Django Unchained, Havran a další

Django Unchained . Začnu rovnou filmem, který zabere většinu tohoto článku. Původně jsem přemýšlela i nad samostatnou recenzí, ale potom ...


Django Unchained. Začnu rovnou filmem, který zabere většinu tohoto článku. Původně jsem přemýšlela i nad samostatnou recenzí, ale potom jsem na to vůbec neměla čas, takže alespoň zde se o tomto filmu zmíním. Django Unchained je film z roku 2012 a režii i scénář měl na starost Quentin Tarantino. Od tohoto režiséra jsem viděla zatím jen Hanebný pancharty a kousek Pulp Fiction, ale ani jedním z těchto filmů mě nezaujal. Hlavním důvodem, proč jsem i přes to zhlédla tento film, byl Leonardo DiCaprio ve vedlejší roli a slyšela jsem, že zde hrál skvěle (no dobře, jako kdyby nikde jinde nehrál skvěle, že). Film je dost dlouhý, má skoro dvě hodiny a tři čtvrtě, ale u tohoto snímku mi to moc nevadilo. Hned od první scény se mi film zalíbil - ten humor se mi moc líbil a také ty "drastičnosti". Příběh byl super, ze začátku jsem si myslela, že hlavní zápletka bude jiná, ale jak se postupně příběh rozvíjí tak je místo pro další a další dějové zvraty. Nemyslela jsem si, že se mi bude některý z filmů od Tarantina tolik líbit, ale stalo se tak - i když jsem do tohoto filmu šla už s určitými očekáváními. Také soundtrack k tomuhle filmu je přímo úžasný. Celkově můžu jen doporučit.


Havran / The Raven. Dále tu mám báseň Havran, kterou jsem si chtěla už dýl přečíst a konečně jsem se k ní dostala - jak v češtině, tak v angličtině. Ale nevím, povídky od Poea sice patří mezi mé nejoblíbenější, ale jeho básně. Nevím, já celkově poezii moc nečtu, takže to bude možná i tím.

Pearl Harbor. A jako poslední tu mám spíše takový střípek. Na kousek tohoto filmu jsme koukali ve škole - ale náš dějepisář miluje přetáčení filmů jen na akční scény, takže z filmu vlastně celkově nebylo nic moc. Ale spíš jsem přemýšlela, že bych se na něj někdy mohla kouknout - vzhledem k tomu, že někteří ho mají docela rádi. Ještě uvidím, jestli se mi vůbec bude chtít. Stojí podle vás za zhlédnutí?

A které film jste minulý týden viděli vy? A stihli jste přečíst nějakou knížku?


Mohlo by tě zaujmout:

8 komentářů

  1. Django se mi poprvé nelíbil, tohle prostě není můj šálek čaje, ale přítel ho zbožňuje a jednu dobu v televizi dával stále dokola a já stále dokola byla nucena na něj koukat a překvapivě se mi i nakonec docela zalíbil.
    Pearl Harbor je klasika a určitě za zkouknutí stojí. Už bych také měla sepsat další filmové tipy, už mám zkouknuto snad přes dvacet filmů.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se Django zalíbil hned, jak jsem psala :) I když věřím, že se nemusí líbit každému.
      A určitě nějaké filmové tipy sepiš, takové články mám já osobně ráda :)

      Vymazat
  2. Pearl Harbor je skvelý film,som zvedavá aká bude kniha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se na něj asi kouknu, ani jsem nevěděla, že je i kniha :)

      Vymazat
  3. Abych pravdu řekla, na tento článek jsem klikla díky obrázku Pearl Harbor. Je to úžasná film, viděla jsem ho třikrát a pokud ti nevadí si u flmu zabrečet, určitě doporučuji :D


    http://martina-holesinska.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já brečím skoro u každého filmu a občas si ráda pobrečím :D :) Uvidím, kdy se k tomuhle filmu dostanu :)

      Vymazat
  4. Já jsem docela ráda, když zvládnu jeden film za týden, natož pak tři.
    Ze zmiňovaných jsem bohužel žádný neviděla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *Jen dva filmy :) Někdy taky nestíhám víc filmů zhlédnout, ale někdy si udělám fakt filmový týden :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky