Zhlédnuto v roce 2016

Tenhle typ článků je asi můj vůbec nejoblíbenější, můžu se s vámi podělit o ty nejlepší filmy minulého roku - některé filmy vyšly přímo ...


Tenhle typ článků je asi můj vůbec nejoblíbenější, můžu se s vámi podělit o ty nejlepší filmy minulého roku - některé filmy vyšly přímo v roce 2016, na některé jsem pouze v tomhle roce narazila a musím říct, že několik z nich se zařadilo i mezi mé vůbec nejoblíbenější. Na konci článků najdete celý seznam filmů, které jsem zhlédla, seřazené od těch, co jsem viděla hned začátkem roku, až po ty, co jsem zhlédla až poslední den toho roku, a k většině z nich jsem připojila i odkaz na recenzi či článek, kde se o daném filmu zmiňuji. Také vás předem upozorňuji, že se jedná o delší článek, ale myslím si, že když je to článek o všech filmech, které jsem viděla za uplynulý rok, tak si tento prostor jen a jen zaslouží.


Nové filmy z roku 2016. Začnu rovnou filmy, které šly do kin minulý rok, až na film Me Before You a Zootopia jsem všechny v kině taky viděla. Není jich tolik jako jsem si myslela, že jich bude, vyšlo sice spoustu filmů, co mě zaujalo, ale zkrátka jsem to časově nestíhala.
Začátkem roku jsem šla na film The Revenant, v hlavní roli s Leonardem DiCapriem, což je můj oblíbený herec a tento film jsem si opravdu nemohla nechat ujít. Nedlouho po premiéře tohoto filmu byli, mám pocit, Oscaři, na které jsem se dívala a konečně vyhrál DiCaprio tu zlatou sošku, kterou si tak moc zaslouží. Mně osobně se The Revenant líbil, líbily se mi kontrasty mezi jednotlivými záběry spolu se zvuky a příroda zachycená v tomto snímku je zkrátka neskutečná. Mám oblíbenější filmy, kde hraje DiCaprio a o některých jeho filmech bude v tomto článku ještě řeč.
V následujícím odstavci se rozepíšu o filmech se superhrdina. Neměla jsem potřebu se dívat na jiné superhrdinské filmy mimo ty, které šly do kin, i když jsou filmy s touhle tématikou, které mě hodně zaujaly a přesto jsem je ještě neviděla. Každopádně, letos šlo do kin opět dost film s touhle tématikou a nemyslím si, že v následujících letech tomu bude jinak. Jako první tu mám Deadpoola, což byl velmi očekávaný snímek, hlavně díky skvělé reklamní, ale zároveň vtipné, kampani, samozřejmě s hlavní tváří Ryanem Reynoldsem. Musím uznat, že jsem se u tohoto filmu bavila, bylo to jiné, trochu drsnější, vtipy byly vtipné a mělo to spád. Pokoušela jsem se na to dívat ještě podruhé, během letních prázdnin, ale asi bylo moc brzy na to, abych se na to opět dívala, takže třeba někdy v budoucnu. Ale rozhodně tenhle film řadím mezi mé oblíbené, mezi těmi superhrdinskýma filmama. Potom jsem viděla i Captain America: Civil War, což je film, o kterém nevím, takhle s odstupem, co si myslet. Poslední dobou mě celí Avengers trošku přestávají bavit, ne úplně, ale baví mě o něco míň než kdysi. I když samostatný film Ant-Man se mi líbil. No, u Civil War je to takové.. mám trochu rozporuplné pocity a občas se tyhle filmy snaží být prostě za každou cenu vtipné a to i v těch nenejvhodnějších situacích. Oproti Avengers jsem si více oblíbila X-Meny, i když poslední film X-Men: Apocalypse, taky nebyl úplně nejlepší. Mnohem víc mě dostali X-meni s podtitulem Days of Future Past. A i když to sem nepatří, tak se opravdu nemůžu dočkat filmu Logan. Poslední ze superhrdinů je tu Suicide Squad, vím, že moje recenze na tento film byla opravdu kladná, ale přiznávám, že jsem byla trochu zaslepená. Soundtrack to má naprosto skvělý, to je asi ta nejlepší věc na filmu. Mně osobně se líbil i styl, jakým to bylo natočené, a jak nám byli jednotliví "superzáporáci" představeni, ale děj byl prostě o dost slabší. Taky se mi moc nelíbí, že celá reklama kolem tohoto filmu byla zaměřená na Jokera, který se ve finále ve filmu skoro neobjevil.  Ale hudba a některé scény jsou prostě dobré a je to celkem jízda, i když nesmíte očekávat moc od dějové linky.
O prázdninách vyšel taky animák Zootopia, který zrovna před pár dny získal i Golden Globe, za což jsem neskutečně ráda, jelikož si to prostě zaslouží. Nečekala jsem, že by se mi některá z nových pohádek mohla tolik líbit, ale tahle je prostě skvělá, navíc je chytrá a rozhodně to není jen pohádka pro děti.
Neodolala jsem ani filmu Me Before You, hlavně kvůli hlavním hercům, a i když jsem nečekala od filmu příliš, tak se mi líbil. Já opravdu nejsem fanoušek romantických a dojemných filmů, ale za to umím ocenit ty opravdu dobré. Tohle je případ toho dobrého filmu.
Jako poslední tu mám film American Honey, o kterém mám rozepsanou recenzi, ale ještě jsem neměla čas ji dopsat a vydat, ale tenhle film si samostatný článek rozhodně zaslouží. Tohle byl pro mě nejlepší film roku 2016, naprosto dechberoucí. A taky má skvělý soundtrack.



Leonardo DiCaprio. Proč má DiCaprio vlastní kategorii? Vlastní odstavec? Jak už jsem zmiňovala, je to můj oblíbený herec a já chci pomalu, ale jistě, zhlédnout všechny filmy, v kterých hrál. Tenhle rok jsem zhlédla čtyři filmy, kde hrál, přičemž o The Revenant jsem se zmiňovala už na začátku, takže ten film vynechám.
Jako první jsem viděla film The Basketball Diaries, ten film samotný se mi moc líbil, rozhodně si chci přečíst i tu knížku, ale zároveň mi přijde, že v některých scénách mu jeho roli tak úplně nevěřím. Ale ve filmu jsou scény, které DiCaprio zahrál naprosto skvěle a jsou to opravdu vynikajicí scény, ale přesto... Zároveň mám tenhle film ráda a ještě na něj nemám zcela srovnané myšlenky, takže tohle určitě nebylo naposled, co jsem tenhle film viděla.
Konečně jsem se podívala i na některý z novějších filmů, kde hrál, konkrétně jsem se konečně dostala k filmu The Wolf of Wall Street. Pamatuji si, že když tenhle film vyšel, tak hlavně spolužáci z něj byli paf a říkali, že je to pecka. No, já jsem ho zhlédla až tento rok, a jelikož jsem měla trochu vyšší očekávání než bylo zdravé, tak mě tenhle film spíš zklamal. Upřímně, ani nevím, jestli se na něj chci ještě někdy podívat.
No, ale nakonec tu mám film This Boy's Life, který se mi naopak opět líbil. Ani tenhle film se nazapsal mezi mé úplně oblíbené, ale určitě stojí za zhlédnutí, je tu mnoho scén, které považuju za své oblíbené a je to zkrátka zajímavý film, který stojí za váš čas.



Angelina Jolie. Vlastní odstavec si zasloužila i herečka Angelina Jolie, jelikož.. myslím, že se pomalu stává mojí oblíbenou herečkou. Dříve jsem k ní měla averzi, aniž bych viděla jediný film s ní, a to kvůli mojí mamce, které se nelíbí a nemá ji ráda. A fakt mě mrzí, že jsem tenhle postoj od ní prvně tak trochu převzala, ale toho jsem se zbavila - ráda si dělám svůj vlastní názor na všechno kolem mě.
Mimoto, že je Jolie skvělou herečkou, tak je také režisérkou a režírovala např. film Unbroken, který mě také zaujal hlavním hercem, kterým byl Jack O'Connell, kterého já osobně znám ze seriálu Skins, který se mimo jiné řadí mezi mé oblíbené herce, a už díky jeho hereckému výkonu v tomto seriálu ho považuju za skvělého herce. A chtěla jsem ho vidět i v jiné roli. Nevím, jestli bych se na tento film podívala, kdyby tam hrál i někdo jiný, ale jsem ráda, že jsem tak udělala - příběh je to opravdu velmi zajímavý a film se mi celkově hodně líbil, až tak, že mě to samotnou překvapilo.
Další snímek Jolie také režírovala, ale zároveň k němu také napsal scénář. Jedná se o film By The Sea, v kterém si společně s Bradem Pittem i zahrála. Na tento film jsem se upřímně těšila a nemůžu říct, že by mě film moc zklamal - nejvíc se mi líbila atmosféra, ale také poklid celého filmu. Jediný závěr mi dost zkazil dojem z celého filmu - ale o tom jsem se rozepsala víc v recenzi, která je samozřejmě bez spoilerů.
V dalších dvou filmech si Angelina Jolie pouze zahrála. Začnu filmem Girl, Interrupted, který jsem viděla poprvé v roce 2015 a hned se zařadil mezi mé oblíbené. I následující rok jsem se na něj podívala, ke konci roku a je to opravdu skvělý snímek - není to film, na který byste se mohli dívat pořád dokola, ale rozhodně byste ho alespoň jednou vidět měli. Tohle byl mimo jiné první film, kde jsem snad Angelinu Jolie viděla hrát a naprosto mě uchvátila, proto jsem chtěla zhlédnout i nějaké jiné filmy s ní a jako další mě zaujal snímek Gia, který vypráví životní příběh americké modelky. Další skvělý herecký výkon, opět film, který se zařadil mezi mé oblíbené.



Oblíbené filmy. Osvědčené i nově oblíbené. Teď se přesouváme ke kategorii, kde chci mluvit jen o dobrých filmech, které se mi líbily. Některé jsem viděla už poněkolikáté, některé teprve poprvé. Jinak by sem samozřejmě patřili i některé již zmiňované filmy.
Konečně jsem se podívala na filmy Meet Joe Black, který jsem jako menší zahlédla párkrát v televizi a měla jsem trochu představu, kdo hlavní postava je, ale až teď jsem se dostala k pořádnému zkouknutí celého filmu. Hlavní roli ztvárnil Brad Pitt, jehož považuju také za skvělého herce a také v tomhle filmu předvedl skvělý výkon. I když je film skoro tříhodinový, stojí za zhlédnutí a nenastala chvíle, že bych se u filmu nudila.
Klasikou z francouzské filmografie je Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain, nebo česky Amélie z Montmartru. Na tento film jsme se dívali se spolužákama v hodině francouzštiny a trochu mě zarazilo, že někteří tento film neznají. Pro některé to byla naopak klasika, stejně jako pro mě, i když tohle bylo zrovna, když jsem Amélii viděla po trochu delší době. Ale je to opravdu klasika a tenhle film byste prostě měli vidět.
Dále tu mám film Blow, v hlavní roli s Johnny Deppem. Nemůžu říct, že by Johnny Depp byl můj oblíbený herec, i když je spoustu filmů s ním, které mám opravdu ráda, a stejně tak nemůžu říct, že by se film Blow zařadil mezi mé oblíbené. Ale i tak jsem ho sem zařadila, protože to byl dobrý film, který byl zároveň natočený podle skutečných událostí, o skutečné osobě a o to víc mě tenhle film vzal.
Kdo by neznal režiséra Quentina Tarantina? Znám dost lidí, kteří všechny jeho filmy milují, a pak znám lidi, co jeho filmy nechápou a moc je nemusí. Já osobně jsem od něj pár snímků už viděla, včetně některých jeho nejznámějších snímků, ale žádný mě neoslovil. Ale narazila jsem na první film, který se mi od něj upřímně líbil, tedy víc než líbil, opravdu mě nadchl. Jedná se o film Django Unchained, kde mimo jiné hraje i Leonardo DiCaprio, což byl prvnotní faktor, proč jsem film chtěla vidět - přecejen chci vidět všechny jeho filmy. DiCaprio se tam sice objevil, ale rozhodně to nebylo to, proč se mi film tolik líbil. Věřím, že se tenhle film nemusí líbit úplně každému, ale zároveň chci říct, že občas se vyplatí dávat režisérům/hercům druhou, třetí nebo i čtvrtou šanci, protože můžete narazit na film, co se vám opravdu bude líbit.
Minulý rok jsem se také rozhodla podívat po strašně dlouhé době na nejkrásnější film a tím je Dragonheart. Tohle je moje srdcová záležitost, miluju ten film.
Nevím, jestli jsem to někdy na blogu zmiňovala, ale jsem z Uherské Hradiště a v létě je tu Letní filmová škola, což je filmový festival. Já jsem tu nebyla na celou jeho dobu - měla jsem brigádu, ale na pár filmů jsem zašla a jedním z nich byli i Rebelové, což je prostě opět film, který naprosto miluju. Mám strašně ráda tu módu a kostýmy, tu hudbu, samozřejmě příběh. A přiznám se, že tento film jsem viděla opravdu hodněkrát, ale je tohle je přesně ten film, který můžete vidět klidně stokrát a a stejně vás neomrzí.
Jako poslední film v této kategorii chci zmínit film Donnie Darko. O něm jsem nepsala sem na blog, jen jsem se o něm zmiňovala na fb stránce blogu, kde jsem si nebyla úplně jistá mými pocity ohledně něj. Celkem jsem se dívala na tento film zatím dvakrát, ale naprosto jsem si ho zamilovala. Rozhodně se zařadit mezi mé oblíbené filmy a je to film, po jehož dokoukání o něm ještě několik dní přemýšlíte. Nebo já o něm přemýšlím mnohem častěji, pořád. Ráda bych si pořídila a přečetla také The Donnie Darko Book. Hned po maturitě se do ní chci pustit - opravdu se těším, až budu mít maturitu za sebou a budu mít čas na knížky, které si chci přečíst už nějakou tu dobu, a samozřejmě nesmím zapomenout ani na filmy. Každopádně, pokud máte rádi trošku temnější filmy, které vám zároveň neřeknou úplně všechno, ale rádi nad filmy přemýšlíte, tak by se vám zrovna tenhle mohl zalíbit.



Tumblr doporučené filmy. Speciální kategorii jsem si nechala také pro filmy, na které jsem narazila díky tumblr, popřípadě některým ig účtům.
Jedním z těchto filmů byl i Palo Alto a upřímně si moc nepamatuju moje pocity z filmu. Vím, že se mi líbil, ale to je tak všechno, takže nevím. Možná se na něj někdy zkusím podívat znovu.
Dále jsou tu Virgin Suicides, což je film, od kterého jsem očekávala naprosto něco jiného, než čím nakonec byl. Ale byl to krásně zasněný snímek, u kterého opět člověk může teoretizovat, co, proč a jak. Já jsem si velmi oblíbila také jeho soundtrack.
Pak tu máme dívčí klasiku a tou Clueless, kterou jsem možná kdysi v telce zahlédla, ale nějak jsem si to nepamatovala, takže Clueless poprvé. Nemůžu říct, že by se stal mým oblíbeným filmem z této kategorie pro teen, ale bylo to fajn - navíc tam hrál Paul Rudd, což bylo velmi příjemné plus.
A pak tu mám dvojici filmů, The Addams Family a The Addams Family Values, a ani nevím, který díl se mi líbil víc. Na tenhle film jsem narážela všude, hlavně kvůli mé lásce pro černou barvu. Tuhletu temnou rodinku jsem si naprosto zamilovala, jsou tam skvělé scény, skvělé hlášky, tohleto je přesně typ filmu pro mě. Zkoušela jsem se podívat také na původní seriál, ale od toho jsem potom upustila, jelikož mě strašně rozčiloval ten vložený smích "diváků", který mi do tohoto seriálu naprosto neseděl. Ale i seriál mě láká právě pro jeho hlášky a scény, takže možná mu dám ještě někdy šanci.



Zklamání. Rozhořčení. Bohužel i tuto kategorii jsem zde musela zařadit. Některé filmy mě zklamaly a některé jednoše nemám ráda.
Breakfast at Tiffany's asi všichni znáte, v hlavní roli s Audrey Hepburn. Čekala jsem opravdu hodně, jelikož o tomto filmu člověk slyší pořád, ale čekalo mě obrovské zklamání. Podle mě je to docela průměrný snímek. Tohle byl také vůbec první film, který jsem s ní viděla. Potom jsem měla možnost vidět i kousek My Fair Lady, ale ani jsem to neměla chuť dokoukat - její hraní se mi opravdu nelíbí, zbytečně přehrává a.. ne, tahle herečka si mě zkrátka nezískala.
Pak je tu film Juno, který jsem už kdysi předtím viděla, a kdyby bylo na mě, tak už bych se na tenhle film nikdy znovu nedívala, ale učitelka angličtiny se rozhodla, že zrovna na tenhle film se koukat budeme. A tak jsem si připomněla, jak moc nesnáším tenhle film. Jo, opravdu nesnáším, v tomhle případě ani nemá cenu používat jemnějších slov.
Na další film jsme se také koukali ve škole, tentokrát v semináři češtiny, a to na film Powaqqatsi. Mám ráda některé artové filmy, nevadí mi dlouhé filmy, dlouhé záběry, scény, kde se vůbec nemluví, ale to nebylo o typu filmu, který by způsobil, že se mi tenhle snímek nelíbil, tohle bylo kvůli konkrétnímu filmu - zkrátka mě nezaujal a nelíbil se mi.
Jako poslední z těch, pro mě, horších filmů tu mám Café Society, což jsem film, na který jsem se opravdu moc těšila a byla jsme na něm dokonce i v kině. Atmosféru tehdejší doby to mělo, ano, ale příběh se mi zkrátka moc nelíbil. Možná, že kdybych neměla tak vysoká očekávání, tak by se mi film líbil více.



Co se jinam nevešlo. V téhle kategorii jsou zkrátka filmy, které mě, buď příliš nezaujaly, nebo jsem z nich nebyla tolik moc nadšená. Ale je tu i spoustu skvělých filmů, ale ty zkrátka nezařadily mezi moje úplně oblíbené filmy.
Na Crimson Peak jsem úplně původně chtěla jít do kina, ale bála jsem se na to jít sama, takže nakonec jsem nešla a dobře jsem udělala. Tenhle film mě hodně lákal, měl skvělé trailery a skvělé herecké obsazení, ale docela mě zklamal. Měl skvělou výpravu, dívalo se na něj skvěle, bylo tam několik drastických scén, které se mi taky líbily, ale např. ztvárnění přírzraků bylo hodně nepovedené, o horor se vůbec nejednalo a příběh byl dost slabý. Sama cítím rozporuplné pocity vůči tomuto filmu.
Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? aneb Co jsme komu udělali je další francouzský film, na nějž jsme se dívali v hodině francouzštiny. Jedná se o vtipnou komedii, která neurazí. Další takovou komedií, kterou jsme taky ve fránině zhlédli, je La Prénom neboli Jméno a tahle komedie byla naprosto skvělá. Celý film se odehrává v jednom bytě, je tam spoustu dialogů a ty jsou neskutečně vtipné. Fakt, u tohoto filmu jsme se neskutečně nasmáli.
Dalším filmem je Dallas Buyers Club, kde vedlejší roli ztvárnil Jared Leto a taky kvůli němu jsem na tenhle film byla zvědavá. Je to poměrně drsný film zachycující skvěle tamější život. Jinak všechny herecké výkony byly naprosto skvělé. Byl to dost emocionální snímek, ale jsem ráda, že jsem ho viděla.
Pak tu mám Slow West, což je film, který jsem měla možnost vidět v letním kině. Ve filmu hrál i Michael Fassbender a za to jsem byla neskutečně ráda, jelikož ho mám ráda jako herce. Nelíbila se mi občasná roztřesenost kamery, ale prostředí bylo úžasné. Ve filmu byla jedna dějová linka, žádné další se tam ani neobjevily, jsem ráda, že jsem tenhle film viděla, i když ho určitě neřadím mezi mé top. I tak jsem si jeho sledování užila.
Dalším filmem je klasika The Silence of the Lambs, kterou jsem viděla poprvé až teď, opět v letním kině. Je to hodně dobrý thriller, to uznávám, jsem ráda, že jsem to viděla, ale zároveň mě tenhle snímek přímo neoslnil. Byly tam scény, které se mi moc líbily, ale nechápu, čím to je, že se tenhle film stal tak populárním.
Další film bych normálně zařadila do zklamání, protože to nebyl zrovna moc dobrý film, ale to jsem tak nějak čekala. Jedná se o Neighbors, čekala jsem průměrnou komedii, ale nedostala jsem ani tu. Tohle se opravdu moc nepovedlo.
Pak tu mám Camille, což je film, který jsem před hodně lety viděla doma v televizi, ale nepamatovala jsem si, jak se film jmenovat, jenom to, že je tam nevěsta, která má nehodu a jakoby hnije zaživa. No, v mým vzpomínkách se film zdál býti lepším, ale zase díky těm vzpomínkám se mi líbil i při opětovném sledování, ale jinak to určitě není snímek, který byste museli vidět.
Další film jsem opět viděla v letňáku a to film Ex Machina. Bohužel, někteří lidi, kteří procházejí kolem, tak je těší spoilerovat filmy. I přes tenhle zážitek se mi film líbil a byl to zajímavý snímek. Čekala jsem asi o trošilinku víc, ale i tak se mi to líbilo.
Konečně jsem se dostala taky k filmu Colonia, kde hraje Emma Watson a Daniel Brühl, oba tyhle herce mám ráda. Původně jsem chtěla napsat samostatnou recenzi na tenhle film a mrzí mě, že jsem to nějak nestihla. Každopádně je to snímek, který opravdu doporučuju, Film je inspirován skutečnými událostmi a odehrává se v chilské kolonii Dignidad. Já osobně jsem nikdy předtím o této kolonii neslyšela a tak nějak se mi to jeví celé neskutečné, je to dechberoucí film a rozhodně vás obohatí o nové znalosti.
Naposled tu mám ještě dva české filmy, na které jsme se koukali v hodině češtiny. Prvním z nich je Revizor, ten se mi docela líbil, jestli to stihnu, tak bych si k maturitě ráda přečetla knížku. A i když Buriana úplně nějak extra jako herce nemusím, tak i tak to bylo fajn. A druhým filmem je Vyšší princip, což je film který by nebyl až tak hrozný, kdyby tam nehrála Jana Brejchová - nevím, co to tam předváděla, ale bylo to naprosto hrozné.



Pohádky a animáky. Mojí oblíbenou kategorií jsou pohádky. Mám moc ráda kreslené disneyovky, a tak jsem se letos podívala i na některé, které jsem ještě neviděla. Rozhodně mám v plánu se podívat na spoustu dalších disneyovek, ale uvidím, kdy se ke všem dostanu.
Začnu mojí nejoblíbenější, tedy The Fox and The Hound. Tuhle pohádku jsem sice viděla jenom jednou, zatím, ale hned jsem si ji zamilovala. Na její pokračování se nehodlám dívat - myslím, že to skončilo tak, jak to skončit mělo. Úžasná pohádka. Jinak, ještě jsem zapomněla zmínit, že moje vůbec nejoblíbenější pohádky jsou ty zvířecí.
Další podobnou pohádkou jsou The AristoCats, v které se objeví i pár písniček, a i když já nemám moc ráda ty muzikálové typy pohádek, tak zde jsem si naprosto zamilovala scénu s Everybody Wants to Be a Cat.
Když jsem byla nemocná, tak jsem si pustila i Shreka, první a druhý díl, přičemž oba máme na dvd. Z těch novějších pohádek považuju tuhle za jednu z nejlepších, navíc soundtrack k nim je takový, že celý film je jedna velká jízda.
Na prvním stupni na základce jsem měla učitelku, která naprosto milovala pohádku Bambi a já jsem si uvědomila, že od těchto let jsem ji neviděla. Takže Bambi. Krásná dojemná pohádka, moc se mi líbí, přesně takhle by pohádky měly vypadat.
Pak tu mám Brother Bear, myslím, že tenhle film jsem dokonce viděla i v kině a doma jsme měli počítačovou hru, kterou jsem hrála pořád. No, nicméně tahle pohádka není nic pro mě. Nejvíc se mi nelíbili sobi, kteří jsou rádoby vtipní, ale ve skutečnosti jsou trapní - v některých pohádkách často můžeme najít tyhle vedlejší "vtipné" postavy a ty často způsobují to, že se mi pohádka nelíbí. Ale samozřejmě tady nešlo jen o ty sobi.
Miluju Tima Burtona, ale ani nevím jak, Frankenweenie, jsem viděla až teď. Miluju styl jeho filmů a vytvárné zpracování. Hodně věcí se mi na tomto filmu líbilo, ale rozhodně se nezařadil mezi ty nejlepší od Burtona. A trochu jsem měla problém se do filmu dostat.
Jinak do téhle kategorie by patřila ještě Zootopia, ale o té jsem psala už v novinkách. Ale rozhodně skvělá pohádka.
Okolo Vánoc jsem se dívala i na Tři oříšky pro Popelku, což je klasika, miluju tu pohádku. Pak samozřejmě Anděl Páně, tuhle pohádku mám taky moc ráda, ale nestihla jsem se ještě podívat na její pokračování, takže až příští rok. A jako poslední "Vánoční" pohádku, nebo spíš film, tu mám Gremlins, které jsem konečně zhlédla - a zamilovala si je. Nechápu, jak je doteď mohla nevidět - fakt je miluju.



Seriály. Do tohoto článku jsem se rozhoda zahrnout i seriály, jelikož i těch jsem zhlédla docela dost. A plánuju jich zhlédnout ještě více.
Začnu klasikou Friends, na které jsem se dívala celé znovu, ale v angličtině a tohle je fakt seriál, u kterého vám zaručuju, že se u něj neskutečně zasmějete - ať už ho vidíte poprvé, nebo po sté.
Mezi mé vůbec nejoblíbenější seriály patří Skins, které jsem tedy už viděla celé, ale znovu jsem se dívala na 1. řadu. Kdo jste tenhle seriál neviděli, tak taky vřele doporučuju.
Když jsem byla o prázdninách u babičky, bez internetu, tak jsem měla stažený seriál Gossip Girl a ten jsem teda jela hodně rychle - díl za dílem. Je to spíš takový odpočinkový seriál, hlavně tam hraje Taylor Momsen, ale i další herečky, které jsem si díky tomuhle seriálu oblíbila. No, viděla jsem 3 řady a teď jsem se nějak zasekla, ale určitě to chci dokoukat.
I minulý rok jsme měli Game of Thrones, což je rozhodně můj oblíbený současný seriál. Šestá řada se mi opět hodně líbila. A článek o prvním dílu této série, taková moje reakce, se stal nejčtenějším na blogu vůbec.
Taky jsme se dočkali nové série American Horror Story, i o téhle sérii jsem napsala pár článků. No, tohle opravdu nebyla moc podařená série.
Konečně jsem se začala dívat i na všemi doporučovaného Sherlocka. Viděla jsem zatím pouze první řadu, ale je to opravdu povedený seriál - líbí se mi, jak je Sherlock přenesený do současnosti i celkový styl, jakým je seriál dělaný. Asi se nezařadil úplně mezi mé top, ale rozhodně jsem si ho oblíbila.
V létě jsem psala také o pilotech k nových seriálům, takže ty jsem zhlédla, jedním z těchto seriálů byl i Outcast, na který jsem se začala dívat, ale ještě jsem nedokoukala celou první řadu. A pak Stranger Things, jehož pilot se mi moc líbil, ale neměla jsem čas se na celý seriál ještě podívat. Nebo hlavně, neodhodlala jsem se - jelikož dívat se na horor sama, občas mám tu náladu, ale občas jsem moc vystrašená. V tomhle se plánuju ještě hodně zlepšit.
A málem jsem zapomněla na nové Gilmorky, ale ty mě nijak extra nenadchly.



NEJVĚTŠÍ OBJEVY TOHOTO ROKU. Na závěr se s vámi chci podělit o moje vůbec největší objevy, takže koho nebaví číst o všech filmech, tak tady máte ty nejlepší.
- American Honey
- Gia
- Donnie Darko


seznam všech filmů, které jsem viděla:
  1. Meet Joe Black / Seznamte se, Joe Black >recenze<
  2. Crimson Peak / Purpurový vrch >recenze<
  3. Breakfast at Tiffany's / Snídaně u Tiffanyho >recenze<
  4. The Fox and The Hound / Liška a pes >recenze<
  5. The Revenant / Revenant: Zmrtvýchvstání >recenze<
  6. Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain / Amélie z Montmartru >recenze<
  7. The Basketball Diaries / Rváčův deník >recenze<
  8. Blow / Kokain >recenze<
  9. The AristoCats / Aristokočky >recenze<
  10. By The Sea / U Moře >recenze<
  11. Deadpool >recenze<
  12. Unbroken / Nezlomný >recenze<
  13. Palo Alto >recenze<
  14. Django Unchained / Nespoutaný Django >recenze<
  15. Gia >recenze<
  16. Shrek >recenze<
  17. Shrek 2 >recenze<
  18. Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? / Co jsme komu udělali? >recenze<
  19. Dallas Buyers Club / Klub poslední naděje >recenze<
  20. The Addams Family / Addamsova rodina >recenze<
  21. The Addams Family Values / Addamsova rodina 2 >recenze<
  22. The Wolf of Wall Street / Vlk z Wall Street >recenze<
  23. Bambi >recenze<
  24. The Virgin Suicides / Smrt panen >recenze<
  25. Dragonheart / Dračí srdce >recenze<
  26. Brother Bear / Medvědí bratři >recenze<
  27. Captain America: Civil War / Captain America: Občanská válka >recenze<
  28. Camille >recenze<
  29. Frankenweenie / Frankenweenie: Domácí mazlíček >recenze<
  30. Juno >recenze<
  31. X-Men: Apocalypse / X- Men: Apokalypsa >recenze<
  32. Powaqqatsi
  33. Neighbors / Sousedi >recenze<
  34. Slow West >recenze<
  35. Zootopia / Zootropolis: Město zvířat >recenze<
  36. Me Before You / Než jsem tě poznala >recenze<
  37. Rebelové
  38. The Silence of the Lambs / Mlčení jehňátek >recenze<
  39. Suicide Squad / Sebevražedný oddíl >recenze<
  40. Ex Machina >recenze<
  41. Clueless / Bezmocná >recenze<
  42. Colonia / Kolonie >recenze<
  43. Café Society >recenze<
  44. Le Prénom / Jméno
  45. Revizor
  46. American Honey
  47. Vyšší princip
  48. This Boy's Life / Dospívání po americku
  49. Anděl Páně
  50. Tři oříšky pro Popelku
  51. Gremlins
  52. Donnie Darko
  53. Girl, Interrupted / Narušení

Který film jste si za minulý rok nejvíce oblíbili vy?

A zajímalo by mě - četl někdo vůbec tenhle článek celý? :D

Mohlo by tě zaujmout:

9 komentářů

  1. Vážně skvělý článek. S prvním odstavcem se ještě můžu celkem ztotožnit, viděly jsme podobné filmy. V dalších částech sem tam také něco, ale jinak jsou to většinou filmy, o nichž jsem spíš jen slyšela. Ráda se na některý z nich podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já jsem těch nových až tolik neviděla, nějak jsem nestíhala jít na všechno do kina, ale mimo ně jsem narazila na spoustu skvělý filmů, které stojí za to vidět

      Vymazat
  2. Článek jsem přečetla doopravdy celý :D. Některé filmy, které jsi viděla, jsem si přidala i do plánovaných filmů na zhlédnutí. Minulý rok jsem si asi nejvíce oblíbila pokračování Alenky v říši divů, Anthropoid a nejvíce Fantastická zvířata a kde je najít. A s těmi Přáteli souhlasím, na ty se člověk může dívat klidně postý a fakt se zasměje :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda :) Alenku jsem ještě neviděla, ale to chci určitě napravit - i když jsem slyšela různé názory na tenhle film, ale rozhodně se chci podívat na Fantastická zvířata, to je jeden z filmů, co jsem doopravdy prošvihla v kině

      Vymazat
  3. Zrovna hledám nějakou filmovou inspiraci, sice jsem toho z tvého seznamu již dost viděla, ale asi zkusím Café Society a Než jsem tě poznala, i když to není úplně můj styl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsem dost filmů různých žánrů, takže myslím, že filmových tipů je tu opravdu dost. No, Café Society mě sice příliš nenadchlo, ale třeba se ti bude líbit. A Než jsem tě poznala se mi moc líbilo, i když jsem si přesně taky říkala, že to není moc můj styl, snad se tedy bude líbit :)

      Vymazat
  4. Ja som si úplne zamilovala Zootropolis a Jednotku samovrahov!:)

    Giveaway o balíček produktov v hodnote 100€

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný článek! Hodně filmů co jsi napsala se mi také moc líbí. Ty objevy co píšeš jsem ani jeden neviděla, takže se na ně podívám, dost mě zaujaly :)
    Suicide Squad chci vidět, akorát když byl v kině, tak jsem se tam nedokopala, ale teď si to musím sehnat konečně :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty objevy opravdu stojí za zhlédnutí :) A Suicide Squad se taky vyplatí vidět, hlavně by si na to člověk měl udělat vlastní názor, já jsem ráda, že jsem to viděla :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky