Koncert Twenty One Pilots v Tipsport Areně

Než jsem jela na koncert, chtěla jsem rozhodně sepsat tento článek, po koncertě jsem si myslela, že tenhle článek vůbec nesepíšu, a nako...


Než jsem jela na koncert, chtěla jsem rozhodně sepsat tento článek, po koncertě jsem si myslela, že tenhle článek vůbec nesepíšu, a nakonec jsem tady a píšu ho. Minulý týden, 4. listopadu, měli v Praze koncert Twenty One Pilots a měli ho v Tipsport Areně. Původně měl být ve Foru Karlín, tam se to hodně rychle vyprodalo (já osobně měla lístek už tam), ale přemístilo se to tedy a to mě docela mrzí - chtěla jsem je vidět a slyšet v menším a hlavně jsem slyšela ne moc dobré věci o Tipsport, ale k tomu se ještě vrátím. Koncert byl v pátek a já do Prahy přijela ráno a kolem 12. jsem už čekala před halou.

Čekala jsem tam teda zhruba nějakých těch 8 hodin, plus ještě čekání uvnitř přímo před pódiem, ale to čekání za to vždycky určitě stojí. Dobré je, že to bylo začátkem listopadu, kdy ještě není taková zima - jo, bylo trochu mrazivo, ale dalo se to, určitě lepší než když byl koncert Imagine Dragons, na které jsem sice přímo nečekala, jen tak dvě hoďky, ale i to bylo horší než celé čekání na Twenty One Pilots.

Já jsem čekala u vchodu západ, vedle kterého jezdili hned náklaďáky a autobusy dozadu. A asi kolem 4. odpo jsme tam potkali i Jennu, tedy manželku Tylera. Někteří měli nějaké dárky pro Josha a Tylera, takže přímo ona jim je vzala. No a byla milá a usměvavá a taky se s námi vyfotila. Fotka je dost přesvícená a já stojí v té části, kde mají všichni jen bílý svítící obličej, ale co. Bylo to takové nečekané a příjemné překvapení během toho čekání.


Někteří fanoušci už tam čekali úplně od rána, a jelikož jsem jela na koncert sama, tak jsem se k jedné takové skupince přidala. Během odpoledne to bylo fajn, všichni seděli a tak, ale asi dvě hodiny před vstupem dovnitř, se všichni zvedli a už se mačkali ve frontě u vchodu, ne zrovna nejpříjemnější no. Ale dalo se, takhle bylo zase větší teplo :D

V 7 tedy už konečně pouštěli, šatna byla hned naproti vchodu, kde jsem čekala, takže jsem běžela do ještě prázdné šatny, hodila si tam rychle věci a spěchala do sálu. Byla jsem mezi prvníma v sále, ale i tak už tam bylo dost lidí a chtěla jsem být ještě blí k pódiu samozřejmě, ale co se dá dělat. I tak si myslím, že jsem chytla docela dobré místo.


Jako první vystoupil irský zpěvák Bry. Pár jeho písniček už jsem kdysi slyšela, ale moc mě nezaujaly, ale také to je/byl youtuber, kterého jsem sem tam sledovala. A musím říct, že koncert to byl super, hlavně lidi už při jeho vystoupení byli dost vyhajpovaní a plní energie. No a Bry byl vtipný a je to docela sympaťák, dokonce řekl i pár vět v češtině, což vždycky potěší.

Pak se asi hoďku čekalo na Twenty One Pilots, kteří začínali o půl 10. Čekání bylo fajn, jejich stage se připravovala za velkým šedým závěsem, takže do poslední chvilky jsme nevěděli, jak vypadá. Když začli hrát, tak dav se okamžitě začal mačkat dopředu a takhle namačkané to vydrželo až do konce, vlastně se ta namačkanost spíš víc a víc stupňovala.

Ale k samotné show. Jejich setlist z Prahy můžete najít >zde<, ten tu nebudu vypisovat. Jejich show je nabitá a má toho hodně co nabídnout. Střídají se dvě stage, Tyler se v jednom momentě objevil mezi sedícími diváky, několikrát se Tyler vydal i do davu (nad dav), taky tam hráli na podestách na bubnech a do davu taky vypustili velký balón. Bylo toho hodně a opravdu je, o co stát. Tuhle show prostě chcete zažít. Jediné, co to hodně kazilo, by zvuk, který prostě nebyl moc dobrý. Když Tyler mluvil (nebo předtím Bry), tak mu bylo ztěží rozumět - za tohle holt může Tipsport Arena, takže moje obavy ohledně ní se obohužel naplnily. Proto jsem si nebyla schhopná užít jejich koncert naplno. Každopádně bych na jejich koncert ještě někdy určitě chtěla, tentokrát za lepších podmínek.


A fotografie, které jsem v článku použila (až na tu s Jennou) jsou od Brada Heatona, který jim fotí celé turné. No, je to skvělý fotograf, jeho instagram najdete >zde<. A fotky z celého turné >zde<, jelikož v článku jsem použila jen fotky přímo z Prahy.















Byli jste na jejich koncertě taky? Popřípadě na kterém posledním koncertě jste byli?

Mohlo by tě zaujmout:

4 komentářů

  1. Bylo to naprosto megahustěkrutopřísný! :D Největší zážitek mého života. Příští pátek zase? :D :)

    A Bry se mi rozleželi v hlavě a některé písničky se mi i líbily, jako předkapela byli fajn. Nevíš, jak se jmenovala ta první písnička, co hráli? Nejsem si jistá.

    A co se týče arény - já jsem z toho koncertu nemocná, zima jak v prdeli tam byla. :D Ale i tak to za těch 1500 stálo! :P :D ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mě v tom namačkaným davu bylo celkem horko :D Ale určitě chci na ně někdy znovu :) A setlist Bry jsem našla tady: http://www.setlist.fm/setlist/bry/2016/tipsport-arena-prague-czech-republic-1bfad9b0.html. No a já měla lístek za 800 myslím, hned do Karlína, takže já jsem s cenou spokojená :D jen ta Praha by mohla být blíž :)

      Vymazat
  2. Také jsem byla, koncert byl skvělý. Miluju tu atmosféru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky, hned bych šla zas na nějaký ten koncert :) Klidně znovu na Twenty One Pilots

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky