Recenze: 50 Shades of Grey

Film 50 odstínů šedi sleduje život studentky Anastasie, která se díky shodě náhod setkává s Christianem Greyem - okouzlujícím milionářem,...

Film 50 odstínů šedi sleduje život studentky Anastasie, která se díky shodě náhod setkává s Christianem Greyem - okouzlujícím milionářem, který však nikdy nebyl spatřen se ženou. Anastasiu Christian velmi přitahuje, ale zároveň si všímá jeho stinných stránek - je hodně odtažitý, tajemný a taky je panovačný. Sám Christian Anastasiu před jím samým varuje, ale ani jeden z nich se s tím druhým nechce přestat stýkat. Christian Grey má ale ještě jednu stránku - a ta se týká jeho sexuálního života, kdy má rád velmi specifické praktiky a od své sexuální partnerky požaduje dodržování určitých pravidel. Tuto jeho stránku Ana velmi brzo poznává a rozhoduje se, jestli i přes to s ním chce být.

Věřte mi, že pro mě samou je překvapením, že jsem se nakonec na tento film podívala - dokonce jsem si přečetla i pár ukázek z knížky. Jde o to, že nerada přejímám ostatní názory, ráda si udělám svůj vlastní názor a to nešlo bez toho, aniž bych se podívala na film (či přečetla knížku, ale nechtěla jsem s ní trávit tolik času).
Bylo mi jasné, že od filmu jsem toho neměla moc čekat, takže v tomhle ohledu jsem nebyla zklamaná. Anastasia je tuctová holka, která na sebe příliš neupozorňuje a taky nemá mnoho zkušeností s chlapy. Vlastně je to panna - o to překvapivější je, jak je v sexuálních stránce.. skoro zkušená, působí tak. A v ukázce, co jsem si četla, dokonce Christiana potěší, když se odváží k jejímu prvnímu "blowjobuL, který je jak jinak než perfektní. Nad tímhle se, ale radši nebudu dál pozastavovat.
Je jasné, že Christian je naprostý psychopat či něco takového, ale zároveň chápu Anu, která, však to znáte, má nasazené růžové brýle, takže je schopná na mnoho věcí přistoupit (později si některé i sama vyprosit). No, osobně by mě zajímal jeho příběh, o němž se asi více dozvíme v příštích dílech, ale nevím, jestli se úplně chci na ty další díly dívat.

První polovina filmu, možná i více, je naprosto o ničem - žádný děj, jenom sledujeme tuhle dvojici, jak si různě užívá, přičemž většinou jsou přes celý záběr vidět pouze prsa Dakoty Johnson - jako promiňte, ale zrovna tohle není úplně to, co by mě.. zajímalo, chápu, že to musí být film přístupný do kin, ale věřte mi, že nechci záběry na místa, na která myslíte - úplně by mi stačilo více záběrů na hezké vypracované tělo. Když si to tak uvědomím, film byl spíše uváděn jako erotický, jako záběry v něm byly na erotický film, ale.. nevím, celkově to na mě jako erotický film nepůsobilo.
V druhé polovině filmu už se i něco děje a končí to samozřejmě v části, kdy se chceme dozvědět více. Nebudu lhát, že některé části filmu mě nebavily, bylo to trošku nudné sem tam, ale co čekat.

Ale ještě vezmu pozitiva - bez ohledu na děj. Líbila se mi kamera, ta byla podle mě dost dobrá. A dále soundtrack, který byl skvěle vybraný a tenhle soundtrack si sem tam určitě pustím i mimo film (jelikož tenhle film zrovna nepotřebuju vidět znovu).

Přiznám se, že jsem si myslela, že to bude horší. Dobře, děj pokulhával, sexuální scény byly sice dobře natočené, ale.. a celkově to nebylo nic moc. Ale nebylo to zas tak hrozné - vzhledem k tomu, že film byl natočen podle něčeho, a tak se musel držet určitých věcí v knize (pravděpodobně).

Poslední věc, kterou jsem skoro zapomněla zmínit je herecký výkon Dakoty Johnson. Tahle herečka mi určitě není moc sympatická, ale zároveň mi není úplně nesympatická, spíše neutral, ale ten její výkon - hlavní hrdina se Any sotva dotkne a ona se už skoro udělá, co k tomu říct - trošku přehnané :D :)

Na mě velmi nezvyklá recenze na velmi nezvyklý film, ale zkrátka jsem potřebovala svůj vlastní názor na tohle dílo. Takže tady je. Film je spíše takový průměr, nic co by mě vytrhlo.


Mohlo by tě zaujmout:

4 komentářů

  1. Ono to s tím dotykem ( a uděláním :D ) bylo i v knížce :D Kniha mě sama o sobě nijak nezaujala, bylo to dost nereálné. Že by se takováhle nezkušená holčička stala sexuální hračičkou někoho tak úspěšného, krásného,... asi víš, co myslím :D
    Film jsem neviděla, a po knize mě to ani nijak neláká ( obzvlášť, když jde jenom o hereččiny prsa :D )
    Recenze je moc pěkně a vtipně napsaná :-)

    http://deathless-ginger-wight.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to docela obdiv, že jsi knížku dokázala dočíst :D :) A když film nezkoukneš, určitě o nic nepřijdeš..
      Jinak děkuju :)

      Vymazat
  2. Já si myslím, že na tento film jsou nejčastěji 2 druhy názorů - ten ženský a mužský. Muži na film reagují tak, že na porno nemusí chodit do kina... Já za sebe musím říct, že od filmu jsem nic neočekávala, protože jsem četla knihu a nedovedla jsem si to zfilmované moc dobře představit. Film mě proto překvapil, chytl mě a už teď se těším na druhý zfilmovaný díl. A mimochodem, Jamie, představitel Christiana, je kus! :D
    www.baauuu.webnode.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jamie Dornan je sice kus, ale to není všechno - teda podle mě to zahrál dobře, jelikož co víc čekat po takovéhle roli.. Ale jinak - k pornu to má hodně, hodně daleko, ale třeba mě ten film absolutně nic nepřinesl.. Ale aspoň nějaké diváky si tento film našel..

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky