Zootopia, Gossip Girl, Me Before You a další

Teď jsem v podstatě dva týdny bez internetu – až na teď, kdy přidávám nové týdenní shrnutí a přednastavuji články na příští týden. A m...


Teď jsem v podstatě dva týdny bez internetu – až na teď, kdy přidávám nové týdenní shrnutí a přednastavuji články na příští týden. A místo internetu jsem se taky věnovala sledování filmů a seriálů, takže potom vás opět čeká záplava recenzí apod. A konečně pro vás chystám také nějaké recenze alb, přičemž se většinou jedná o novinky nebo alba z minulého roku. Ale mám v plánu si toho poslechnout mnohem víc – i ze starší tvorby některých interpretů a filmů mám teď staženo taky moc, včetně několika horkých novinek, ještě se opravdu máte na co těšit. A pak jsou tu samozřejmě seriály, teď jich mám hned několik rozkoukáno, takže to mi zabírá taky dost času – však to znáte, seriály jsou prostě žrouti času (i když někteří zatraceně dobří).

Zootopia. Strašně dlouho tu nebyl animák, na který bych i šla do kina – bohužel mi to sice ani tady nevyšlo (ach ten dabing), ale konečně jsem se k téhle pohádce dostala. Měla jsem vysoká očekávání a ta byla naplněna. Příběh skvělý, chytrý a také vtipný, žádné velké idealizování světa se nekonalo, grafické zpracování naprosto skvělé a dokonce i písnička od Shakiry mě bavila. Tady se o tom nechci moc rozepisovat, ale opravdu se vyplatí se na tohle podívat. Recenzi už mám napsanout a měla by vyjít během čtrnácti dnů – ještě přesně nevím kdy. Kterou recenzi chcete jako první – Ex Machina nebo Zootopia?

Gossip Girl. Ne, že bych neměla rozkoukáno málo seriálů, ale náhodou jsem si vzpomněla na to, že jsem se vlastně chtěla zkusit kouknou na Gossipt Girl. Jako menší jsem možná zahlédla pár dílů v telce, ale to už je taky hodně dávno. Teď jsem se na to tedy začla koukat pěkně popořadě a hned po prvním díle mě to chytlo. Většinou se koukám spíše na jiný typ seriálů, ale zatím se mi i tenhle dost líbí a baví mě se koukat i na něco normálního (tím myslím ne-fantasy apod.). Takže zatím dobrý. Až dokoukám aspoň jednu řadu, tak vám asi sepíšu i recenzi. Nebo minimálně v týdenním shrnutí se o tomhle seriálu zmíním. Zatím jsem do něj dost zažraná.

American Gothic. Teď už se dostávám k novým seriálům, u nichž jsem zhlédla jenom pilot a budu na ně psát recenze Novinky mezi seriály. Jako první tu mám tedy American Gothic a tenhle seriál mě hned zaujal svým názvem a také logem nebo plakátem chcete-li. Ale nastalo menší zklamání. Je to seriál, který se točí kolem jedné rodiny, někteří se pohybují i ve vyšší politice a do jejich vztahů se připlete i záhada sériového vraha. Zatím to vypadá spíš na vztahový seriál s prvky krimi. Ale o všem se ještě rozepíšu v samostatné recenzi, kterou píšu pro kritiky.cz, ale odkaz na ni se objeví i v článku tady na fantasy-maniak, však jak jste zvyklí.

Dead of Summer. Druhou novinkou je seriál odehrávající se v létě na kempu, kam přijeli brigádníci pomoct znovuotevřít tenhle letní kemp pro děti – po pěti letech. Někteří se znají z dětství, někteří tam přijeli nově – třeba právě naše hlavní hrdinka, která tam letos jela poprvé, původně měla přijet s kamarádkou, ale nakonec jela sama. Už samotné intro seriálu – mrtví lidé plovoucí na vodě, ukazuje, že tohle nebude jen obyčejný teen seriál. Hlavní hrdinka má hlavně takové vidiny a dost lehko se poleká – navíc kemp je v podstatě na samotě, v lese, teď je tam ta voda. Hned v prvním díle se taky najde mrtvola, takže si asi dokážete představit tu atmosféru. Zatím Dead of Summer řadím spíš k průměru, ale vypadá to zajímavě. Navíc jsou tam hezcí kluci. Opět, více v samostatné recenzi.

Me Before You. A ještě poslední film. Tentokrát docela novinka a to Me Before You, kde si zahrála Emilia Clarke a Sam Claflin. Opět, recenzi na tenhle film mám napsanou, už ji jen vydat. Už od samého traileru jsem se na film těšila a rozhodně jsem nebyla zklamaná. Hezky jsem si pobrečela, ale stálo to za to. A taky mě překvapily některé písničky, které se ve filmu objevily, ale o tom až v tom samostatném článku.

Během minulého týdne jsem si poslechla také dvě nová alba a ráda bych na ně napsala i recenze. Ale recenze alb mi zaberou vždycky více času a celkově je pro mě těžší recenzovat hudbu než třeba film. Takže tyhle recenze se tu možná objeví až za trochu delší dobu, ale budou tady. A pokud víte třeba o nějakém novém albu, na které byste si rádi přečetli recenzi, tak mi ho určitě napiště do komentářů.

Tentokrát to bylo spíš o tom, na co teprve chystám vydat recenze a články, ale aspoň víte, na co se těšit. Schválně, na kterou recenzi se těšíte nejvíc?


A co za filmy jste zhlédli minulý týden vy? A začali jste se v poslední době dívat na nějaký nový seriál?

Mohlo by tě zaujmout:

2 komentářů

  1. Zootropolis jsem videla minuly tyden a bylo to super, povedeny animak. Nez jsem te poznala chci urco videt. Super drbna me moc bavila, videla jsem ji komplet a je to skvely serial.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se těším na další řady Gossip Girl, zatím mě to fakt baví :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky