TOP 3: Nejlepší alba roku 2015

Minulý rok vyšlo spousta dobrých alb, ale která jsou ta nejlepší? Samozřejmě to beru podle mě a mého hudebního vkusu. U mě jsou tři nejl...


Minulý rok vyšlo spousta dobrých alb, ale která jsou ta nejlepší? Samozřejmě to beru podle mě a mého hudebního vkusu. U mě jsou tři nejlepší alba naprosto jasná, ale pod těmito alby máte ještě seznam dalších alb, která mě zaujala a jsou taky fajn, teda víc než fajn a stojí taky za poslechnutí.

Jinak ještě upozorňuju na to, že tyhle top 3 alba nejsou nijak seřazená.

Bring Me The Horizon - That's the Spirit


That's The Spirit je již pátým albem této britské kapely a vyšlo 11. září. Žánrem se album řadí mezi alternative rock, pop rock, alternative metal (původně jsou BMTH metalovou kapelou, ale s posledními dvěmi alby mají k metalu hodně daleko, někteří je za to odsuzují, někteří naopak). V recenzích si nové album vedlo hodně dobře, od Alternative Press získalo 5 hvězdiček, od Kerrangu také. Album obsahuje 11 písní, z toho 4 singly - Happy Song, Throne, True Friends a Drown (kdy pro tohle album byla nahraná i nová verze téhle písničky). A v UK se album dočkalo také zlatého alba (100 000 prodaných kusů).

Já Bring Me The Horizon začala poslouchat od jejich minulého alba Sempiternal, které je opravdu skvělé a také stojí za poslechnutí. Já osobně na nějaký tvrdý metal moc nejsem a právě proto si mě získali tímto albem, ale potom jsem si samozřejmě chtěla poslechnout i něco z jejich dřívější tvorby a zjistila jsem, že v jsem metalu díky nim trošku na chuť přišla, tedy ne, že bych začala poslouchat metalové kapely, ale od tvorbu BMTH si ráda pouštím celou.
A k tomuto albu tedy. Velmi jsem se těšila až tohle album vyjde a nebyla jsem zklamaná. Začnu vnějškem, tedy coverem a designem alba - to je naprosto povedené a stojí za povšimnutí (zde si ho můžete prohlédnout). A k samotnému obsahu. Mým nejoblíbenějším songem na albu je asi Avalanche, pak Run, Throne, ale líbí se mi album jako celek.

Twenty One Pilots - Blurryface


Blurryface je čtvrtým albem kapely amerického dua Twenty One Pilots a vyšlo 19. května a jedná se o jejich 2. album, které vyšlo pod labelem Fueled By Ramen. Recenze na tohle album jsou hodně různá a rozporuplná, ale od Alternative Press dostalo necelých 5 hvězdiček a od Kerrangu 4 hvězdičky. Jinak všechny písně byly napsány Tylerem Josephem a písní na albu najdete celkem 14, z toho 5 singlů. Po celém světě se prodalo více jak 500 tisíc kopií alba a v U.S.  album dostalo zlatý certifikát. 

Twenty One Pilots jsem začala poslouchat až minulý rok, někdy na podzim a jsem vážně moc ráda, že jsem této kapele dala šanci. Po zposlechnutí pár jejich písniček, jsem se do nich zaposlouchala tolik, že celý den jsem neposlouchala nikoho jiného - mimochodem stojí za poslech celá jejich tvorba. Momentálně je tahle kapele asi na vrcholu žebříčku mých nejoblíbenějších kapel vůbec. Ale nemůžu říct jednu konkrétní píseň z alba, která by se mi líbila nejvíc - líbí se mi všechny, trochu míň ráda mám Tear In My Heart, ale jinak.. Ale když bych měla nějaké zmínit tak třeba Heavydirtysoul, Lane Boy, Goner,...

Miley Cyrus & Her Dead Petz


Miley Cyrus & Her Dead Petz je pátým albem této americké zpěvačky a vyšlo 30. srpna. Album bylo zveřejněno zdarma na SoundCloud a není v prodeji v hmotné verzi (ani cd, ani vinyl - což je trochu škoda). Na tomto albu se spojila s kapelou The Flaming Lips a celé album se nese v žánrech psychedelic rock, space rock, pop. Album to dostalo v recenzích docela "sežrat", od Billboard dostalo 3 hvězdičky, od Rolling Stone 3,5 hvězdičky. Album obsahuje celkem 23 písní, z nichž většinu napsala Miley sama a hodně jich napsala také ve spolupráci s Coynem a Drozdem. Z alba pochází také 3 singly - Dooo It!, Lighter a BB Talk.

Miley jsem začala víc poslouchat až díky albu Bangerz, které se mi hodně líbilo, ale netvrdila jsem, že by se řadila mezi mé oblíbené zpěvačky. Teď už se tam řadí. Dokonce jsem psala i recenzi na tohle album >zde<. Tohle album podle mě působí nejupřímnější z její celé předešlé tvorby. Sice s Miley nesdílím její vkus, ale ta hudba, kterou dělá, a jak umí zpívat. Wow! Nejlepší je si poslechnout tohle album celé vkuse. Přesto mám nějaké favority na nejoblíbenější písničky a to jsou Bang Me Box a BB Talk.


DALŠÍ ALBA ROKU 2015:

Fall Out Boy - American Beauty/American Psycho
Ghost - Meliora
Imagine Dragons - Smoke + Mirrors
Kwabs - Love + War
Lana Del Rey - Honeymoon
Melanie Martinez - Cry Baby
Slaves - Routine Breathing
The Maine - American Candy
The Neighbourhood - Wiped Out!
Troye Sivan - Wild, Blue Neighbourhood
Yelawolf - Love Story
5 Seconds of Summer - Sounds Good Feels Good

A která alba minulého roku jsou podle vás TOP 3?

Mohlo by tě zaujmout:

8 komentářů

  1. Ups, tak to jsem něco asi mega promeškala. Úplně mi uniklo, že Miley vydala nové album, budu to muset napravit!

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si ho poslechni. Od její předchozí tvorby se dost liší, ale třeba se ti taky zalíbí :)

      Vymazat
  2. Za loňský rok jednoznačně fandím novému albu od Of Monsters and Men, Beneath The Skin. Jako věrný fanda oceňuji, že po čtyřech letech vydali konečně nové album :DD
    Jinak album od Twenty One Pilots není zrovna můj šálek kávy, ale děsně se mi líbí ten obal! Už jsem po něm několikrát pokukovala :DD

    lehcezapomenuta.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejich nové album jsem sice slyšela, ale to zase není můj šálek kávy.. každopádně chápu, že po čtyřech letech nové album opravdu potěší :)
      I mě se moc líbí design jejich alba, opravdu dokáže zaujmout :)

      Vymazat
  3. Moje neojblíběnšjí album minulého roku je American Beauty/American Psycho od Fall Out Boy, což je víceméně jedna z mála skupin které poslouchám opravdu intenzivně :D.
    in another galaxy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já byla z tohoto alba docela zklamaná.. Vzhledem k tomu, jak moc jsem si oblíbila album Save Rock and Roll, jsem čekala něco jiného/lepšího.. Ale i přesto se řadí mezi ta top, která minulý rok vyšla :)

      Vymazat
  4. Miley a její Bangerz si rád poslechnu. Hrozně sem fandil její změně, ale už to moc přehání, tak snad se nám holka zase uklidní :D Jinak z tvého výčtu alb se mi nejvíc zamlouvá Fall Out Boy ;)

    http://thsvet.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neříkám, že to jak se prezentuje na mě dělá extra dojem.. ale zase na druhou stranu, pokud jde o hudbu, tak je to posun nahoru. Já doporučuju si poslechnout její nové album - nehledě na vzhled, manýry a další věci. U zpěvačky by mělo jít hlavně o hudbu.

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky