Návrat Game of Thrones | s06e01 The Red Woman

Původně jsem chtěla zařadit GoT jen do týdenního shrnutí, ale jelikož jsem stejně zhlédla jen jeden film, přičemž o něm jsem psala samos...


Původně jsem chtěla zařadit GoT jen do týdenního shrnutí, ale jelikož jsem stejně zhlédla jen jeden film, přičemž o něm jsem psala samostatný článek, tak tady nechám místo jenom tomuhle seriálu.

Jak jistě mnozí víte, tak v noci z neděle na pondělí (v našem čase) se vysílala první epizoda již 6. řady Game of Thrones, tedy Hry o trůny. A jelikož se jednalo o nový díl snad po roční pauze, tak jsem ho chtěla vidět, co nejdřív. Takže žádný spánek, za to nejvyšší spokojenost (uvidím, co si budu říkat ve škole, kde budu muset strávit nějakých 7 hodin). Jinak tenhle 1. díl je zdarma ke zhlédnutí na HBO >zde< i s čekýma titulkama.

A rovnou se přesuneme k samotnému dílu. Upozorňuji vás, že pokud jste tenhle díl ještě neviděli, tak dál nečtěte. Tohle jsou moje dojmy a názory na všechno v tomhle díle - takže se zde objevují samé spoilery. Byla bych ráda, kdyby tento článek sloužil hlavně k diskuzi.

Půjdu pěkně popořadě, a tak si budeme moct shrnout děj celé epizody.
Intro. Během té dlouhé pauzy jsem se dívala na jiné seriály a na Game of Thrones jsem znovu nekoukala. Takže koukání na tohle intro byla skoro nostalgie (no dobře, radši mě neberte vážně). Přiznávám, že u některých dílů jsem občas přeskočila intro, ale to bylo jen minimálně, a tentokrát by to byl přímo hřích ho přeskočit, když jsem ho tak dlouho neviděla. Propracovanost, co víc k tomu říct.
Jon Snow je mrtvý. Scéna, která nás na konci 5. řady tak šokovala, nás uvítala v řadě další. Myslím si, že Jona i nadále uvidímě v seriálu, taky říkám na rovinu, že je to moje oblíbená postava a jeho smrt mě tím pádem šokovala ještě více. A jak já nesnáším Allisera Thorne - zmetek jeden, a jak si to hezky umí obhájit. No, já jsem jen zvědavá, jak to celé s Jonem proběhne - tedy jak se z něj, podle mě, stane něco jiného. A málem jsem zapomněla - viděli jste ten samolibý výraz Ollyho? Jak já jsem si naivně myslela, že mu to bude snad i líto.
Ramsay Bolton je praktický muž :D To dokazuje věta, kdy říká, že její maso se bude hodit pro psy - tahle věta mě dostala a myslím, že mám další oblíbenou scénu. Neberte to špatně, ale já mám Ramsayho fakt ráda, teda ne, že bych mu fandila, ale zajímá mě on jako postava a celkově, co s ním bude dál. No, se Sansou a Theonem si to dost pokazil, ale myslím, že on se jen tak nevzdá.
Má tu vůbec někdo rád Sansu? Jelikož mám pocit, že ona je za každé situace taková panička nebo spíš dítě. Nevím, moc ji nemůžu vystát. Za to Theona mám čím dál tím radši, tedy od té doby, co zažil mučení Ramsayho, myslím, že se z něj stává lepší člověk :D Ale zásah Brienne mě upřímně překvapil, na ni jsem skoro zapomněla. Pokud fakt půjdou na Castle Black, tak se to může ještě pořádně zvrtnout.
Pak je tu Cersei, která je teda dost smutná, ale furt jí to tak nějak nemůžu uvěřit, a Jaime, kterého mám ráda od té doby, co putoval s Brienne a jsem nešťastná z toho, že je zas u Cersei. Asi všichni jsme si ze začátku mysleli, že High Sparrow je fajn, ale není. Strašně moc doufám, že ho někdo brzy.. no, nemusí ho nutně zabít, ale kdyby to udělal, tak by mi to nevadilo.
A Ellaria teď vzala věci do svých rukou v Dorne. Za pomoci Sand Snakes samozřejmě. Tohle se mi hodně, ale hodně nelíbí, na druhou stranu asi se není čemu divit vzhledem k tomu, jak vládnutí tam vypadalo. Ale další scéna, co mě dostala, když Sand Snakes šli zabít Doranova syna - no, to nemělo chybu a dokazuje to, že Obara je opravdu hrozná postava - myslím, že ona s její matkou si půjdou tvrdě za svým.
Tyrion zde měl jen menší scénu, ale proč to nezmínit. Nejvíc mě zajímá, kdo se schovával v tom domě - jestli je to fakt někdo, kdo po něm jde, nebo někdo úplně jiný.
No a Daenerys, která byla ze začátku mou oblíbenou postavou, mě začíná poslední dobou trochu iritovat. To si o sobě vážně myslí tak moc? Jediné, co na ní teď mám ráda, jsou ti draci - i když ty si taky neumí moc uhlídat.
A Arya, kterou zpočátku všichni milovali, té se můžu asi jen smát - připadá mi neskutečně hloupá. Ale co už.
Nakonec ta poslední, nejvíc wow scéna. Melisendre. Když se začala vysvlékat, tak jsem si říkala "proboha, už zase, to se chce na sebe jen dívat nebo co?", a pak jsem tak trochu čekala, že někdo zrovna vejde vevnitř. No, ale to co jsem pak viděla, to jsem opravdu nečekala. Tohle mě fakt nenapadlo, hlavně vzhledem k tomu, jak se umí nést a být s muži. Ale je to logické, jelikož je vlastně čarodějkou - i když furt přemýšlím, jak moc jí je.

Po dlouhé době zase seriál, jehož sledování mně strašně rychle uběhlo - i když v tomhle případě bohužel, klidně bych brala i delší díl. Je ještě dost postav, které jsme neviděli, ale na to bude ještě spousta času. Nejvíc mě teď zajímá, jak to bude s Jonem a s Night's Watch.

Jinak, taky máte nějakou postavu, která vám fakt chybí, ale ne z toho důvodu, že by byla mrtvá, ale protože už pro ni zkrátka nenašli místo? U mě je to rozhodně Gendry, ale moc nedoufám v to, že se v téhle sérii objeví.

Jestli máte stejnou potřebu jako já, vypsat se z tohoto dílu, tak to udělejte v komentářích - já si taky ráda přečtu, co si o jednotlivých scénách myslí ostatní.

Mohlo by tě zaujmout:

6 komentářů

  1. Hru o trůny samozřejmě znám. Před nějakým časem jsme se na seriál taky dívala, ale skončila jsem někde ve třetí sérii a teď už sama ani nevím dějově nebo epizodově kde, takže tohle mi toho bohužel zas tak moc neřeklo :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to sis ani neměla číst :) Ale jestli tě bavily ty předchozí série, tak se určitě koukni na všechny - mě to baví pořád moc :)

      Vymazat
  2. Mě dostává, jak si mě některé postavy postupně získávají a jiné zase naopak. Třeba takovej Jaime je teď jedna z mých nejoblíbenějších postav. Dále si u mě stoupli Theon a Melisandra, kterou jsem ze začátku nemohla ani vystát, ale postupně jsem ji přicházela na chuť a myslím, že je to jedná z těch nejzáhadnějších postav(a to i bez té poslední scény) a pořád netuším, o co jí vlastně jde. Od té doby co se Arya odpojila od Ohaře, mě její dějová linka absolutně nebaví a hrozně mě vytáčí. Sansu taky moc nemusím, všichni chtějí moc nebo pomstu, jen Sansa nechce nic. Co se ji ale musí nechat, má neuvěřitelný talent(nebo štěstí) všechno ve zdraví přežít. Koho mám ráda skoro od začátku a u ostatních to je velmi neoblíbená postava, je Cersei. Ona prostě ví, co chce, má jasno v tom, co je pro ni důležité a jde si za tím. Hlavně je to hodně silná osobnost a i přes to všechno jaká je to mrcha, ji musím obdivovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, Jamieho jsem si taky dost oblíbila, i když mě na něm vadí ta Cersei :D Ale Melisandru nemůžu vystát - ale zároveň mě taky hodně zajímá, o co jí jde. Podle mě svým schopnostem hodně věřila a teď je zklamaná, taky si myslím, že bude nějak zapletená do té věci s Jonem. Jinak je to asi divné, ale já mám teď možná radši Sansu než Aryu, ale ani jedna nená moje oblíbenou postavou.. Ale překvapila mě ta Cersei - souhlasím s tím, jak jsi ji popsala, ale nevím... já si ji asi nikdy neoblíbím :D

      Vymazat
  3. Na GoT jsem se hrozně mco těšila! :D A když jsem viděla tvůj článek, musela jsem ho prostě odložit, protože sama jsem se na první díl nové řady podívala až včera-asi jako psolední na světě. -,- A teď tedy...
    intro je prostě skvělý, i když je sice hrozně dlouhý... je tak skvěle propracováný, k tomu skvělá hudba a všechno, to je prostě něco, co nemůžeš jen tak přeskočit. :D

    Jon Snow tam prostě být musí! Také je to moje oblíbená postava... osobně si myslím, že se pro něj obětuje Melisanra, protože přece jenom... na konci zestárla, což je možná a pouze tím, že si sudnala ty všechny její věci, každopádně přijela až za Jonem a byla z toho, že je mrtvý vážně špatná... takže prosím, Melisandro, obětuj se pro moji oblíbenou postavu! :D

    Thorne je prostě špatnej už od začátku a Olly, no podle mě to taky bude pěkný zmetek. Sice jsem ho ze začátku tak nějak měla ráda, ale po tom, co takhle zradil Jona... no má to špatný, chlapeček -,-. :D

    Ramsey je pro mě jako druhý Joffrey, prostě hrůza... což o to, zajímavá postava to je, ale radši bych byla kdyby umřel stejně tak jako Joffrey.

    Sansa je prostě postava, která mi tam i přesto, že není "zlá" vůbec nesedí. Ona se mi tam vůbec ani nehodí, prostě taková romantická naivní holčička... No, smrt ji narozdíl od jiných postav tedy nepřeju, ale už by se konečně mohla vzchopit. Theon je super, líbil se mi i jako Smraďoch, ale teď je ještě lepší-konečně se totiž zbavil Ramseyho. Brienne mám taky moc ráda, myslím, že jestli se ji Sansa bude držet, mohla by na tom být o mnoho líp než do teď...

    Cersei mi už ani tolik nevadí, dřív jsem ji vyloženě nemusela, ale teď se mi celkem začíná zamlouvat. Akorát si myslím, že po tomhle všem (po tom, jak musela projít nahá po celém městě a po smrti Myrcelly, ještě víc zahořkla. A teď když má znovu oživenýho Horu, půjde po všech dost tvrdě :D.
    Jamieho jsem si také dost oblíbila právě po putování s Brienne. No, doufám, že se s Cersei moc spolčovat nebude...

    Nejvyšší vrabčák... to je sakra vychytralý chlapík... no vlastně za to, že se tam tak rozmohli může nejvíc Cersei, každopádně stejně jako ty tak nějak doufám, kdyby ho někdo nejlíp aspoň přizabil... :D

    Tyriona, Daenerys i Aryu mám taky ráda. Arya mě baví pořád, i když je to s tou hloupostí pravda... Tyrion je prostě skvělý chlapík... no a Daenerys, zkrátka doufám, že už se tam objeví draci... :D

    Už jsem natěšená na další díl. V dalším díle bych taky docela ráda uvítala Brana, který se nám už ani v předchozí serii neobjevil :/
    Super článek. :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, že se tady tak rozepsala :) Ráda si přečtu zase další pohledy na věc.. Jinak jsem ráda, že se článek líbil - asi z toho nebudu dělat pravidelnou věc, i když možná by to bylo zajímavé. Uvidím :)

      Jinak ještě se vyjádřím i k tomu, cos napsala :)
      Já třeba doufám, že Ramsay tam ještě dlouho bude - jeho smrt by mě fakt upřímně mrzela.
      U Sansy jsem zvědavá, jestli se jako postava bude měnit a posouvat dál, nebo pořád zůstane touhle holčičkou - ale zase je zajímavé vidět v seriálu někoho jako ona, jelikož všichni jsou tam dost ambiciózní a opravdu víc, co chtějí, možná tohle je její úloha - hrát prostě jinou.. i když neříkám, že tím si mě jako postava získává.
      Na ty draky taky čekám :D Myslím, že hodně lidí má Daenerys rádo jen kvůli nim.. Já jsem ji měla ráda jako postavu, ale přijde mi, že se docela změnila, takže to nebude draka.
      A na další díl se už samozřejmě taky moc těším, i když škoda, že se na to nemůžu každý týden dívat ve vysílacím čase - to bych asi nedávala :)
      Brana nijak extra v lásce nemám, ale spíš jsem na scény s ním zvědavá kvůli tomu, kde se nachází, třeba se tam objeví. A taky se těším na Sama a Gilly. A jak jsem psala, mohli by tam dát Gendryho - za to bych byla vůbec nejradši :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky