American Horror Story: My Roanoke Nightmare (Novinky mezi seriály)

Tento týden vyšla první epizoda nově očekávané řady seriálu American Horror Story. Přestože jsem neviděla úplně všechny řady AHS, mám te...


Tento týden vyšla první epizoda nově očekávané řady seriálu American Horror Story. Přestože jsem neviděla úplně všechny řady AHS, mám tento seriál ráda, a tak jsem se těšila na novou, tajemstvím opředenou řadu. V dnešním článku se s vámi chci podělit o mé dojmy z první epizody, nejedná se o recenzi, jsou to opravdu moje dosavadní dojmy a domněnky o tom, jak by se seriál mohl dál vyvíjet, tak vy, co jste seriál neviděla, tak bacha na spoilery. A vy, co jste nový díl už viděli, určitě se nezapomeňte podělit v komentářích o vaše názory a domněnky.

Začnu tím, že před samotným jsem seriálem jsem zhlédla akorát některé teasery, ale článkům s teoriemi o nové sezóně jsem se zcela vyhla. Takže můj názor je naprosto neovlivněný (akorát jsem o tom tedy diskutovala se ségrou, s kterou jsem se na to dívala, což je naproto pochopitelné).

Už je tedy jasný podtitul nové řady - My Roanoke Nightmare, ale o tom ještě později. Prvně se opravdu chci rozmluvit o událostech první epizody. Tedy, nebudu tu popisovat děj, prostě se tu vyjádřím k tomu, co mě zaujalo a tak. Však uvidíte a pochopíte.
Hned první, co mi proběhlo hlavou - tohle připomíná Murder House. Tím prostředím je to opravdu dost podobné, ale myslím si, že koncept zde bude naprosto jiný. To šlo vidět hned na první pohled, kdy je to natočené stylem, jak někdo vypráví příběh, co se mu stal a tenhle příběh je potom hraný náhodnými herci. Nejsem si jistá, jestli bude tímhle stylem natočená celá série, podle mě je dost možné, že se ten příběh postupně dostane až do současnosti, že se něco bude dít těm opravdovým lidem po natočení tohoto interview. Ale těžko říct.
Nepřišlo mi to úplně hororové, spíš to bylo hodně napínavé s pár strašidelnými momenty, ale tohle je možná zas způsobeno tím, že poslední dobou se na strašidelné seriály dívám čím dál víc a to dokonce sama. Ale celková atmosféra se mi líbila a jsem ráda, že tam nebylo příliš prvoplánových lekavých momentů.
Taky se mi hodně líbilo ukončení prvního dílu, kdy ten konec byl fakt useknutý - prostě pokračování příště, holt si budete muset počkat.

Co si myslím o samotném tématu a konceptu? Líbí se mi styl, jakým je to vyprávěné, i jak je mezitím vždycky vložené logo - úplně je z toho poznat a cítit atmosféra takovýchto pořadů, které fakt existují. Nejsem si vlastně ještě úplně jistá, co má být tématem této série, nebo co bude tvořit hlavní zápletku či "zlo". Zatím tam máme jen pár postav, myslím si, že by se tam mělo objevit ještě mnohem víc herců, ale to uvidíme. Vlastně jsem slyšela, že by tam měla být i Lady Gaga, no, na tu se zrovna moc netěším, ale opravdu uvidíme. Zatím to vypadá hodně dobře, takže doufám, že moji pozornost udrží i další díly. Určitě tam bude hrát důležitou roli to místo, kde se to odehrává, což je Roanoke. O tomhle jsem při sledování nevěděla, ale když jsem si to vyhledala, tak jsem zjistila, že to je britská kolonie, kde proběhla španělsko-britská válka, ale během ní kolonisté prostě zmizeli - neví se kam nebo jak. Ještě jsem neměla čas si pročíst hypotézy, co se s nimi mohlo stát. Myslím si, že tohle bude souviset s touhle sérií AHS - třeba navazuje na některou z hypotéz nebo tak něco. Můžu se mýlit, ale zatím mi to tak přijde.

Pak tu byla ta skupina "vidláků", kteří se tvářili dost divně a podezřele, když nezískali ten dům a koupili ho oni manželé. A potom ta "sekta" nebo co to je - na konci ji vlastně obemknou, tak ji asi někde uvězní a můžeme jen hádat, co s ní bude. A pak jsou tu ti zombíci - ti mě tam vůbec nesedí, jestli to třeba nejsou nějací duchové nebo tak něco, vůbec netuším, jak by s tímhle vším mohli souviset.

Omlouvám se, že teď po delší době  vyšel článek a to takovýto zmatený. Zkusím nějak shrnout moje dojmy do pár vět. Zatím mě to baví a těším se na další díly. Myslím si, že to souvisí s hypotézami o ztracené kolonii Roanoke. Líbí se mi atmosféra i styl, jakým je to natočené, ale moc mi tam nesedí ti zombíci.

Napište do komentářů, co si vy myslíte o prvním dílu, jestli máte nějaké teorie a tak podobně. Ráda si přečtu vaše názory a víc popřemýšlím o nové sérii AHS :)

(A na co jsem málem zapomněla, ráda bych, kdyby se v seriálu objevila ta farma z jednoho teaseru, třeba ji tam budou věznit, i když se věci z teaserů v seriálu neobjevují, tak v tomhle případě bych za to byla fakt ráda. A nebo to možná zase všechno zmizí a ona si bude myslet, že si to jen představovala).

Mohlo by tě zaujmout:

11 komentářů

  1. Já jsem velký Fanda celé série. A na první díl se těším jak malá :))

    OdpovědětVymazat
  2. Všetci hovoria, že American Horror Story je úplne skvelý seriál, no ešte som sa naň neodhodlala :D Nejako nie som na horory a trochu sa toho bojím :D
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tohle jsem si říkala předtím než jsem AHS začala sledovat, ale po zhlédnutí Murder House.. můj vkus se mališko změnil a vlastně AHS mě přivedl k hororům :)

      Vymazat
  3. Jak miluji fantasy a horory, tak u AHS jsem vydržela do půlky druhé řady a vzdala to. Na mě to je to moc krvavé. Navíc kombinace sexu a krve se mi nelíbí už vůbec.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to chápu. V tomhle seriálu je krve a celkově nechutností docela dost. Záleží na vkusu no :D

      Vymazat
  4. Ja som piatu sériu odignorovala, absolútne ma nezaujala, ostatné však boli super :) no a táto..nevedela som čo čakať, ale po pozretí prvej časti som ostala nadšená!!! Dúfam, že to tak bude pokračovať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hotel mě taky moc nezaujal a tak jsem ho nedokoukala. Ještě jsem neviděla Coven, ale to jen proto, že jsem si na něj ještě neudělala čas. Uvidíme, jaká bude tahle šestá série, ale zatím to vypadá dobře :) Tak snad :)

      Vymazat
  5. Ach, zbožňujem túto sériu, hádam sa mi bude páčiť aj táto, ešte som nevidela prvé dva diely, čakám, až sa s partiou dohodneme a pozrieme si to všetci spolu :)

    Viallen z http://all-dreams-are-real.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím vyšel jenom jeden díl, tenhle týden teprve vychází druhý. No, já se těším na to, jak se to bude vyvíjet :)

      Vymazat
  6. American horror story jsem zatim videla jen prvni serii.Musim nekdy dokoukat i ty dalsi :)
    Melisinblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky