O knize BRISINGR (Prázdniny s Eragonem)

Třetí díl série Odkaz dračích jezdců nese název Brisingr a původně to také měl být poslední díl celé série (původně to měla být trilogie,...

Třetí díl série Odkaz dračích jezdců nese název Brisingr a původně to také měl být poslední díl celé série (původně to měla být trilogie, nakonec se ze série stala tetralogie).

Zákl. info:
- série: Odkaz dračích jezdců (3.)
- žánr: fantasy, román
- rok vydání: 2008 (u nás 2010)
- počet stran: 664
- nakladatelství: Fragment



Děj: Přísahy, zkoušky oddanosti, mocné síly se střetnou... Bitvou na Hořících pláních boj s Královstvím zdaleka neskončil a zdá se, že v nadcházejícím střetu bude Galbatorixův Jezdec mocným protivníkem. Eragona se Safirou čekají další zkoušky v boji, ale v příběhu už nejde jenom o ně… Stejně jako Eragon a Eldest, i Brisingr je plný napětí, nečekaných odhalení a zvratů, nechybí v něm ani Safiřin něžný humor.

Vydání:
Osobně se mi nelíbí ta první dvě vydání na čtvrtém řádku - ten drak vypadá jako ubohá napodobenina. A u některých vydání to vypadá, jak kdyby tvůrci obálky ani nevěděli, o čem knhia je.

Zajímavosti:
- Brisingr se dostal na americký knižní trh v počtu 2,5 milionu výtisků. Jedná se o největší náklad dětského titulu, jaký americký nakladatelský dům Random House vůbec kdy vydal.
- nominace na cenu: "Cena Český Bestseller - 2009 - Beletrie pro děti a mládež"
- získala ocenění: "SUK Čteme všichni - 2009 - 20 nejčtenějších knih roku na základě výsledků ankety dětí (4)"
- BRISINGR, slovo pocházející ze staré norštiny, znamená oheň. Čtenáři zmíněné edice toto slovo znají, protože bylo mezi prvními slovy, která si Eragon osvojil při výuce „starověkého jazyka“. Autorem obálky ke třetímu dílu je opět John Jude Palencar, který vytvořil obálky i pro oba předešlé díly.

Ukázka: ZDE

v rámci projektu Prázdniny s Eragonem,
stále se můžete zapojit:

Mohlo by tě zaujmout:

1 komentářů

  1. Co se týče opět obálek, tak je vidět, že jsou hodně různorodé. Ani mě se některé příliš nezamlouvají a opět jsem velmi ráda za ty naše :D Ta česká a originální je prostě...já nevím nedokáži si Brisingra ani s jinou obálkou představit :). Informace znovu mile překvapily, John Jude Palencar utvořil vskutku krásné obálky! 2,5 milionu výtisků, to je opravdu velké číslo...
    Moc se těším na tvoji recenzi na tento díl ;)...
    Renaiti

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky