z postele na půl sedmou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se teď chci podívat postupně na všechny filmy, kde hrál - rozhodně se řadí mezi mé oblíbené herce. Ale teď nevím - myslíš ten film? Jelikož mně se film, jak byl natočený a celkově. I když si nemyslím, že to byla jeho nejlepší role.
      Tak mně vstávání taky moc nejde, ale to navstane jen v případě, že člověk vůbec jde spát :D

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky