Filmy, které chci vidět #05

Po delší době je tu opět článek s filmy, které bych ráda zhlédla. Třeba vás některé filmy zaujmou nebo jste je už viděli, a tak se můžete...

Po delší době je tu opět článek s filmy, které bych ráda zhlédla. Třeba vás některé filmy zaujmou nebo jste je už viděli, a tak se můžete se mnou podělit o váš názor na ně v komentářích :)


Jako první tu máme film Moulin Rouge, o kterém jsem se dočetla v nějakém článku na blog (už si vážně nevzpomenu kde :/), ale holčina tam tenhle film vychvalovala a mě dost zaujal. Hlavní roli ztvárnila Nicole Kidman, kterou jako herečku mám celkem ráda, Sice je to muzikál a já většinou muzikály nevyhledávám, ale tenhle se tváří trochu jinak. Jinak trailer zde.
Děj: Muži chladnou, jak půvaby vadnou a léta začnou přibývat. Ať je broušený tak či onak, diamant nic nepřekoná, diamant je náš nejlepší kamarád... Paříž, 1900. Byl jeden hoch, zvláštní, okouzlený hoch, smutný pohled měl, byl však velmi moudrý, jednoho dne, jednoho zázračného dne potkali jsme se na cestě záhadné a při tom, jak jsme si o mnohém povídali, o bláznech a králích, tak mi pověděl: To nejkrásnější, co můžeš poznat, je lásku dát a v lásce být milován. Moulin Rouge. Noční kabaret. Tančírna a bordel. Jeho majitelem byl Harold Zidler. Království nočních rozkoší, kde bohatí i chudí chodili za mladým a krásným podsvětím. Nejkrásnější ze všech tam byla žena, kterou jsem miloval. Satine. Byla kurtizána. Prodávala mužům svou lásku. Říkali jí jiskřivý diamant. Byla hvězdou. Žena, kterou jsem miloval, je...
...mrtvá. Je tomu rok, co jsem přijel do Paříže. Psal se rok 1899, bylo to milostivé léto lásky. Nevěděl jsem nic o Moulin Rouge, Haroldu Zidlerovi ani Satine. Svět žil bohémou a já přijel z Londýna,abych byl její součástí. Na vršku poblíž Paříže stála vesnice Montmartre. Nebyla to, jak mi řekl otec... hříšná vesnice! ...ale bohémský svět, hudebníci, malíři, spisovatelé. Říkalo se jim děti revoluce. Ano, měl jsem žít bez halíře a měl jsem psát o pravdě, kráse, svobodě a o tom, v co jsem věřil nejvíc ze všeho. O lásce.
A taky je určitě zajímavé, že film dostal spoustu ocenění, včetně několika oscarů a mnoho nominací.

Dalším filmem je snímek Very Good Girls, který mě osobně zaujal i přesto, že třeba na čsfd nemá zrovna vysoké hodnocení.
Děj: Příběh dvou kamarádek trávicích léto v New Yorku. Potom, co absolvovaly střední školu, se dívky chystají přijít o panenství. Věci se ovšem zkomplikují, když se obě zamilují do stejného muže.
A trailer zde.

A posledním filmem, který chci dát do tohoto článku, je (500) Days of Summer. O tomto filmu jsem toho slyšela už tolik, že se na něj prostě musím podívat. Trailer zde.
Děj: Neotřelá romantická komedie o ženě, která nevěří v pravou lásku a muži, který se do ní bezhlavě zamiluje. Nezvyklá romantická komedie o lásce a osudu přináší příběh mladého reklamního textaře (Joseph Gordon-Levitt), který až dosud zoufale a bezúspěšně hledal dívku svých snů... A teď to vypadá, že by jeho nová kolegyně Summer Finnová (Zooey Deschanelová) mohla být tou pravou. Ale 500 dní jejich nekonvenčního vztahu dokazuje, že cesta ke štěstí může být nepředvídatelná a nekontrolovatelná - jeden z nich je totiž nenapravitelný snílek a druhý moderní cynik. Originálně pojatá love story vás rozhodně chytí za srdce.

Takže tohle byly další tři filmy, který bych ráda zhlédla. Jestli jste některý z nich viděli, určitě se podělte o svůj názor na něj v komentářích.
Jinak další "díl" tohoto článků, tedy článek s filmy, které chci vidět, bude asi až stihnu zhlédnout dost film§ z těch, které jsem vám tu už stihla představit. Takže mezitím se můžete těšit na jejich recenze (snad to bude brzy).

Mohlo by tě zaujmout:

8 komentářů

  1. 500 dni se Summer je moc hezky, romanticky film. Ja ted mam v planu Lasky cas, Obchodnik s hruzou ci Divocina.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lásky čas vypadá dobře, myslím, že jsem o něm už kdysi slyšela.. Jinak Divočina mě zaujala hned, jak šel ten film do kin, ale furt jsem se k němu nedostala..

      Vymazat
  2. Musím si konečne nájsť čas na 500 dní so Summer :)
    beelievin.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Viděla jsem všechny tři a za mě doporučuji nejvíce Moulin Rouge. Viděla jsem ten film tak 10x a pokaždé je to úžasná podívaná. Podobně je na tom i 500 dní se Summer, to je zase hodně vtipný film, který se dokonale hodí na toto léto. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď jsi mě na tyhle filmy ještě víc navnadila, teď jsem byla pryč, takže jsem zase žádné filmy nestihla zhlédnout, ale brzy to musím napravit :)

      Vymazat
  4. Moulin Rouge jsem kdysi viděla, ale bohužel ne od začátku..každopádně mě ten film dost bavil a plánuji se na něj podívat někdy znova, jenomže teď už mám v notebooku asi 10 dalších filmů, na které se plánuji kouknout a doufám, že to stihnu alespoň do konce prázdnin, haha :D 500 dní se Summer jsem viděla někdy v zimě, když to dávali v noci úplnou náhodou v televizi a já si uvědomila, že "to je ten film, který jsem chtěla tak dlouho vidět". A opravdu to stojí za to, je to jeden z mých nejoblíbenějších romantických filmů :) Těším se na další takový článek o filmech.
    PS: Neměla jsi/nemáš náhodou nějaký grafický (nebo jiný) blog na blog.cz? Ty mi strašně někoho připomínáš, ale nevím koho O:) Na blog.cz totiž všichni vystupujeme pod jinými přezdívkami, takže je možné všechno.. :D

    Miss Nothing, www.lifewithmissnothing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mám grafický blog - http://world-of-unicorns.blog.cz/. Se divím, že jsi na mě takhle došla :D I když možná i někde tady na blogu mám odkaz na grafický blog.. :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky