Vzájemný sledování?

Ráda bych vás přivítala u dalšího názorového článku na mém blogu. Tentokrát opět o blogovém tématu. Na facebooku jsem členem celkem dos...


Ráda bych vás přivítala u dalšího názorového článku na mém blogu. Tentokrát opět o blogovém tématu.
Na facebooku jsem členem celkem dosti blogových skupin, a proto jsem nemohla přehlédnout příspěvky jednoho typu, které se v těchto skupinách velmi často vyskytují - a to: "Dáme vzájemný sledování?" apod. Jelikož jsem na to narazila už fakt hodněkrát, řekla jsem si, že se s vámi podělím o můj názor na tohle a jedno téma tomu podobné.



Samozřejmě je hezké, když počet vašich pravidelných čtenářů stoupá a váš blog se stává známějším a i vám se nabízí více příležitostí v blogovém světě. Ale co mě zaráží je, že někteří po vyšším čísle v menu touží tak moc, že hledají jakoukoliv možnost, jak tohle číslo zvyšovat. Je velmi jednoduché někam napsat, že dáte s někým vzájemný sledování a on se určitě někdo najde, komu jde o to samé, ale opravdu pak z toho máte takovou radost? Opravdu vám to něco přináší, když víte, že ten člověk možná nikdy nic na vašem blogu nečetl a možná ani nikdy nebude? Co z toho máte? Protože mě by to vážně zajímalo - jo, možná máte blíže k nějakým těm spolupracím, zvlášť u fashion blogů jde pak navázání spoluprací lépe, ale stejně - já bych potom sama ze sebe neměla vůbec dobrý pocit.
Teď vám řeknu něco o druhém pocitu, který můžete pocítit, aniž byste žadonili o nějaký vzájemný sledování. Jen tak si jdete zkontrolovat blog - co je nového, jestli nepřibyly nové komentáře apod. a najednou vidíte, že číslo pravidelných čtenářů v menu se zvýšilo a to jen díky vašim článkům - ten člověk se na váš blog přidal opravdu kvůli vašim článkům a vy víte, že to, co píšete, nepíšete jenom pro sebe, ale že si to rádi přečtou i lidi kolem vás. Jak vám zní tenhle pocit? Já osobně tenhle pocit miluju a rozhodně mě naplňuje a myslím si, že zahřeje u srdíčka daleko víc než nějací nepraví pravidelní čtenáři.

A teď ještě další téma, které bych ráda nakousla - určitě jste už někdy zabrousili na blog, kde zrovna probíhala nějaká soutěž, a tak jste si možná četli i podmínky u některých těchto soutěží. Často je podmínkou být pravidelným čtenářem přes GFC nebo dát lajk na fb stránku blogu. A teď - je to tak správně?
Přiznám se, že dřív jsem to dost odsuzovala a stavěla se k tomu velmi negativně, ale musím uznat jednu věc - tu soutěž přece děláte jenom pro pravidelné čtenáře vašeho blogu, a jak jinak máte vědět, že ten člověk tím čtenářem je, než že je přihlášený přes GFC? Já vím, spoustu lidí na to tlačítko ťukně jen proto, aby mohl něco vyhrát, ale jak vy to máte vědět?
Já sama chystám do budoucna nějakou soutěž a přemýšlím, jestli do pravidel dát podmínku být čtenářem přes GFC. Nevím, jelikož chci aby se účastnili fakt jen ti moji čtenáři, ale zároveň není v mé moci to nějak kontrolovat, nanejvýš můžu dát do podmínek to GFC.

A jaký je váš názor na vzájemný sledování a podmínka být čtenářem u soutěží? Velmi ráda bych znala váš pohled na věc, podělte se o něj se mnou v komentářích :)


Mohlo by tě zaujmout:

11 komentářů

  1. Já tohle fakt nemám ráda, sledování za sledování ani nic podobnýho a dost si hlídám, jestli dotyčnej dal pravidenýho čtenáře jenom kvůli nějaký soutěži nebo proto, že čte a komentuje moje články a líbí se mu... fajn článek ☺

    OdpovědětVymazat
  2. Palec nahoru za téma. Osobně se přiznám, že své články dávám na stránky blogerů na FB, ale s tím, že chci upozornit, že vyšel nějaký nový. Ne za účelem DEJ MI SLEDOVÁNÍ. Když už dám nějakému blogu sledování, tak mě články, které se na něm vyskytují, zajímají a chci vědět, až nějaký další vyjde. Tudíž se také přikláním k názoru, který byl zmíněn v článku i k názoru Dede. Děkuji za článek na zamyšlení.

    OdpovědětVymazat
  3. KONEĆNE SUPER ČLÁNOK, po prvé sledovať blog mám len fakt na tých blogoch čo rada čítam články, (zapojila som sa viackrát do súťaži a aj sa mi podarilo vyhrať), ale tiež sa nad tým zamýšľam aký to má zmysel ? prvá podmienka musíš druhá podmienka musíš , musíš musíš, ..ide im len o to aby mali čo najviac followers alebo lajkov iný dôvod mi nenapadá :D , ja mám blog na wordpress (je tam len follow)a nemusím sa zaujímať takýmito vecami :D a ešte milujem keď ma niekto pozýva cez môj blog do súťaže vrrrrr !!!
    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Děkuji za názor :) Příště prosím bez anonymu a nějakou tu konstruktivní kritiku - ráda se poučím :)

      Vymazat
  5. Krásny článok! Ja osobne budem mať radšej 7 sledovateľov o ktorých viem že ich môj blog skutočne zaujíma a majú ma radi, ako 1000 takých, čo na mňa zďaleka serú :) ozaj nádherne napísané!

    OdpovědětVymazat
  6. já jsem vůči vzájemnému sledování dosti skeptická, ale zas tak ho neodsuzuji - v případě, že se mi daný blog líbí, ho klidně budu odebírat, ale jinak ... a co se týče soutěží - rozhodně jsem pro sledování přes GFC, protože tam je alespoň maličká jistota toho, že člověk váš blog čte. co mi ale upřímně na některých soutěžích hodně vadí, je nutnost sledování přes FB. ano, sledování přes GFC je logické, protože je to blogová platforma, takže čtenář pravděpodobně má účet na googlu, ale pořadatelé těhle soutěží by měli brát ohled i na ty, co nemají facebook. když jde o nějakou sponzorovanou soutěž, kde musíte dát like fb stránce sponzora, tak to ještě jo, ale určitě bych do toho netahala nutnost dát like fb stránce blogu. každopádně tenhle článek se ti moc povedl! :)
    in another galaxy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, pokud mě blog opravdu zaujme, tak určitě dám sledování.. Jo, ten lajk na FB už mi taky začíná vadit a u některých soutěží je i sledování na Instagramu (přičemž ten jsem ještě donedávna sama neměla). Jinak moc děkuju :)

      Vymazat
  7. tak to follow za follow tiež nejak neuznávam, ale väčšinou ku svojmu komentáru pripojím odkaz na môj blog, a mám to rada aj keď to robí niekto iný, pretože tak ľahšie objavím ďalšie blogy, ktoré môžu byť pre mňa zaujímavé a podobne, proste mi viac vyhovuje, keď je v komentári priamy odkaz na blog ako sa preklikávať cez niekoho profil a hľadať jeho blog
    a k tým GA, práve som spustila jednu súťaž a tiež som sa dlho rozhodovala ako to spraviť, nakoniec som sa rozhodla, že je povinný buď follow alebo like na FB, pretože môj blog niekedy navštívia aj blogeri z blog.cz a podobne, je to vlastne len pre moju radosť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já ve skupinách komentuju bez odkazu, ale na stránkách komentuju přes fanpage blogu, takže odkaz nepřipojuju, ale je to dobrý nápad (v těch skupinách apsoň)
      A jinak jsi to vyřešila super to s GA, já ještě uvidím, jaké dám podmínky - možná to udělám stejně jako ty, uvidím :)

      Vymazat
  8. Já tenhle princip "follow za follow" taky moc nechápu. Připomíná mi to spřátelování na blog.cz za mých mladších let :D Také jsem ráda, když GFC a Facebook čtenáři rostou, osobně ale tyhle způsoby sledování moc nevyužívám - své oblíbené blogy mám buď na Bloglovinu nebo jejich nové články sleduju přímo na blogu ...a jsem tak spokojenější :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky