Právě v kinech: KVĚTEN 2015

Už tu máme skoro konec měsíce, ale já zkrátka tento článek nemůžu vynechat - a zvlášť ne tenhle měsíc. Už předem mi bylo jasné, které tř...


Už tu máme skoro konec měsíce, ale já zkrátka tento článek nemůžu vynechat - a zvlášť ne tenhle měsíc. Už předem mi bylo jasné, které tři filmy vám zde představím - dva jsou se superhrdinama a jeden čistě fantasy. A myslím. že tenhle článek se jako inspirace může hodit vždycky, ne jenom na začátku měsíce (i když červnové Právě v kinech vyjde snad už podle plánu).

(Akční, Dobrodružný, Sci-fi)
recenze: ZDE
anotace: Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách.
v kinech od: 5.5.2016
natěšenost: Spíše bych zde měla uvést Můj názor, když už jsem to viděla, ale ten si můžete přečíst v recenzi. Na tenhle film jsem se opravdu těšila a doma mám i plakáty z filmu, díky Mladé frontě, myslím, ale - před zhlédnutím filmu jsem byla Team Iron Man a po jeho zhlédnutí jsem se přiklonila spíše k Teamu Cap. Jinak všimli jste si té vlny nevole teď na internetu díky poslednímu komiksu s Captainem? Já osobně jsem ho nečetla, komiksy nečtu nijak pravidelně, ale Hail Hydra? Jako vážně?

(Akční, Dobrodružný, Fantasy, Sci-fi)
recenze: BRZY
děj: Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem.
v kinech od: 19.5.2016
natěšenost: Tak tenhle snímek už jsem taky měla možnost vidět, ale to jen před pár dny. V hlavě to už mám jakž takž uspořádané, takže teď už zbývá jen sepsat recenzi. Ani nevím, jestli jsem byla více natěšená na Captaina nebo X-Meny, ale přiznám se, že X-Meni mě baví asi víc a o tom se samozřejmě taky zmíním v recenzi.

(Dobrodružný, Rodinný, Fantasy)
recenze: hned, jak film zhlédnu
děj: Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas.
v kinech od: 26.5.2016
natěšenost: Tak alespoň poslední zmiňovaný film jsem ještě neviděla. Nevím, čím to je, ale na první Alenku jsem byla opravdu moc natěšená, za to u tohoto pokračování nemám žádné fanouškovské choutky nebo nutkání na to hned jít do kina. Bohužel. Ale i tak chci tenhle snímek určitě zhlédnout, i když ještě pořádně nevím, kdy se k němu dostanu, jelikož ještě mám, co dohánět - třeba The Jungle Book, The Huntsman Winter's War a další. A budu ráda, když mi třeba napíšete i vy, které filmy byste zde chtěli vidět zrecenzované.

Další filmy:
- Ben Hur (Dobrodružný, Drama)
Vierailu / The Visit / Návštěva (Dokumentární)
32 utajovaných stran_zpráva z pekla (Dokumentární)
Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa (Dokumentární)
- Poslušně hlásím (Komedie, Válečný)
- Nebe a led (Dokumentární)
Umimachi Diary / Naše malá sestra (Drama, Komedie)
Bakemono no ko / Kluk ve světě příšer (Animovaný, Dobrodružný, Drama, Fantasy)
- How to Be Single / Jak přežít single (Komedie, Romantický)
- Čistič (Drama)
- Belmondo (Dokumentární)
- Leonardo Da Vinci - The Ultimate Exhibition (Dokumentární)
- Neighbors 2: Sorority Rising / Sousedi 2 (Komedie)
- Mia Madre (Drama)
- Angry Birds / Angry Bird ve filmu (Animovaný)
- Mother's Day / Svátek matek (Komedie)
Les Visiteurs: La Révolution / Návštěvníci 3: Revoluce (Komedie)
La Rançon de la Gloire / Cena slávy (Drama, Komedie)
- Tajemství pouze služební (Drama)
- Road Movie (studentský film)
Microbe et Gasoil / Mikrob a Gasoil (Komedie, Road movie)
- Maggie's Plan /Maggie má plán (Komedie)

Které filmy jste už měli možnost vidět? Jak se vám líbily? A na jaké filmy se třeba ještě chystáte?

Mohlo by tě zaujmout:

6 komentářů

  1. Kapitána a Xmeny mám za sebou a ještě plánuju Alenku a Jak přežít single :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak přežít single mě moc neláká - není to moc styl mého humoru.. Ale Alenku bych chtěla taky zhlédnout :)

      Vymazat
  2. Kapitán se mi líbil moc a na Xmeny chci ještě zajít :)
    Catamount

    OdpovědětVymazat
  3. Bohužel jsem neviděla ani jeden z těchto tří filmů, což mi docela pije krev! Jenomže kde na to mám vzít čas? :p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si spíš říkám - kde na to vzít peníze? :D

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky