Filmový tip #02

Film, o kterém je dnešní článek, je film Mrtvá nevěsta Tima Burtona (v orig. Corpse Bride). Pokud byste se mě zeptali na oblíbený film, ...


Film, o kterém je dnešní článek, je film Mrtvá nevěsta Tima Burtona (v orig. Corpse Bride). Pokud byste se mě zeptali na oblíbený film, je jasné, že bych neřekla jenom jeden a mezi těmi, které bych vyjmenovala bych určitě zahrnula i tento snímek. Celkově mám filmy Tima Burtonavelmi ráda a můj nejoblíbenější od něj je právě Mrtvá nevěsta.

A teď něco málo o filmu. Hlavním hrdinou je Viktor, který si má za manželku vzít krásnou Viktorii, kterou nidky před tím neviděl, ale přesto se mu zalíbí. Jednoho večera si v lese nacvičuje svůj svatební slib, když je vtažen do záhrobí, kde na něj čeká další nevěsta - Emily. A tak se Viktor rozhoduje, jestli zůstat mezi mrtvými, nebo jestli se má pokusit vrátit zpět mezi živé.

Tento animovaný film (a částečně i muzikál) je z roku 2005, a jak je zvykem u většiny filmů Tima Burtona - v hlavních rolích se zde objevuje Johnny Depp a Helena Bonham Carter (tedy tito herci propůjčili hlavním rolím své hlasy). A film byl v roce 2006 také nominovaný na Oscara v kategorii Animovaný film.

Mimochodem tento film má taky naprosto úžasný soundtrack, moje oblíbená píseň je Remains of the Day.

trailer

Mohlo by tě zaujmout:

2 komentářů

  1. Mrtva nevesta je paradni a filmy Tima Burtona mam take rada :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrtvou nevěstu naprosto miluju! A nechápu lidi, co ji ještě neviděli.. Jinak Tim Burton má celkově dost dobré filmy :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky