Moje hudební okénko: LISTOPAD 2015

Jelikož život bez hudby si nedokážu představit a v hudbě furt objevuji mnoho nového, ráda bych se s vámi o můj hudební vkus podělila. Rozep...

Jelikož život bez hudby si nedokážu představit a v hudbě furt objevuji mnoho nového, ráda bych se s vámi o můj hudební vkus podělila. Rozepíšu se tu o interpretech, na které jsem třeba nedávno narazila, o novinkách, které mě zaujaly, o nových albem, které jsem si poslechla a mnoho dalšího. Tohle bude opět jeden z obsáhlejších článků a v příštím měsíci možná tohle moje okénko rozdělím do dvou částí, jelikož je toho fakt hodně. A bude to trochu na přeskáčku, jelikož jsem si nezapisovala postupně, co jsem poslouchala. No, snad to nebude vadit :)


Začnu známou a docela dost diskutovanou zpěvačkou Miley Cyrus, která je právě na turné s jejím novým albem Miley Cyrus & Her Dead Petz. S Miley sice nesdílím vkus, ten její mi přijde trochu moc kýčovitý, ale co se týče její tvorby - wow, její poslední deska se fakt povedla (recenze zde) a já na ní ujížděla i v listopadu. Ale i písničky, které zpívala v rámci Backyard Session nebo z alba Bangerz mám ráda.

Twenty One Pilots. O téhle kapele jsem už párkrát slyšela, dokonce i pár písniček od nich jsem slyšela, ale nikdy mě nijak víc nezaujali. Ani nevím proč, ale rozhodla jsem si je poslechnout znovu a pořádně a.. asi dva týdny jsem poslouchala jenom je a pomalu jsem je zařadila mezi mé oblíbené kapely. Jsou opravdu skvělí a zrovna tohle je důkaz takové kapely, kterou si nemusíte zamilovat na první poslechnutí. Ale jejich tvorba se mi strašně zalíbila, zní skvěle, co jsem se dívala, tak jejich koncerty vypadají úžasně a hlavně jejich texty. Nevím, co víc o nich napsat, snad jen - zkuste si je poslechnout. Jinak vím, že tu v únoru budou mít koncert, lae já bohužel neměla prachy na lístek, když ještě lístky k dostání byly a teď už je trochu pozdě :/ I tak bych ráda ještě zkusila někde splašit lístek.

Dále tu mám interpreta jménem Shane Guerrette, on sice má i vlastní tvorbu, ale já ho znám hlavně z youtubu, kam dává různé covery - a ty jsou víc než dobré.

Chet Faker. Zkoušela jsem si najít originální verzi písničky No Diggity, jejímž autorem je právě on a postupně jsem si od něj poslechla snad všechno. Jeho písničky jsou obzvlášť.. pohodové a takové, vážně nevím, jak to popsat - prostě má takové písničky, kterými se můžete nechat unášet. Líp to popsat neumím.

Dále tu mám Michael Jacksona. Předpokládám, že tohoto zpěváka všichni znáte a má to velmi dobrý důvod - je to skvělý zpěvák. Sice ho neřadím mezi takové ty mé nejoblíbenější, ale některé jeho písničky jsou prostě klasiky a občas mám náladu si ho poslechnout.

Pak tu mám konkrétní písničku od Son Lux - Easy, která na mě furt vyskakovala na youtube. Poslechla jsem si od nich více písniček a taky se mi líbily, ale nejvíc mi utkvěla v hlavě právě tato.

Další písničkou je We Found Love od Rihanny. Myslím, že jsem byla zrovna v nějaké hospodě, kde bylo zapnuté Óčko a hráli ji tam a já si vzpomněla, jak tuhle písničku mám vlastně ráda - hlavně ten klip je úžasný, moc se mi líbí jeho edit a celkové zpracování.

V listopadu vydal Paulie Garand a Kenny Rough album Boomerang. Já jsem si ho poslechla a.. no, nejsem z něho nějak unešená, jednu dobu jsem hodně poslouchala jejich album Molo, ale asi mě tohle už přešlo. I když samozřejmě některé písničky od nich mám furt ráda a třeba z toho nového alba mám hodně ráda písničku Hladina, ale celkově mě tohle album až tak nezaujalo.

Další písničkou je Kolotoč od Bena Cristovaa. K téhle písničce je sice jen lyric video, ale na tom vůbec nezáleží - hned po prvním poslechu, ta písnička je tak moc chytlavá, že.. já nevím, Bena sice nijak extra neposlouchám, ale tahle písnička se mu fakt povedla

Ellie Goulding mám jako zpěvačku ráda, ale víc se mi líbí její dřívější tvorba, kdy by se dala víc zařadit mezi písničkářky. Teď už mi připadá moc mainstreamová, její hudba moc elektronická a vůbec - její nové písničky moc neposlouchám. I KDYŽ, její nové album Delirium jsem si schválně poslechla, ale jelikož jsem moc nečekala, nebyla jsem zklamaná. Paradoxem je, že nejvíc se mi líbila písnička Intro (Delirium), kde vlastně nezpívá.

Dalším novým albem minulého měsíce je album Purpose od Justina Biebera. Některé jeho písničky mám dost ráda, třeba As Long As You Love Me nebo Boyfriend a jeho nové singly taky nejsou špatné, tak jsem se rozhodla si poslechnout jeho nové album - hodně se mi líbí písnička Love Yourself, ale myslím, že jeden poslech tohohle alba mi stačit - ale když jsou nějaké ty písničky třeba ve spotify playlistech, tak mi to vůbec neva.

Určitě musím zmínit kapelu Bring Me The Horizon, jelikož ti minulý měsíc vydali nový klip k písničce True Friends a podle mě je super. Vlastně BMTH je jedna z mých nejoblíbenějších kapel a poslouchám je průběžně pořád. A teď nejvíc poslouchám asi jejich nové album That's The Spirit.

Už jste slyšeli o pražském rapperovi jménem AMCO? Ze začátku jsem si říkala, jak to někdo vůbec může poslouchat, ale některé jeho písničky jsou fajn. Zrovna ta poslední s názvem Dolů se mu mega povedla a ten vizuál je naprosto skvělý - min. na ten klip se vyplatí podívat. Každopádně nejradši od něj mám Plavu dál.

Jako další tu máme českou rapperku jménem Sharlota - ta patří pod Blakkwood a.. jak to říct, ráda se ukazuje, hlavně v klipech a na insta. No, já jí to neberu. Kažopádně nemyslím si, že umí rapovat. ALE celkem mě překvapil její cover písničky Welcome To The Jungle - vypadá to, že zpívat asi umí.

Pak je tu australský zpěvák Troye Sivan a jeho písnička Youth, které se nemůžu naposlouchat. Je totiž naprosto skvělá.

Ještě chci zmínit písničku Wicked Game, jelikož na tu jsem po delší době narazila díky seriálu Friends (všichni snad známe tu scénu Rachel a Rosse, že?). No, tak i na téhle písničce jsem ujížděla. Mimochodem udělal na ni dobrý cover i Shane Guerette.

A jako poslední tu mám kapelu. My Chemical Romance. Moje velmi, velmi oblíbená kapela, kterou jsem si teď delší dobu neposlechla, ale opět jsem na ni dostala náladu a.. bože, furt jsou skvělí.

Tak jo, to by pro dnešní článek plný hudby bylo vše a další měsíc, možná dřív, se na vás budu těšit u dalšího takové článku. Doufám, že vás tenhle typ článku baví, jelikož mě baví hodně - prostě mám potřebu se s někým o tyhle interprety a písničky podělit :) 


A dejte mi do komentářů vědět, co jste poslouchali nejvíc vy za měsíc listopad?

Mohlo by tě zaujmout:

4 komentářů

  1. Anoo, scénu s Wicked Games znám moc dobře. :) Jen nechápu, jak se na druhý den ráno probudili u těch exponátů, když byli v tom planetáriu nebo tak něco... :D Teď na to koukám od znovu proto to mám uložený čerstvě v paměti. Jinak teď hrají často v rádiích novou verzi od Anna Nackleb a něco..., možná budeš znát od ní ještě Supergirl. No tahle verze mi už se mi tolik nezamlouvá, není nad originál. ♥

    Jinak krom tak tří-čtyř písniček všechny znám a poslouchám. Máme asi hodně podobný vkus :) Díky tobě jsem objevila Shanea a teď chekuju jeho YT kanál. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, nad tím "přesunutím" jsem taky trochu přemýšlela :D Jinak o nové verzi jsem doteď neslyšela, ale schválně jsem si ji poslechla a.. je fajn, ale taky ji mám radši v originále, nebo aspoň akustických coverech :) To se k téhle písničce podle mě hodí mnohem víc :) No a Supergirl jsem doteď taky neslyšela :D I když se snažím orientovat tak různě v hudbě, tak tohle mě trochu minulo :)

      Jinak mě těší, že jsem tě inspirovala ohledně Shanea - jeho covery mám moc ráda, i když někdy až moc "flirtuje" s kamerou :D :) Ale hlas má úžasný :)

      Vymazat
  2. Teda, některé písničky jsem neznala a některé zase znám a poslouchám. :) Mně se zrovna Ellie Goulding líbila předtím i teď, sice je pravda, že je te´d více mainstream, ale pořád se mi to líbí :)
    Justina Biebera jsem nikdy moc neposlouchala, ale teď to jeho nové album... no moc se mi líbí většina písniček z něho. Love yourself je moc hezká, asi nejhezčí a ten refrén :3
    Od Troye Sivan znám jen dvě písničky a to My happy little pill a Wild, obě dvě se mi moc líbí .:)

    Mně se v poslední době hodně zalíbila zpěvačka Halsey a její písničky, hlavně Colors :)
    A také písnička Alone od Hollyn :)

    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já si stále ráda poslechnu Ellie, ale častěji poslouchám ty starší písničky, i když třeba live verze písničky Army je taky super :)
      Jinak pokud se ti líbí tyhle písničky od Troye, tak si od něj zkus poslechnout víc, jelikož jeho tvorba je hrozně hezká - a pořád ji má v podobném stylu, takže v tom tě určitě nezklame :)

      A o Halsey jsem samozřejmě slyšela, ale ještě jsem si toho od ní moc neposlechla (nejvíc asi tu písničku s Justinem, ta je fajn), ale schválně si od ní zkusím poslechnout víc :)
      A Hollyn jsem doteď neznala, takže díky za tip :) Zatím jsem si od ní poslechla jen Alone, ale ta zní fakt luxusně.. :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky