Skins, The Addams Family a další

Tentokrát tu budou zastoupeny, jak filmy, tak i knížky a seriály. Wonderland: Země divů . Tuto knížku napsala Jennifer Hillier a origi...


Tentokrát tu budou zastoupeny, jak filmy, tak i knížky a seriály.

Wonderland: Země divů. Tuto knížku napsala Jennifer Hillier a originál vyšel už minulý rok, ale český překlad vychází příští týden, konkrétně 13. dubna. Na knížku jsem samozřejmě psala samostatnou recenzi >zde<. Ale ve zkratce o ní napíšu i zde. Děj se odehrává v americkém městečku, kde se všechno točí kolem zábavního parku Země divů. Hlavní hrdinkou je policajtka, která se sem teprve přestěhovala, a její první případ zahrnuje vraždu a záhadná zmizení. Z obálky to vypadá na strašidelnou knížku, ale nenechte se zmýlit - v knížce se neobjeví ani jedna strašidelná pasáž, jedná se vážně o thriller a takovou detektivku - v řazení do žánrů nejsem zrovna nejlepší. Knížka je opravdu hodně napínavá a člověka to nutí číst dál a dál, jelikož kdo by nechtěl znát pachatele, že? Každopádně konec byl podle mě trochu unáhlený a mě moc neseděl, jelikož k tomuto závěru, nebo taky odhalení, nic nenasvědčovalo. Přesto jsem si čtení této knížky opravdu užila a dost se mi líbila.

The Addams Family Values. Tento týden jsem si udělala čas na zhlédnutí pokračování filmu The Addams Family (o kterém jsem psala >zde<). Jak už jsem v článku s prvním dílem zmiňovala, chystám samostatný článek o této rodince, ale nevím, kdy vyjde, jelikož toho mám ještě hodně co zhlédnout, takže ještě tady sepíšu svoje prvotní dojmy. Aspoň budete mít šanci porovnat, jak se moje první dojmy lišily s těmi, které jsem psala až s odstupem času. Zápletka se i v tomto díle točí kolem Festera, ale je zde také dáno více prostoru dětem, které se ocitnou na letním kempu. Líbila se mi proměna některých postav, aneb někteří se zkrátka umí skvěle přetvařovat. Ale co jsem si opravdu užila, byly ty scény z kempu, jelikož ty byly tak výstižné a vtipné - tak trošku parodie na tyto kempy. Úplně nevím, jak bych popsala humor těchto filmů - asi se jedná o černý humor, čekejte hodně sarkasmu a celkově to má svůj osobitý humor, který jsem si já osobně velmi užila. Hlavně Wednesday je úžasná. V porovnání s prvním dílem si myslím, že je toto pokračování na stejné úrovni - líbily se mi oba filmy, oba mají své skvělé scény a celkově se jedná o velmi zdařilé pokračování.

The Addams Family - seriál. Konečně jsem si také stáhla seriál z roku 1964. Upřímně jsem se těšila, až se na něj kouknu, ale po zhlédnutí pouze prvního dílu nevím, nevím. Nejvíc mi vadí přidaný smích za vtipné scény, i za ty méně vtipné, které kazí celkovou atmosféru a do tohoto typu seriálu se absolutně nehodí. Filmy se mi líbily, ale nevím, jestli tenhle seriál vůbec dokoukám - spíš ne :/

Skins. Tenhle týden jsem si konečně zase udělala čas na Skins, na které koukám už podruhé. A dneska (v neděli) jsem zhlédla i poslední díl první řady. Musím říct, že tento finální díl je jeden z nejlepších - konce, které zde vidíme, životní "zápletky" a samozřejmě písnička Wild World. V nejbližší době chci určitě zhlédnout ještě druhou sérii, ale druhou generaci si nechám asi zase až za dýl - přecejenom jsem ji viděla poměrně nedávno.

Tenhle článek chci vydat už v neděli, i když vím, že večer se pravděpodobně na ještě jeden film dívat budu - ale ten uvidím až ve shrnutí za příští týden. A nebo možná i v samostatné recenzi.

Mohlo by tě zaujmout:

4 komentářů

  1. Skins! Měla bych si znovu pustit Skins! První generace byla skvělá a já tenhle seriál viděla jen jednou!
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bys měla! :) První generaci mám opravdu moc ráda, i když nejen tu :)

      Vymazat
  2. Skins jsem nedávno načala, ale nemám moc času, takže se asi posunují na neurčito :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ten nedostatek času znám, i když čas na Skins bych si udělala vždycky :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky