Právě v kinech: Květen 2015

Opět je tu nový měsíc, je až neuvěřitelné, jak rychle to utíká. A s novým měsícem přicházejí i pravidelné měsíční články. Jedním z nich je ...

Opět je tu nový měsíc, je až neuvěřitelné, jak rychle to utíká. A s novým měsícem přicházejí i pravidelné měsíční články. Jedním z nich je i Právě v kinech. Z premiér za květen mě ty filmy extra nezaujaly, ale nevadí, jelikož já mám v kině ještě, co dohánět - třeba Avengers a jinak mě celkem mrzí, že u nás do kin nešel film The Age of Adaline (v USA měl premiéru 24.4.2015).


Země zítřka / Tomorrowland (Sci-fi, Mysteriózní) Zaujalo mě!
Datum premiéry: 21.5.2015
Děj: Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné.
Trailer: ZDE
Můj názor: Sice nemám ráda ty filmy, kde se objeví náhodný člověk a najednou je ke všemu předurčen, všechno zachrání a tak, ale přesto vypadá celkem zajímavě a asi ho zhlédnu ( i když ne v kině).

Ladíme 2 / Pitch Perfect 2 (Komedie, Hudební)
Datum premiéry: 14.5.2015
Děj: Mají skvělé hlasy, dokonalá těla (až na výjimky) a jsou královnami zpívání a capella, takže ve svých vystoupeních nepoužívají hudební nástroje. Celá Amerika jim leží u nohou a dokonce je pozvou, aby zazpívaly prezidentu Obamovi k narozeninám. Jenže stačí drobná technická komplikace, v níž figuruje zpěvačka s příznačnou přezdívkou Tlustá Amy, bezmocně visící na lanech před Barrackovými zraky částečně tak, jak ji Bůh stvořil. Z Barden Bellas, dosavadních miláčků země, je najednou ten nejvděčnější terč.
Trailer: ZDE
Můj názor: Upřímně, jedničku jsem neviděla, u tohohle jsem viděla jen ten trailer a to mi stačilo - na tenhle trapný styl humoru moc nejsem.

Divoká dvojka / Hot Pursuit (Akční, Komedie)
Datum premiéry: 28.5.2015
Děj: Reese Witherspoon hraje v této akční komedii vzornou a snaživou policistku, jejíž svěří do ochrany klíčového svědka v soudním procesu s vlivným mafiánským bossem. Svědek je vlastně ona - sexy manželka místního drogového dealera (Sofía Vergara). Když se o tuto dvojici začnou intenzivně zajímat najatí zabijáci a zkorumpovaní policisté, nezbývá jim nic jiného, jen se vydat na útěk napříč celým Texasem.
Trailer: ZDE
Můj názor: Taková americká komedie, no.. Tohle jde trochu mimo mě, ale kdo má rád tenhle styl humoru, proč ne.

San Andreas / San Andreas (Dobrodružný, Katastrofický)
Datum premiéry: 28.5.2015
Děj: Potom, čo o sebe dá vedieť nechvalne známy tektonický zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemetrasenie o sile 9 stupňov Richterovej škály, vydávajú sa pilot prieskumného a záchranného vrtuľníka (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka, s ktorou už dlhšiu dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachrániť svoju jedinú dcéru. Ale ich zložitá cesta na sever je len začiatok. A keď si už myslia, že to najhoršie majú za sebou... tak veľká dráma sa len začne.
Trailer: ZDE
Můj názor: Katastrofické filmy mám ráda, ale přesto mě tenhle až tak moc nezaujal, ani nevím, jestli se na něj podívám.


Klub rváčů / Fight Club (Drama, Thriller) Zaujalo mě!
Datum premiéry: 7.5.2015
Děj: Když nemůžete půl roku usnout, celý okolní svět vám začne připadat jako nekonečný sen. Všechno kolem vás je nedokonalou xeroxovou kopií sebe sama. Chodíte do práce, díváte se na televizi a jste vděčni za to, když občas ztratíte vědomí a nevíte o světě. Lidí s podobnými problémy moc není, ale mladý úspěšný úředník, který si říká Jack, je jedním z nich. Má slušnou práci, vydělává slušné peníze, ale trpí nejtěžší formou nespavosti. Na služební cestě se Jack seznámí s Tylerem Durdenem, který mu nabídne příbytek pod podmínkou, že mu vrazí pořádnou ránu. Tato "výměna názorů" se oběma zalíbí a brzy vznikne první Klub rváčů. Místo, kde můžou mladí muži, znechucení světem, odložit své starosti a stát se na pár minut zvířaty.
Trailer: ZDE
Můj názor: Jinak tohle je obnovená premiéra, jinak je to už celkem starý film. 

Jimmyho tančírna / Jimmy's Hall (Drama) Zaujalo mě!
Datum premiéry: 7.5.2015
Děj: Před vypuknutím Irské občanské války otevřel oddaný a odvážný aktivista Jimmy Gralton na irském venkově taneční sál, kde se lidé mohli vzdělávat, bavit, diskutovat, sportovat a hlavně tancovat. Popularita Jimmyho tančírny rostla a postupně se stala místem revolučních myšlenek, rozvíjení talentů, svobody a splněných snů. Její volnomyšlenkářská reputace však upoutala pozornost státu a církve, což přinutilo Jimmyho utéct ze země a proslavenou tančírnu zavřít. Po deseti letech neustálého cestování se Jimmy vrací do rodného Irska, kde se však znovu střetává s chudobou, omezováním osobní svobody i kultury. S podporou své první lásky se rozhodne svou slavnou tančírnu znovu otevřít a opět dát lidem naději snít. Bez ohledu na to, co to může způsobit.
Trailer: ZDE

Zabijáci / Fasandræberne (Thriller, Krimi)
Datum premiéry: 14.5.2015
Děj: Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti.
Trailer: ZDE

Šílený Max: Zběsilá cesta / Mad Max: Fury Road (Sci-fi, Akční, Dobrodružný)
Datum premiéry: 14.5.2015
Děj: Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely.
Trailer: ZDE

Poltergeist / Poltergeist (Horor, Thriller)
Datum premiéry: 21.5.2015
Děj: Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera.
Trailer: ZDE
Můj názor: Ani ten trailer jsem nedokoukala, takže asi tak :D Sama bych se na to koukat nedokázala.


Dejte mi pokoj! / Une heure de tranquillité (Komedie) Zaujalo mě!
Datum premiéry: 7.5.2015
Děj: Michela Leprouxe, vášnivého milovníka hudby, potkalo nečekané štěstí. Na bleším trhu objevil vzácnou gramodesku – první album muzikanta Neila Youarta, které se jmenuje „Me, myself and I". A od té chvíle touží Michel po jediném: v naprostém tichu, klidu, samotě a domácí pohodě si vychutnat tento hudební klenot. Jenže, v tom okamžiku, kdy už pomalu zasouvá jehlu gramofonu do drážky této vzácné gramodesky, se celý svět a snad i všichni jeho obyvatelé proti němu spiknou. Ať už se jedná o nečekanou návštěvu syna, kutilské bušení souseda, lomození uklízečky, urputné vyzvánění telefonu nebo poněkud dramatičtější obvinění z nevěry ze strany manželky či příchod jeho milenky. A jako třešnička na dortu se v domě koná tradiční oslava nazvaná Sousedský den. Michel musí nasadit do boje všechnu svou energii, lstivost i mazanost. Jen proto, aby získal svou vytouženou hodinku klidu. Dokáže to? Nebo se jeho tak nadějně započatý den změní v noční můru?
Trailer: ZDE
Můj názor: Tak u tohohle filmu mě samotný trailer dost pobavil, tohle je film pro mě, vypadá dost zajímavě a vtipně, takže se těším, až se na něj kouknu.

Láska na první boj / Les Combattants (Komedie, Romantický, Drama)
Datum premiéry: 28.5.2015
Děj: Zdá sa, že Arnaud strávi pokojné leto v kruhu svojej rodiny, kolegov z práce a najbližších priateľov. Jedného dňa si však všimne krásnu, no drsnú Madeleine, stelesňujúcu čistú energiu a neustály pohyb, ktorá ho svojím nevhodným a niekedy násilným správaním záhadne priťahuje. Kým mierumilovný Arnaud berie veci tak, ako sú, naopak Madeleine neustále s niečím bojuje a prekonáva samu seba. Jej snom je podstúpiť armádny výcvik a Arnaud sa rozhodne ju v tom podporovať a chrániť, čím sa jeho stereotypný život prevráti hore nohami. Nič však nevyjde podľa ich plánu, pretože vzájomne nepatria do svojich rozdielnych svetov. Jediným východiskom je vytvoriť si nový.
Trailer: ZDE

Život je život (Komedie)
Datum premiéry: 21.5.2015
Děj: Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano.
Trailer: ZDE
Můj názor: Poslední dobou mě nějak ty český filmy neberou, ani tenhle mě nijak zvlášť nezaujal.

Den blbec / Nicht mein Tag (Komedie, Akční, Krimi)
Datum premiéry: 21.5.2015
Děj: Třicátník Till Reiners (Axel Stein) vede klidný, nekomplikovaný a průměrný život. Pracuje jako pokladník v bance a jeho manželství s Miriam je šťastné, i když po všech těch letech společné harmonie pomalu vjíždí do vyjetých kolejí do stanice Nuda. Bod zlomu na sebe ale nenechá dlouho čekat. Vybočení z životní rutiny přichází v podobě maskovaného bankovního lupiče. Ten nejenže si na útěk z banky vybere Tillovo auto, ale navíc si jeho majitele přibalí do kufru jako rukojmí. A když si pak tento bandita na útěku sundá masku, zjistí Till, že se jedná o týpka jménem Nappo Navroki (Moritz Bleibtreu), který v jejich bance před časem marně žádal o půjčku. Když se Till oklepe z prvotního šoku, překvapivě si uvědomí, že mu není taková dávka dobrodružství úplně proti srsti. Dalo by se říct, že se skoro dobrovolně vydává se svým únoscem na další šílenou akci, kterou spojují slova jako Amsterdam, dluhopisy, mafiáni z východu a Kajmanské ostrovy. Tillovy finanční dovednosti se jeho únosci najednou docela hodí a z dosavadního rukojmího se pomalu, leč jistě začíná stávat komplic. Nastal čas, aby zahodil předsudky, slušné vychování a veškerou opatrnost a spolu s Nappem se vrhnul po hlavě do světa zločinu a zločinců.
Trailer: ZDE
Můj názor: Uvědomila jsem si, že asi moc německých filmů neznám, natož abych je viděla v němčině. Tenhle film podle traileru nevypadá až tak špatně, ale asi se na něj nepodívám.

Dítě číslo 44 / Child 44 (Drama, Thriller)
Datum premiéry: 28.5.2015
Děj: Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů.
Trailer: ZDE


Pírkovo dobrodružství / Gus, petit oiseau, grand voyage (Animovaný, Rodinný)
Datum premiéry: 14.5.2015
Děj: Pírko je ptačí sirotek, který nevyniká ani krásou peří ani sokolí sílou. Je hubený, opelichaný a žije sám v hnízdě, ze kterého ještě nikdy nevyletěl. Tak moc by chtěl táhnout do Afriky s hejnem ptačích kamarádů! Až se jednoho dne naskytne jedinečná příležitost. Sebere veškerou odvahu a vydává se za dobrodružstvím, na jehož konci leží vysněné africké zimoviště. Tedy možná. Pírko ještě nikdy nikam neletěl a tak nepozná, jestli ho zobák táhne na sever, nebo na jih. Ale někdy, když hledáte přátelství a lásku, je důležitější cesta než její cíl. Tak roztáhněte křídla a vydejte se na pohádkový let plný humoru a nadhledu z ptačí perspektivy.
Trailer: ZDE

Hurá na fotbal / Metegol (Animovaný, Dobrodružný, Rodinný)
Datum premiéry: 21.5.2015
Děj: Amadeo už od malička trénuje se svými kamarády fotbal. Myslíte, že běhá po trávníku? Omyl! Jeho spoluhráči jsou sedm palců veliké figurky a hřištěm fotbalový stůl. Mimo to pracuje v malém baru v zapadlé vesničce a je zamilovaný do Laury, své nejlepší kamarádky. Je však natolik stydlivý, že se jí bojí otevřít své srdce. Jak čas plyne, vyroste z něj nejtalentovanější hráč ve stolním fotbálku všech dob. Jednoho dne se ale stane něco, co navždy změní jeho dosud poklidný život. Do vesnice se vrátí Ace, nejlepší světový fotbalista, a chce odvetu za jedinou porážku, kterou kdy utrpěl. Bez varování nechá zničit fotbalový stůl, zdemolovat bar a chystá se srovnat vesnici se zemí. Amadeo se zlomenou duší nad ruinami uroní slzu, která přivede k životu figurky z jeho milovaného fotbálkového stolu a tím odstartuje neobyčejné dobrodružství.
Trailer: ZDE

Malý pán (Loutkový) Zaujalo mě!
Datum premiéry: 14.5.2015
Děj: Malý Pán si žije spokojeně ve svém domečku v Duté hoře. Jeho poklidný život skončí ve chvíli, kdy se mu zdá sen o tajemném domě, ve kterém najde, co mu schází. Protože sám nemá pocit, že by mu něco scházelo, rozhodne se přijít té záhadě na kloub. Vydá se za Prázdnou hlavou, aby mu poradila, kde ten záhadný dům najde. Prázdná hlava však potřebuje napít jiskřivé vody z jezerního ostrova, bez ní mu nedokáže poradit. A tady začíná dlouhá cesta Malého Pána, která je místy zábavná, místy nebezpečná a strašidelná a hlavně zdánlivě nekonečná. Potká na ní spoustu přátel a pomocníků, ale také nepřátel, kteří mu v dosažení cíle chtějí za každou cenu zabránit. Nakonec se mu podaří překonat i Velkou tíseň, která si zabrala pramen jiskřivé vody jen pro sebe. Pak už si Prázdná hlava vzpomene a poradí. Malý Pán s údivem zjistí, že to, co mu scházelo a co celou dobu hledal, měl od začátku skoro před nosem. A tak zbývá jen uspořádat závěrečnou oslavu, protože dobrá věc se podařila.
Trailer: ZDE

Kůň na balkóně / Das Pferd auf dem Balkon (Rodinný)
Datum premiéry: 28.5.2015
Děj: Druhý celovečerní film rakouského režiséra Hüseyin Tabaku vypráví neobyčejný příběh 10-letého Mika s Aspergerovým syndromem - mírnou formou autismu. Mika miluje matematiku, neumí lhát, nechápe dětské vtipy a každý den musí mít oběd přesně ve 14:17. Jeho svobodná matka Lara tvrdě pracuje, ale naštěstí se může vždy spolehnout na Hedi, milou starou paní žijící v sousedství, která je pro Miku jako vlastní babička. Mika je přísně kontrolován, ale jeho život se obrátí vzhůru nohama, když jedné zimní noci zaslechne na balkoně koňské řehtání. Co dělá kůň na sousedním balkóně? Vyřešit tuto záhadu mu pomáhá temperamentní dívka Danou, která ráda předstírá, že je indická princezna. Tajné vloupání do bytu s balkonem je jen začátek jejich velkého dobrodružství. Později zjistí, že jejich nový soused Sascha, bývalý matematik a nešťastný gambler, získal koně v loterii a touží ho prodat, což by mu pomohlo splatit dluhy. Kůň byl kdysi slavným dostihovým běžcem Bucephalusom. Přestože již není schopen závodit, je pro Mika perfektním společníkem a přítelem. Bohužel, ani Mikova máma si koně nemůže dovolit a Sascha je nucen svůj jediný majetek zpeněžit.
Trailer: ZDE

Stále spolu (Dokumentární)
Datum premiéry: 21.5.2015
Děj: Petr a Simona spolu žijí dvacet pět let. Mají devět dětí, se kterými bydlí v maringotkách na šumavské louce – bez televize, počítače a tekoucí vody. Autoritativní Petr sám sebe nazývá „profesionálním otcem." Potomky vede ke svobodě a souznění s přírodou a zároveň se je snaží chránit před škodlivým vlivem konzumní společnosti. Do školy chodí děti jen na přezkoušení - vysokoškolsky vzdělaní rodiče je učí doma. Rodinná soudržnost, která v dnešním západním světě už prakticky nemá obdoby, působí na první pohled idylicky. Při bližším pozorování však začínají vyvstávat pochybnosti. Film Stále spolu zkoumá, jaká je cena za svobodný život stranou společnosti, a ptá se: existuje recept na ideální rodinu?
Trailer: ZDE

Chystáte se na některý z těchto filmů do kina? Půjdete na něco tento měsíc do kina?

Mohlo by tě zaujmout:

0 komentářů

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky