Recenze: Jurassic World

Od doby, kdy Jurský park provozoval John Hammond, už uplynulo dvaadvacet let. Za tuto dobu se park z tragédie vzpamatoval a nyní perfekt...

Od doby, kdy Jurský park provozoval John Hammond, už uplynulo dvaadvacet let. Za tuto dobu se park z tragédie vzpamatoval a nyní perfektně funguje - má dostatek návštěvníků a ročně jím projde přes milion lidí. Ovšem dinosauři už pro dnešní děti přestávají být oživlou legendou - pomalu je berou jako samozřejmost, jako zvířata, která jsou běžně k vidění v zoo, proto neustále probíhá výzkum, kde vědci vyvíjí a kompletují DNA dalších vyhynulých živočichů. Vše v tomto parku probíhalo bezpečně a skvěle, dokud se vědci, které podporuje manažerka Claire Dearing, která ke zvířatům nemá moc blízko, nepokusí vytvořit svého vlastního dinosaura, hybrida. Ale jak je známo, člověk by se neměl snažit přechytračit přírodu, a tak se park dostane díky tomuto novému tvoru do nesnází - a lidi opět přicházejí o životy, tak jako již dvakrát předtím. Park, lidi i zvířata v něm se pokouší zachránit Owen Grady za pomoci (či přítěže?) manažerky Claire.

Přiznám se, že na filmu jsem v kině nebyla a film jsem viděla v trošku horší kvalitě, ale i tak to byl dobrý zážitek. Hned na začátku filmu mě navedla skvělou atmosféru znělka, kterou můžeme znát z předchozích filmů sledující odehrávající se tragédie v Jurském parku.
Já před Jurským světem viděla pouze jeden díl - první, Jurský park, a tak tedy budu porovnávat pouze s ním. Oproti jedničce se v tomto dílu vyskytují dinosauři skoro pořád a to jsem velice ocenila, jelikož na tyhle filmy se přece jen většina z nás dívá hlavně kvůli těm dinosaurům, takže v tomhle ohledu jsem nebyla vůbec zklamaná.

Naopak jsem neočekávala žádný příběh, žádné hrdiny, kteří by se mi mohli zamlouvat, jelikož právě díky tomu jsem z jedničky byla nakonec dost zklamaná. Ale jak se obecně ví - čím menší máš nároky, tak tím více můžeš být překvapen. A já jsem překvapena byla - celkem příjemně. Ani ne tak dějem, jelikož ten je v podstatě skoro pořád ten samý - lidé nezvládnou krotit nějakého dinosaura, a ten pak skoro celý park zničí, přičemž si pochutná i na pár lidech, nic nového. A opět se ve filmu objevují také děti, které se ztratí. Ale nevadí, větší dějová linka by se do filmu ani nevešla. Ale to hlavní hrdinové mě tak příjemně překvapili - některé z nich si prostě nešlo neoblíbit, a tak se mi na film dívalo o to lépe - protože když těm hrdinům fandíte, aby přežili, tak ten zážitek je trošku jiný oproti tomu, když je vám jedno, jestli někdo z nich zemře nebo ne. 

Samozřejmě efekty jsou v dnešní době opravdu vymakané a to na tomhle snímku bylo opravdu poznat - vše vypadalo reálně, uvěřitelně, ani to nebylo až moc prohnané počítačem - opravdu se mi to ztvárnění líbilo.
Možná si někteří z vás všimli, že hlavní hrdinka celou dobu v džungli běhala v podpatcích, které to kupodivu vydržely a jí se v tom pravděpodobně běhalo velmi dobře, aspoň podle toho, co jsem viděla ve filmu - schválně to zlehčuji, protože tímhle si dojem z filmu kazit nechci a radši to trošku opomenu.

Celkově na mě Jurský svět působil skvěle jako film, ale nehodnotím ho jako nějaké super dílo, jelikož tam jde hlavně o tu akci a efekty - děj a další věci jdou stranou. Ale byla jsem překvapena, za jaký konec to tvůrci vzali, a že se jim návrat Jurského parku opravdu povedl.

Mohlo by tě zaujmout:

4 komentářů

  1. Me se film hrozne libil. Strasne dlouho jsem se na nej tesila a nezklamal.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Já na tom byla v kině a moc se mi to líbilo. Jak říkáš, ta znělka je epická... ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Sem tam byly dost ujetý scény, ale v konečném výsledku jsem byla hodně spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
  4. byla jsem na něm v kině a taky mě příjemně překvapil.. nejvíc se mi na tom líbil asi představitel hlavního hrdiny, a musím souhlasit, že hudba byla úžasná (nojo, Michael Giacchino holt umí udělat dobrou hudbu snad pod vše). některý scény byly možná trochu přehnaný (třeba dvojsežrání tý dohlížitelky), ale zase to mělo spád. velociraptoří tým byl taky super :D
    in another galaxy

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky