American Horror Story: Roanoke (recenze 6. série)

V lednu 2016 jsme se rozloučili s pátou sérií American Horror Story, rok ještě ani neskončil a Ryan Murphy nám přinesl sérii novou, kte...


V lednu 2016 jsme se rozloučili s pátou sérií American Horror Story, rok ještě ani neskončil a Ryan Murphy nám přinesl sérii novou, která se začala vysílat 14. září a finále vyšlo 16. listopadu. Předchozí série Hotel mě začala po pár dílech nudit, vlastně mě žádný díl příliš nebavil, ale těšila jsem se na novou sérii, jelikož mám některé série AHS velmi ráda. Hned pár dní po tom, co vyšel 1. díl 6. řady, napsala jsem o něm článek >zde< - tam si můžete přečíst moje první dojmy z poslední řady nazvané Roanoke a taky si tam můžete přečíst to, o čem jsem si vůbec myslela, že celá série bude, jaká byla moje očekávání a tak podobně, článek jsem si teď znovu nečetla, takže se můžete stát, že se budu opakovat, pokud se můj pohled na některé věci nezměnil.

Začnu samotným příběhem a konceptem šesté série. Koncept, nebo typ vyprávění, je velmi specifický - znáte takovéty pořady, které vypráví nějaký skutečný, často strašidelný, příběh, skuteční lidé ve studiu vypráví, co se jim stalo, a pak jsou tu herci, kteří hrajou dané postavy. Takže se jedná o dvě paralelní vyprávění. Manželé si koupí dům v Severní Karolíně, ten dům je spíše na samotě, a to co prvně nevědí je, že ho doprovází bohatá a velmi brutální historie v podobě vražd a pověstí. I jim se tam neděje nic pěkného a to my, jako diváci, sledujeme. Tuhle sérii bychom mohli v podstatě rozdělit na takové dvě poloviny - v první se odehrává tento, mnou popsaný, pořad a v druhé jde o takové jeho pokračování. Nechci toho moc prozrazovat, ale zároveň - ono toho moc k prozrazování není.

Okolo každé série AHS je udělaný takový hype a boom, i když s každou sérií už tohle, podle mě, víc a víc upadá. Líbil se mi koncept série, ani ten příběh nebyl úplně špatný, ale upřímně? Čekala jsem něco víc, však od tvůrců Murder House a Asylum, nebo i Freakshow, by člověk měl čekat něco víc. Když pominu již zmiňovaný Hotel, který za moc nestál. První polovina série mě dost bavila a byla jsem fakt natěšená na to, co se bude dít dál. Navíc jsem čekala, že tam má být nějaký ohromný twist, ale abyste nebyli zklamaní jako já - nevím tedy, co mělo být tím ohromným překvapením a převratem, ale já tam nic takového nenašla. První polovina byla tedy fajn, ale s tou druhou to šlo už hodně špatně. Strašidelné to tedy nebylo skoro vůbec, víc se u toho člověk nasmál, jak si říkal, jak je to blbý a co dalšího vymyslí. Blbé je možná špatné slovo, ale ono to bylo tak přehnané a neskutečné, až to bylo blbé. No, k finále se možná ani nebudu vyjadřovat - nevím, co to mělo být, jestli to mělo opět ohromit nebo překvapit.. No, v porovnání s ostatními sériemi (neviděla jsem Coven a Hotel jsem nedokoukala), byla tohle jedna z těch horších, asi bych ji dala před Hotel, protože jsem se na to přece jenom dodívala, ale že bych tím byla ohromená, to vůbec,

Jo a ještě je tu propojení s ostatními sériemi, což jsem úplně nezkoumala, i když jedno je hned na první pohled jasné, pokud jste viděli celou sérii, a potom taky, samotný dům dost připomínal Murder House. No, já nevím, za každou cenu propojovat série a dávat jim něco společného - co takhle udělat radši sérii nezávislou na jiných, ale za to pořádnou. Sedmá série by měla vyjít už příští rok, tak uvidíme.

Mě osobně to docela zklamalo, i když na druhou stranu, aspoň jsem se zasmála nad některými věcmi. Spíš to připomínalo parodii, ale nejsem si jistá, jestli zrovna o to tvůrcům šlo.

Sledujete American Horror Story? Která série je podle vás nejlepší a která nejhorší? Za mě je nejlepší Murder House a nejhorší Hotel nebo Roanoke. Určitě mi napište do komentářů váš názor.

Mohlo by tě zaujmout:

14 komentářů

  1. Souhlasím. Poslední série je rozhodně nejhorší. Dost mě zklamala. Za nejlepší považuji Murder House, Coven a FreakShow. Hotel a Asylum byl průměrné a teď poslední Roanoke opravdu nejslabší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na Coven se musím určitě kouknout, líbí se mi ty kostýmy a tak, ale taky jsem na ni slyšela dost negativních názorů.. uvidím sama, jak se mi bude líbit :)

      Vymazat
  2. hm, mne sa praveze tato seria velmi pacila, zaradila by som do svojej oblubenej trojky: murder house, asylum a roanoke.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi každá série má své fanoušky, protože každému se líbí něco jiného, no, mě bohužel zklamala..

      Vymazat
  3. Skvele napísané, ja sa na túto sériu ešte len chystám, pretože nebol čas sa do nej pustiť. Jediné s čím s tebou nesúhlasím je fakt, že prepojovanie sérií im dáva určitú hĺbku. Veľmi tomu fandím a je skvelé vždy objaviť niečo nové o postavách z predchádzajúcich sérií :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to možná vyznělo špatně, já si nemyslím, že propojování sérií je úplně špatné, může to být skvělá věc, ale ne na úkor kvality jednotlivých sérií..

      Vymazat
  4. Nejlepší a tedy nejoblíbenější je a vždycky bude jednička! To byla paráda nad všechy parády!
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se ze všech řad, co jsem viděla, taky líbila nejvíc - opravdu skvělá série, byla bych ráda, kdyby se AHS vrátilo ke kvalitě Murder House

      Vymazat
  5. K AHS se odhodlávám, ale popravdě se trochu bojím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono American Horror Story není až tak strašidelné - když se na to dokážu dívat i já sama :D Já jsem se taky odhodlávala, prvně jsem se na to dívala s kamarádkou, a pak i sama, dá se to zvládnout :)

      Vymazat
  6. Mne sa táto séria veľmi páči, je dosť desivá a má dobrý dej, pre mňa boli obrovské sklamania 3. a 4., tie sú podla mňa najhoršie a najviac sa mi páčila jednoznačne 2.!:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já osobně jsem čekala něco, u čeho bych se bála víc, název American HORROR Story, už k tomuto seriálu moc nesedí, ale atmosféra seriálu se mi většinou líbí, i u této série. Děj měl potenciál, ale přišel mi trochu odbytý, hlavně tedy druhá polovina. Na 3. sérii, tedy Coven, se teprve chystám, někteří milují tuhle sérii, někteří ji nenávidí, tak nevím, jsem dost zvědavá, až ji zhlédnu, tak o ní na blog pravděpodobně taky napíšu. 4. série, tedy Freak Show, se mi docela dost líbila, neříkám, že byla nejlepší, ale jsou tam moje oblíbené scény a na jednotlivé díly jsem se opravdu těšila. Ale u mě to vyhrává Murder House, i když Asylum bylo taky docela dost dobré :)

      Vymazat
  7. AHS se mi vždycky nějak vyhýbalo, takže tohle byla první série, na kterou jsem se podívala. No, nevím nevím. Asi mrknu na prvních pár sérií, jestli mě ty nezaujmou více.
    http://catthegdiaries.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se podívej i na jiné série, snad se ti některá bude líbit víc než tato :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky