Crimson Peak / Purpurový vrch (2015)

Film se odehrává v minulosti v Americe. Hlavní hrdinkou je Edith, dívka z lepší rodiny, která chce vydat knihu, ale jako žena to v tét...


Film se odehrává v minulosti v Americe. Hlavní hrdinkou je Edith, dívka z lepší rodiny, která chce vydat knihu, ale jako žena to v této branži v té době nemá lehké. Jako dítě zažila velké trauma, z kterého se asi chce i částečně vypsat. V práci svého otce potkává angličana jménem Thomas Sharpe, do kterého se zanedlouho zamiluje a po tragické otcově smrti s ním i odejde na jeho panství. Tento nový domov, ale není zrovna útulným místem - ve střeše jsou díry, o dům není moc dobře postaráno a jde vidět, že se jedná o velmi starý dům. A na tomto místě žijí také s Thomasovou sestrou Lucille, která se k Edith chová dost odměřeně a teplu domova tímto zrovna moc nepřidává. Edith také zanedlouho dojde, že tento dům zajisté ukrývá nějaké tajemství a o něm by ona ráda zjistila víc. 

Tento horor šel u nás do kin už v říjnu 2015 a já na něj původně chtěla jít i do kina, ale jaksi jsem neměla s kým a já do kina na horory sama nechodím. A tak jsem se k tomuto filmu dostala až nedávno.

Hlavní postavy ztvárnili Mia Wasikowska, Tom Hiddleston a Jessica Chastain. A tohle herecké obsazení se mi velmi zamlouvalo, každá z postav vyjadřovala a působila na mě přesně tak, jak měla. A samozřejmě, přiznejme si to, Tom je velmi pohledným a zároveň i velmi dobrým hercem.

Začnu tím nejlepším. Výpravou filmu, jelikož ta je opravdu povedená - jak kostýmy, tak prostředí, se mi velmi líbily. Ale tím se už dostávám k tomu horšímu. Začnu těmi přízraky, které během filmu potkáme - vůbec se mi nelíbilo jejich zpracování, možná to bylo i tím, že byli strašně "neskuteční" - vzhledem k tomu, že to byly přízraky, tak vím, že to nedává smysl, ale nevím, jak jinak to napsat. Tedy jeden "duch" se mi opravdu líbil, jeho zpracování bylo skvělé - a to byl ten úplně poslední, kterého ve filmu uvidíte. 
Co se týče příběhu, tak jsem věděla, že nemám čekat nic extra originálního ani převratného. Ale v tomhle ohledu mě film celkem mile překvapil, jelikož sice to nebylo nic převratného, ale i tak mě některé věci překvapily a děj se mi líbil.

Ve filmu bylo také hodně, docela nechutných, scén, nebo spíše drastických. Pokud jste viděli, tak víte o čem mluvím. Ale tohle beru jako plus, jelikož v jistém ohledu se mi tyhle scény líbily (a nemyslete si, že jsem nějaký psychopat nebo něco podobného), ale tyhle scény se jim opravdu povedly.

Poslední, o čem chci napsat - o celkovém dojmu. I když se jednalo o horor, byl to sice horor (a já se u něj dost bála), ale myslím, že hororové diváky tenhle film moc nevyděsí. A některé strašidelné scény byly tak.. prostě se jim člověk mohl jen smát a takových scén tam bylo více, což dost tenhle film shodilo, jelikož člověk pak takový film nemůže brát vážně a dost dobře se nevžije do jeho atmosféry.

Podle mě je tenhle film dost rozporuplným snímkem, jelikož některé věci se mi na něm líbily, některé ne. Ale spíše film hodnotím průměrně. Po zhlédnutí traileru jsem na něj byla opravdu natěšená a v tomhle ohledu mě určitě zklamal.

5/10

Viděli jste tento film? Jak byste ho hodnotili vy?

Mohlo by tě zaujmout:

0 komentářů

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky