Právě v kinech: ŘÍJEN 2016

Říjen už nastal, měsíc Halloweenu a začátek pořádného podzimu, a do kin jde, jako každý měsíc, spoustu nových filmů. Jako obvykle jsem p...


Říjen už nastal, měsíc Halloweenu a začátek pořádného podzimu, a do kin jde, jako každý měsíc, spoustu nových filmů. Jako obvykle jsem pro vás vybrala tři, které mě osobně zaujaly nejvíc, a potom jsem sepsala seznam všech filmů, které jdou u nás do kin. A na konci článků můžete najít pár slov k mé neaktivitě na blogu.

THE GIRL ON THE TRAIN / Dívka ve vlaku
V kinech od: 6.10.2016
Podle knihy od Pauly Hawkins
Anotace: Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason'. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela...
Proč mě film zaujal: Tento film bude asi největším trhákem tohoto měsíce, nebo tak to alespoň vypadá. O knížce jsem samozřejmě slyšela, ale nestíhám číst ani knížky k maturitě, natož knížky, které by mě samotnou zaujaly. Podle traileru to vypadá na zajímavý thriller, tenhle filmový (i knižní) žánr mě v poslední době nejvíc zaujal a ráda takovéto filmy vyhledávám. Navíc mi tenhle film nepřipomíná nic, co bych už předtím neviděla.


THE 9TH LIFE OF LOUIS DRAX / Devátý život Louise Draxe
V kinech od: 20.10.2016
Podle knihy od Liz Jensen
Anotace: Devítiletý Louis Drax jako zázrakem přežije téměř smrtelný pád. Psycholog Allan Pascal se snaží odkrýt podivné okolnosti chlapcovy nehody. Zároveň čelí zvláštním, temným náhodám, které sužují jeho život. Čím dál víc je vtahován do spleti záhad na hranici reality a fantazie...
Proč mě film zaujal: Dalším filmem je opět thriller a jednu z hlavním rolí zde má Jamie Dornan, což je herec, o kterém si myslím, že hraje dobře, jen musím najít ještě samotný film s ním, který by mě zaujal. Nemám moc vysoká očekávání od tohoto filmu, přestože jsem ho vybrala mezi top tři, jelikož nevím moc, co čekat - je to thriller, z traileru působí realisticky a má tu správnou atmosféru, a pak se tam najednou objeví něco nadpřirozeného, nebo se mi to jen zdá? Tohle mě opravdu zmátlo, a tak se ztrácím. O knížce jsem nikdy předtím neslyšela, takže tohle je moje první seznámení s příběhem.


AMERICAN HONEY
V kinech od: 27.10.2016
Anotace: Mladičká Star (Sasha Lane) žije život, který by nikdo z nás nechtěl. Sama se stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti obchoďáku potká dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi Amerického snu, neváhá moc dlouho a naskočí. Tím se stane součástí party mladých lidí, kteří si na živobytí vydělávají tím, že křižují Amerikou a dům od domu se snaží prodávat předplatné časopisů, o které by jinak nikdo neměl zájem. Všichni to jsou outsideři, kteří tuší, že po standardních kolejích cesta nevede, a tak se chytili jedné z posledních šancí, která jim ještě zbývala. Star záhy zjistí, že tahle činnost není ani tak práce jako spíš životní styl, naplněný polykáním kilometrů, nočními mejdany, svéráznými rituály a konflikty, k nimž v téhle nesourodé „rodině" není nikdy daleko. Když se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího prodejce Jakea (Shia LaBeouf), na vlastní kůži pozná, že tahle jízda bude všechno, jen ne bezstarostná.
Proč mě film zaujal: Tenhle snímek byl představený již v Cannes a odnesl si odtamtud rovnou dvě ceny, Zvláštní uznání ekumenické poroty a Cenu poroty, což samotně již o něčem vypovídá. Road movie mě hodně lákají, i když jsem ještě nenarazila na žádný, který by mě nadchnul. Tenhle vypadá zajímavě, trochu surově, což se mi líbí, přidává to na autitečnosti. Pak tu hraje také Shia LaBeouf, kterého samozřejmě všichni znáte z Transformers, ale o němž si také myslím, že je dobrým hercem. Tenhle snímek mě zaujal opravdu hodně, a pokud to budou dávat i u nás v kině, asi bych na to ráda vyrazila.


DALŠÍ FILMY:
- Ernelláék Farkaséknál / Rodinné štěstí (Drama)
- Kubo and the Two Strings / Kubo a kouzelný meč (Animovaný, Fantasy, Rodinný)
- Nine Lives / Já, Kocour (Komedie, Rodinný)
- Instalatér z Tuchlovic (Komedie)
- The Girl on the Train / Dívka ve vlaku (Mysteriózní, Thriller)
- Masterminds / Zilionáři (Akční, Komedie, Krimi)
- Radio Dreams / Radio Dreams (Komedie)
- Inferno / Inferno (Mysteriózní, Thriller)
- Inhebbek Hedi / Hedi (Drama)
- Bezva ženská na krku (Komedie)
El Bosco. El jardín de los sueños / Bosch: Zahrada pozemských rozkoší (Dokumentární)
- Cinema, mon amour / Cinema, Mon Amour (Dokumentární)
- Toni Erdmann / Toni Erdmann (Drama, Komedie)
- Takový je život (Drama)
- Ostravak Ostravski (Komedie)
- Chocolat / Monsieur Chocolat (Drama)
- Lichožrouti (Animovaný, Rodinný)
Les Beaux Jours d'Aranjuez / Krásné dny v Aranjuez (Drama)
- Jack Reacher: Never Go Back / Jack Reacher: Nevracej se (Akční, Krimi, Drama, Mysteriózní, Thriller)
The 9th Life of Louis Drax / Devátý život Louise Draxe (Thriller)
- Kiss Rocks Vegas / Kiss (Hudební)
- 24 Wochen / 24 týdnů (Drama)
- Hitac / Výstřel (Krimi, Drama)
- Tenkrát v ráji / Vtedy v raji (Drama)
- Caca / Táta (Thriller)
Die dunkle Seite des Mondes / Odvrácená strana měsíce (Thriller)
- Komici s.r.o. The Tour (Road movie, Komedie)
- Hitchcock / Truffaut (Dokumentární)
- Les habitants / Francie (Dokumentární)
- Doctor Strange (Akční, Dobrodružný, Fantasy)
- Crnci / Černí (Krimi, Drama, Válečný)
- American Honey (Road movie, Drama)
- Operasjon Arktis / Akce Arktida (Rodinný)

Tentokrát nemám čas se rozepsat o všech jednotlivých filmech, ale příští měsíc bych to do článku opět ráda zařadila. Alespoň se zde trošku zmíním aspoň o filmech, které jsem zvýraznila. Mimo tři filmy, které jsem vám již představila, jsem zvýraznila už jen další dva filmy. Tím prvním je Cinema, mon amour, což je dokumentární film, který zachycuje osud jednoho kina v Rumunsku, kde kina mají svoji největší slávu již dávno za sebou. Jedná se o příběh správce jednoho takového kina Viktora Puriceho. Přiznám se, že dokumentární snímky mě jen málokdy zaujmou, a pokud se nejedná o téma z přírody nebo paranormální, tak je to ještě výjimečnější. V tomhle případě mě ale dokument zaujal, nejsem si jistá, jestli se na něj nakonec podívám (ještě mám co dohánět za minulý měsíc), ale trailer mě zaujal.
A tím druhým filmem je Doctor Strange z Marvelu, což je další komiksovka. Není to film, na který bych byla vyloženě natěšená, ale jelikož se o takovéto filmy zajímám, tak mě zaujal i tento. Trailer taky nevypadá úplně špatně, takže se na tenhle film možná někdy podívám.

Nakonec chci napsat ještě pár slov ohledně mé neaktivity na blogu. Nápadů na články mám spoustu, ale prostě nestíhám - nedokážu si udělat čas na psaní článků, na zhlédnutí nových filmů a seriálů, které mám rozkoukány, a v neposlední řadě musím zmínit taky školu. Teď jsme byli se školou na pár dní v Praze, o které chystám asi dva články, které snad vyjdou ve velmi blízké době. Články, které teď mám na mém to-do listu, bych chtěla vydat všechny ještě v říjnu, abych do listopadu vstoupila s prázdným štítem a mohla se věnovat novým nápadům a konceptům. Takže do konce října bych chtěla vydat ještě takových deset článků nebo i více. Mezi nimi fotografie, recenze, hudební články, včetně jednoho obnoveného konceptu, a možná vyjde dokonce článek i s knižním tématem. Jak vidíte, plánů mám spoustu, jen si k tomu notebooku sednout a psát - a hlavně nedělat při tom nic jiného, jelikož na to jsem já odborník. Vy blogeři, taky to máte někdy tak, že nápadů je spoustu, jen času na to je zrealizovat jaksi málo? 

Mohlo by tě zaujmout:

2 komentářů

  1. ahoj, zvu tě na svou giveaway :) máš moc hezký blog
    http://nicoleshyblog.blogspot.cz/2016/10/nile-beads-give-away.html

    OdpovědětVymazat
  2. I must recommend reading The Girl on the Train: A Novel.
    I just finished reading it today, and I think its a very interesting book.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky