Lidi, co mě štvou v kině

Mám tu takových pár základích typů lidí, kteří mě štvou v kině. Já takovéhle články většinou nepíšu, o tom, co mě štve a tak, ale tento...


Mám tu takových pár základích typů lidí, kteří mě štvou v kině. Já takovéhle články většinou nepíšu, o tom, co mě štve a tak, ale tentokrát jsem si to nemohla odpustit. Ne po těch zkušenostech, které teď mám. Však o tom se ještě rozepíšu.

Chroupači. Začněme pěkně pomalu. Takovou klasikou. V leckterých kinech se může i jíst a někteří toho náležitě využívají. A v multikinech vás dokonce ještě lákají, abyste si koupili třeba popcorn – jehož jezení není zrovna to nejtišší. Já nechápu, kdo vymyslel tuhletu tradici jezení popcornu v kině. Chápu, že si něco udělám doma k filmu, ale v kině? Navíc se pak mnody nedokážu plně soustředit na film a to, co se mi zavrtá do uší, je ten zvuk: chrup, chrup,... A nebo šustění papírků, obalů apod. To je taky dost dobré. Mně nevadí jídlo samo o sobě, jen to, co vydává zvuk. Vemte si, co chcete, ale hlavně buďte potichu! A ano, to chroupání je skutečně dost hlasité, takže to slyší i další lidé kolem vás.

Srkači. Další kategorie se týká pití. Pití je opět fajn, pokud to nejde slyšet. Ten, kdo dokonce i srká – ten už si to u mě pěkně zavařil. A nebo praskání petky – to je panečku taky věc. Zase to neberte nijak zle, mně nevadí pití samotné, jen ty zvuky. Třeba když je letní kino, tak si chválně předtím jdu ještě koupit kafe, protože je to fajn – ale nepraskám kelímkem ani nic takového.

Ti upovídaní. Pokud si chcete povídat, tak si povídejte, ale doma. Do kina jdou většinou ti, co se chtějí skutečně dívat na film. Já to nechápu, i když jdu do kina s někým, tak během filmu se snad dívám a nemluvím, ne? A ještě když baví o něčem úplně jiném – tak co v tom kině proboha děláte?

Spoilerovači. U tohoto se možná chytáte za hlavu, ale i tohle se může stát. Mně se to jen za poslední měsíc stalo hned dvakrát. Pokud jdete do letního kina, které je třeba někde v parku, kde okolo normálně prochází lidi, tak se vám může stát i tohle. Mně se to stalo u Ex Machiny a Slow Westu a pokaždé se jednalo o někoho, kdo šel ve větší skupině, spíš nějací středoškoláci, a prostě zařval, jak to dopadne. Já si jen říkám – jak vůbec někoho může napadnout, tohle udělat? Jako proč, k čemu mu to je? Navíc tohle je ta nejdpodlejší věc, co někdo může udělat. Spoilerování je u mě hodně závažný čin a nemám ho dokonce ráda ani v tom případě, kdy vím, že se na daný film třeba nikdy nepodívám. Prostě ne.

Tak co? Taky vás štvou tihle lidé v kinech? Nebo jste snad na nějaký další typ zapomněla? A snad se v některém z typů nepoznáváte..



Mohlo by tě zaujmout:

10 komentářů

  1. Docela se divím, že odsuzuješ lidi s jídlem v kině. Já si teda film bez něčeho do pusy nedokážu představit! ;) Samozřejmě si ale chroupu potichu a snažím se nerušit lidi kolem sebe.

    Jednou se mi stalo, že si vedle mě dvě cizí slečny na férovku vyprávěli co dneska dělaly. Vydržel jsem to 15 minut a pak už jsem na ně vyjel ať si to jdou vypovídat ven. Ksichtily se pořádně, ale několik lidí okolo mi poděkovalo. :D

    Jinak ještě bych do tvého výběru zařadil Kontrolovače statusů. Neni nic lepšího, než když člověk vedle mě každých 10 minut vytahuje mobil, aby si zkontroloval kolik lajků má na nové profilovce nebo odepsal kámošce!

    Tom z TH Svět

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v kině nejím vůbec, doma u filmu jo, ale v kině - zkrátka mi to tam moc nepasuje. Ale pokud to jídlo nedělá žádný zvuk, tak mi to nevadí, ale u popcornu je tohle fakt těžký :D

      Fakt nechápu, když si jde někdo do kina popovídat, ale dobře jsi udělal - myslím, že všichni byli vděční. :)

      Na tohle jsem zapomněla, i když upřímně, "kontrolovače statusů" / nebo jenom času, potkávám spíše na školních akcích v kině, dlouho jsem nikoho neviděla svítit mobilem v normálním kině. Ale jinak mi v kině vadí samozřejmě i tací lidé :D

      Vymazat
    2. Neznáš? Tak to patříš k těm šťastnějším. Nekecám, mě se to stává každý druhý film! :D

      Vymazat
  2. Mě ani tak nevadí, že jí, jako to, jak to pak vypadá. Lidi jsou dobytci. Ten bordel co jsou schopni po sobě nechat. Doma by jídlo po zemi určitě neházeli. A mluvení. Ať aspoň šeptají a nepovídají si nahlas jako doma v obýváku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, u nás v kině se naštěstí s lidmi dobytky nesetkávám, to spíš v těch multiplexech, ale máš pravdu - nechápu, jak někdo může po sobě nechat v kině bordel.
      Šeptání je možná trochu lepší, ale někdy je naopak ten šepot slyšet ještě víc, jak to mluvení nahlas. Zakázala bych obojí. :D

      Vymazat
  3. V kině jim ale snažím se potichu. Ale s kamarádem semtam kecáme a řešíme viděné věci. Jsme humoristi no a chceme si to užít. :-D Ale bavit se furt a ještě mimo téma, prasat petku nebo spoilovat? To tedy odmítám taky.

    OdpovědětVymazat
  4. Mě teda vytáčí hlavně ochmelkové - takové ty skupiny, které se někde opijou/zhulí/nevímco, pak jdou do kina a celou dobu se smějou bez ohledu na to, o jaký film jde. V takovém CinemaCity bych to skousla, ale často se s tím setkávám v "lepších" brněnských kinech. A to je fakt na proplesknutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S takovou skupinou lidí se naštěstí nesetkávám, ale připomíná mi to lidi, co jdou na koncert v takovém stavu, že si z toho nebudou nic ani pamatovat.. Ale jsem ráda, že jsem na ně nenarazila v kině - trochu ohledu prosím

      Vymazat
  5. Si vymenoval klasické skupiny ľudí, ktoré má rád málokto možno až na tých čo v kine jedia. Ľudia sú na to proste zvyknutý a nie všetko sa dá jesť úplne potichu. Ak človek chce isto sa vie najesť aj tak aby mu okolie odpustilo aj trochu chrumkania :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám ráda to, že když je na něco člověk zvyklý, tak je to v pohodě. Ale vím, že spoustě lidem to jezení nevadí, ale mně jo :D Jako doma si i já něco zakousnu k filmu nebo seriálu, ale často mě ruší i vlastní jezení, takže.. :D

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky