Právě v kinech: DUBEN 2023

Letošní rok byl doposud velmi úspěšným pro hororový žánr a jinak tomu nebude ani v dubnu, jelikož nás čekají hned tři velké hororové premiér...

Letošní rok byl doposud velmi úspěšným pro hororový žánr a jinak tomu nebude ani v dubnu, jelikož nás čekají hned tři velké hororové premiéry. Dočkáme se nového přírůstku do neustále se rozrůstajícího světa adaptací Draculy, čeká nás nové pokračování kultovní série Smrtelné zlo (první díl je známý pod názvem Lesní duch) a nakonec nás nemine ani zcela nový příběh v podání Ariho Astera. Nový český film v tomto článku sice chybí, ale vyhlížet můžete jednu zajímavě vypadající slovenskou novinku. A nakonec jedna zvláštní událost, kterou je uvedení digitálně restaurované 4k verze filmové klasiky Základní instinkt v necenzurovaném režisérském sestřihu. 

Renfield (r. Chris McKay)
v kinech v čr od 13.4.2023
V moderních převyprávění Draculy se setkáváme se zcela novým příběhem z mysli Roberta Kirkmana. Jak je z názvu patrné, hlavním hrdinou příběhu není hrabě Dracula (Nicolas Cage) , nýbrž jeho pomocník a sluha Renfield (Nicholas Hoult). Po letech oddané služby se chce vymanit z Draculovy moci a zkusit život, v němž nemusí vše podřizovat tužbám svého pána. Narozdíl od posledního remaku klasického Universal Monster filmu Neviditelný muž (2020, r. Leigh Whannell) můžeme očekávat kombinaci hororu s komedií.


Smrtelné zlo: Probuzení (Evil Dead Rise, r. Lee Cronin)
v kinech v čr od 20.4.2023
Po deseti letech se vracíme do série Smrtelné zlo. Přestože zlé síly můžeme očekávat stejné jako v předchozích dílech, prostředí se nám tentokrát změní a místo v lese se ocitneme ve městě. Změna prostředí v rámci hororové série není ojedinělým případem, jak jsme mohli vidět v nedávno uvedeném Vřískotu 6 (2023, r. Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett). Příběh se zaměří tentokrát na dvě odloučené sestry a jejich znovu shledání. 


On se bojí (Beau Is Afraid, r. Ari Aster)
v kinech v čr od 20.4.2023
O novém snímku režiséra Ariho Astera toho není moc známo. V hlavní roli se objeví Joaquin Phoenix, jenž ztvární samotářského muže, který se vypraví na cestu domů za svojí matkou. Tato cesta je plná nečekaných okamžiků a jelikož film kombinuje horor s komedií, můžeme očekávat vtipné a mrazivé okamžiky. Již z traileru a oficiálních fotografií nám může být jasné, že se nebude jednat o všední film, ale takový film, který kombinuje možnosti média jako takového.


Invalida (r. Jonáš Karásek)
v kinech v čr od 20.4.2023
Originální komedii do kin uvede režisér Jonáš Karásek. Jeho Invalida překvapivě sleduje invalidu, který se pomocí nešťastných náhod ocitá na vozíku. Laco je před úrazem údržbářem v muzeu a po nehodě se mu tyto zkušenosti ještě budou hodit. Tento snímek plný humoru, akce a originality doprovází také vizuálně podmanivý vzhled. V nabídce československých komedií se tak jistě bude jednat o zajímavé zpestření.


Filmová klasika v kinech (restaurovaná verze)
v kinech v čr od 20.4.2023
Základní instikt (Basic Instinct, 1992, r. Paul Verhoeven)
Kultovní snímek z 90. let se v kinech po celé České republice objeví v rozmezí jednoho týdne v nové restaurované verzi. Paul Verhoeven měl v době premiéry tohoto snímku za sebou již úspěšné filmy RoboCop (1987) a Total Recall (1990) a snímek Základní instinkt na sebe upozornil hned v době uvedení, hlavně díky své kontroverzní scéně s překřížením nohou. Tuto ženskou postavu ztvárnila Sharon Stone, jejíž kariéru to vzápětí negativně ovlivnilo, o jejím vztahu k tomuto snímku toho bylo řečeno mnoho a výroky Stone v různých rozhovorech diametrálně liší. Základní instinkt ale nabízí mnohem více než jednu kontroverzní scénu, a tak můžete tento známý příběh zažít na platně i vy.


Filmy, které jsou stále v kinech a možná vám unikly: John Wick: Kapitola 4 (r. Chad Stahelski), 65 (r. Scott Beck, Bryan Woods), Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (r. John Fracis Daley, Jonathan Goldstein), Tár (r. Todd Field), Kocour v botách: Poslední přání (r. Joel Crawford, Januel Mercado), Vřískot 6 (r. Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett), Babylon (r. Damien Chazelle), Víly z Inisherinu (r. Martin McDonagh).

Mohlo by tě zaujmout:

1 komentářů

  1. O Beau Is Afraid jsem vůbec nevěděl… welp, plán na co jít do kina by už byl.

    Super článek.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky