Je tohle vůbec kamarád?

Asi každý má, nebo někdy měl, nějaké kamarády, a tak víte, co.. možná chcete nebo požadujete od svých přátel. Samozřejmě, pokud se s něk...


Asi každý má, nebo někdy měl, nějaké kamarády, a tak víte, co.. možná chcete nebo požadujete od svých přátel. Samozřejmě, pokud se s někým kamarádíte, tak ho berete takového, jaký je, ale znamená to taky, že on by vás měl brát také takového.
Před pár dny jsem v mém okolí zaznamenala poněkud divnou situaci, v které bych se opravdu nechtěla ocitnout, ale pokud už bych se v ní ocitnula, tak bych ji vyřešila naprosto jinak než onen dotyčný. Tohle není jenom nějaký zápisek z mého života (v tomhle případě z mého okolí), ale na závěr vám chci sdělit můj názor na tohle a taky vás trochu postrčit k něčemu, co je podle mě správné.
Představte si. že si najdete novou zálibu, může to být cokoliv - focení, cvičení, kreslení, prostě cokoliv. A je přirozené, že se o tohle chcete podělit se svým kámošem nebo kámoškou. Ale co se nestane - nastane reakce jako je posměch, výsměch a urážení. A já z pohledu třetí osoby jsem si říkala, jestli tohle jsou vůbec kamarádi?
Dejme tomu, že tuhle novou zálibu jste plánovali provozovat ještě s někým, ale jemu řeknete, že dál už ji nechcete dělat. Potom, co jste říkali, že vás to bude bavit, chcete v tom pokračovat a uděláte z toho pravidelnou záležitost. Důvod? Váš "kámoš" vám řekne, že byste to neměl dělat. A tak to neděláte.
A teď nadchází ta část, kdy jsem se chytila za hlavu a nechápala jsem tuhle reakci na celou situaci. Zaprvý, kámoši by mě měli podporovat v tom, co chci dělat. Za druhé, pokud by mě takhle shazovali, tak bych si to nenechala líbit. A za třetí, nikdo mi nemá právo říkat, co mám nebo nemám dělat, ať je to můj kámoš nebo ne.
Je to váš život! Žijete jen jednou a měli byste dělat to, co máte rádi, ať je to cokoliv, a ať vám říká, kdo chce, co chce. A nikdy, nikdy! se nenechte shazovat ostatníma - proč mít takové lidi vůbec v životě? Aby vám říkali, jak jste špatní, jak nic nedokáže, aby se vám posmívali, a aby vás jen využívali? Ne, já takovéhle lidi v mém životě nepotřebuju a jejich hloupé rady a poznámky už vůbec ne.

Zamyslete se, jestli děláte opravdu to, co chcete, a jestli jen neustupujete ostatním na úkor svého vlastního pocitu štěstí.

Mohlo by tě zaujmout:

7 komentářů

  1. Souhlasím s tebou, jako malá jsem měla úplně stejnou kamarádku, která byla taky taková, jak popisuješ ty "kamarády". Naštěstí jsem se s ní přestala bavit.
    Momentálně mám ale jiný problém :D mám sice kamarády, ale nemám, o čem se s nimi bavit protože nikdo nedělá to co já, a když už mluví o lidech, nikdy nevím, o koho go. Asi jako: „Abych mohla mluvit o lidech, musím chodit mezi lidi, ale abych mohla chodit mezi lidi, musím mluvit o lidech"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty momenty, když nevím o kom se někdo baví znám, ale jde o to, že třeba když člověk je nový v "partě", tak nikdy moc neví, o koho jde :D :) Ale pokud máš kamarády, s kterými se nemáš, o čem bavit, tak je to těžké - asi si musíš sama určit kvůli čemu a proč se s někým chceš kamarádit.
      U mě určitě neplatí ta poslední "citace", jsou lidi, s kterými se můžeš bavit prakticky o čemkoliv - i když nemám s někým stejné zájmy, pořád jsou tu myšlenky, pocity apod.

      Vymazat
  2. Přátelé by se, pokud nejde o hloupé rozhodnutí, měli rozhodně podporovat.
    Kracmarovat

    OdpovědětVymazat
  3. Osobně hodně odlišuji kamarády a známé. Známí ti mohou říkat, co chtějí. A někdy i bludy. Ve finále ale jejich názor neberu tak vážně, protože zkrátka a dobře nejsou součástí mého nejbližšího okolí.

    Kamarádi už jsou krapet něco jiného. Ty si ale vybírám fakt hodně pečlivě. Ve finále ti mohou říci, abys něco nedělala. Ale ty sama musíš rozpoznat, jestli to myslí pro vlastní dobro, nebo ti zkrátka nepřejí. To je ale o zkušenostech.

    Za sebe můžu říci, že jsem na pár těch falešných kamarádů už taky narazil. A přerušil jsem s nimi kontakt :)

    Lamičův blog

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, taky jsem se s takovými případy setkala, já to bohužel dělala proto, abych byla "in" a podobný prkotiny. Teď už jsem starší a "chytřejší" :) A hlavně sama sebou :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kamarád, kterej mě jen tak sráží za něco, co mě baví a čemu se věnuju, není kamarád, ale debil. Takové že života dřív nebo později mažu. Něco jiného je, když si jen dělá srandu a popichuje, ale jinak to respektuje. A nebo pokud má jiný názor a zcela rozumně argumentuje a myslí to se mnou fakt dobře. Toho si naopak vážím, že se nebojí oponovat a není to jen kejvací hlava. Tak či tak mám svou hlavu:-D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky