Palo Alto, Proměna, Dracula a další

Další týden je za námi a to znamená zde na blogu další týdenní shrnutí. Tentokrát bude více knih než filmů. The Oscars . Největší kultu...


Další týden je za námi a to znamená zde na blogu další týdenní shrnutí. Tentokrát bude více knih než filmů.

The Oscars. Největší kulturní událostí minulého týdne bylo jednoznačně předávání Oscarů. Pro mnohé z nás také proto, že to byla další příležitost pro Lea, aby získal tuhle sošku - a jak snad všichni už ví, on to doopravdy dokázal. Konečně se zbavíme meme o tom, jak Leo Oscara nemá - i když zase vzniklo spoustu nových. Osobně si myslím, že je ten Oscar zasloužený, ale neříkám, že se jedná o nejlepší film, ve kterém hrál. Stále si myslím, že měl získat Oscara např. hned za What's Eating on Gilbert Grape. Jinak více jsem o tomto večeru psala >zde<.


Palo Alto. Film natočený podle povídky Jamese Franca, který samotný ve filmu také hraje. V podstatě je film jen o pár puberťácích a jejich osobních problémech, láskách, nerozhodnosti,... Asi o tom, co každý z nás prožívá nebo aspoň někdy prožíval. Mně osobně se ten film líbil hodně. Konec je utlý naprosto znenadání, ale zrovna u tohohle filmu ještě pořád přemýšlím a říkám si, jak se některé vztahy vyvinuly dál. Líbilo se mi taky, jak to bylo natočené - celý film působil zasněně a jako byste se na delší dobu zastavili a nechali kolem sebe plynout jenom čas.



Minulý týden mi přišly také dva recenzní výtisky od albatrosmedia.cz. V obou případech se jedná o známé příběhy, které nově zpracoval Luis Scafati, argentinský malíř.

Proměna. Franz Kafka, Luis Scafati. Knihu jsem si vybrala, jelikož obdivuju kresby Luise Scafati a je to jedna ze tří knih, které v jeho zpracování vyšly v češtině. Od Kafky jsem doteď nic nečetla, ale plánovala jsem to - přece jenom je to spisovatel, o kterém neustále slýchám a to nejenom ve škole. Také je to knížka, která je na seznamu k maturitě, i když ještě nevím, jestli si ji zařadím i do svého seznamu. Proměnu mám už dočtenou, ale chystám samostatnou recenzi, kde se o ní více rozepíšu. Zatím o ní moc psát nechci, jelikož si chci některé pasáže ještě znovu přečíst.

Dracula. Bram Stoker, Luis Scafati. Dracula se řadí mezi mé oblíbené knihy vůbec a doma mám už originální vydání, akorát tedy v českém překladu. Příběh Draculy zpracoval Luis Scafati dost po svém a v knize se nachází mnoho krásných kreseb tohoto malíře - už teď můžu říct, že z těch jsem naprosto unešená. A o příběhu se více rozepíšu také až v samostatném článku.

Na kterou z knížek mám vydat recenzi jako první? Proměna nebo Dracula?

Mohlo by tě zaujmout:

4 komentářů

  1. Hlasuji pro Draculu, kterého naprosto zbožňuji a jsem zvědavá na Scafatiho kresby! :)
    Palo Alto mě zaujalo, slyšela jsem o povídce už před nějakým časem a nevěděla jsem, že nakonec vznikl i film... Mrknu. No a Leo - sice ne za nejlepší film, také myslím, že byl nominován za lepší snímky, ale hlavně že už konečně ano - zasloužil si to. :)
    Krásné pondělí,
    K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusím do článku dát určitě i nějaké jeho kresby, buď je najdu nebo vyfotím, ještě uvidím :)
      A přesně - konečně má Leo Oscara! :)
      Jinak tobě taky krásné pondělí :)

      Vymazat
  2. Také jsem pro Draculu!

    A děkuji za několik zajímavých filmových tipů, Palo Alto vypadá třeba fakt skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Dracula tedy půjde na řadu asi jako první :)
      A jsem ráda, že tě něco zaujalo :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky