Playlist léta 2019 + minirecenze alb

Mám tu přichystanou hrst alb, u nichž bych ráda sdílela můj názor na ně. A překvapivě se mi všechna tato alba líbila, i když od jednoho ...


Mám tu přichystanou hrst alb, u nichž bych ráda sdílela můj názor na ně. A překvapivě se mi všechna tato alba líbila, i když od jednoho konkrétního EP jsem očekávala něco trochu víc, ale to až v samostatném odstavci o onom albu. Začněme očekávaným debutem od americké zpěvačky Billie Eilish.

Billie Eilish - WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?
Baví mě poslouchat nově vycházející alba, ať už dané interprety pravidelně poslouchám nebo ne. Minulý rok se mi docela dařilo držet krok s největšími alby, která v daném období vycházela, tento rok jsem bohužel zatím ve skluzu a poslouchám více jednotlivé vycházející singly než celá jednotlivá alba, ale opět se k tomu pomalu vracím - přece jen díky tomuto mému poslouchání jsem už objevila tolik nových interpretů a mnoho z nich se zařadilo mezi mé oblíbené. Zpěvačka Billie Eilish je ale úplným opakem toho, o čem jsem v předchozí větě mluvila - pokud se aspoň trochu zajímáte o mainstream hudbu, tak jste o tomhle mladém talentu již pravděpodobně slyšeli. A Billie nedávno vydala její debutové album WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?, na které jsem i já nedočkavě čekala. K tomuto albu vyráží zpěvačka i na turné kolem světa a jednou z jejích zastávek je i Praha - původně menší koncert ve Foru Karlín se ovšem přesunul do O2 Areny a vzhledem k jejímu velkému úspěchu a velkému množství fanoušků nejenom v česku se tomu nemůžeme divit, a tak je opět šance, že i já zajdu na její koncert. Ale zpět k albu. Billie vydala množství singlů během její kariéry, ale pouze jejich malý zlomek byl zařazen na toto album. Dovolila bych si říct, že její zvuk je jedinečným a jsem ráda, že mainstream hudba v rádiích byla opět ozvláštněna něčím trochu jiným. Zvuk jejího alba si hraje s různými zvukovými efekty, šeptáním a spoustu dalšími zvuky, které v mnohém připomínají fenomén ASMR, kde jde právě především o různé zvuky. Na albu je k nalezení celkem 14 skladeb, přičemž první "skladbou" je intro, bez kterého by se albu určitě obešlo a mně osobně přijde nadbytečné, a poslední skladbou je písnička, která kombinuje motivy předešlých písní na albu, takže se jedná o jakési "rozloučení" s tímto albem. Od té doby, co album vyšlo, se k němu stále vracím, i když přiznávám, že některé písničky se mi už trochu omrzely, ale naopak k některým se vyloženě vracím, jelikož se mi tak moc líbí. Také se mi velmi líbí videoklip k singlu 'bury a friend', který vyšel ještě před vydáním alba. Mezi mé oblíbené skladby patří: bad guy, all the girls go to hell, when the party's over, my strange addiction, ilomilo.
Pokud jste tohle album také slyšeli, napište mi do komentářů vaše oblíbené písničky z něj.
odkaz na spotify

Miley Cyrus - SHE IS COMING
Novým projektem letos překvapila i Miley Cyrus, která se řadí mezi mé nejoblíbenější zpěvačky vůbec. K jejímu poslední albu Younger Now jsem se už nějakou tu dobu nevrátila, nejedná se o mé oblíbené album, tím je Her Dead Petz a Bangerz, ale i její album Can't Be Tamed mám velmi ráda. V tomto případě se jedná jenom o menší EP, ale i tak jsem z něho trošku zklamaná. Písnička Unholy se hned zařadila mezi mé oblíbené, po chvilce jsem přišla na chuť i Mother's Daughter. Další písničky jsou spíš meh, bohužel. Myslím si, že Miley má větší potenciál, než jaký teď využívá. Spíš se to zdá jako by chtěla za každou cenu ukázat, že furt může dělat, co chce, a je volná a že také vlastní svou sexualitu - což je vzkaz, s kterým naprosto souhlasím, ale v tomto případě to vyznívá spíš lacině. A to mluvím já, která miluju právě album Miley Cyrus & Her Dead Petz. Bohužel tenhle projekt mě nechal víceméně chladnou. Mezi mé oblíbené skladby patří: Unholy, D.R.E.A.M. (Ghosface Killah), Party Up The Street, Mother's Daughter.
odkaz na spotify

Ängie, Harrison First - EACH OTHER
Mezi mé další oblíbené interprety patří švédská zpěvačka Ängie, která si společně s hudebníkem Harrisonem First pro nás připravila EP s názvem Each Other. Tohle EP sice obsahuje pouze 3 skladby, ale určitě stojí za povšimnutí. K jedné skladbě byl zároveň natočen i videoklip, konkrétně ke skladbě BAMBAM, a ten také stojí za zhlédnutí, zároveň je tahle skladba mou oblíbenou z tohoto projektu. A kdo tuto zpěvačku neznáte, tak si její tvorbu zkuste určitě poslechnout, protože si myslím, že se bude hodit ji sledovat do budoucna, myslím si, že toho ještě hodně dobrého od ní příjde. Mezi mé oblíbené skladby patří: BAMBAM.
odkaz na spotify

Kim Petras - Clarity
Zpěvačka Kim Petras není na scéně žádným nováčkem a zde na blogu jsem její jméno už několikrát zmiňovala. Tato zpěvačka, původně z Německa, vydala album pod názvem Clarity a já jsem se na něj opravdu těšila, jelikož její předchozí projekty poslouchám pořád dokola. Tentokrát jsem byla bohužel dost zklamaná, oblíbila jsem si opravdu jenom jednu skladbu a to Do Me, většina ostatních skladeb zní mému uchu dost podobně, ale zase to neberte špatně - baví mě některé texty a celková nálada a atmosféra písniček, do pozadí si tohle album ráda pustím, ale asi jsem měla až moc velká očekávání od vydání tohoto alba. Mezi mé oblíbené skladby patří: Do Me, Icy.
odkaz na spotify

The Driver Era - X
Tyto minirecenze alb zakončíme pozitivně, jelikož mám tu čest mluvit o debutovém albu kapely The Driver Era. Tedy kapela, jedná se spíše o duo dvou bratrů, kteří dříve vystupovali s kapelou R5, kterou jsem si sem tam také poslechla a jejich tvorba mě bavila, ale když jsem zahlédla, čemu se věnují v jejich novém projektu, byla jsem z toho absolutně nadšená - můžete čekat mix alternativy, popu, rocku a celkově nejde říct, že by tohle album spadalo jenom do jednoho žánru. Každá skladba je něčím výjimečná, texty jsou velmi kvalitní a nenajde se na albu písnička, kterou bych považovala za špatnou. Určitě doufám, že v tomto seskupení zůstanou The Driver Era aktivní, jelikož mají posluchačům rozhodně, co nabídnout. Mezi mé oblíbené skladby patří: Feel You Now, Welcome To The End of Your Life, Low, Scared of Heights.
odkaz na spotify


PLAYLIST

A konečně k samotnému playlistu, do něj jsem samozřejmě zařadila i písničky ze zmíněných alb. Musím upozornit na to, že se nejedná o klasický playlist plný letních hitů, i když pár z těchto hitů, které můžete slyšet i v rádiu, jsem si oblíbila, takže jsem je do playlistu taky zařadila, ale jinak se jedná o playlist velmi různorodý - interpreti ze zahraničí, česka, pop, rap, rock, zkrátka od všeho něco, což přesně reprezentuje můj vkus.
Např. Charli XCX letos vydala několik písní a chystá album a ona se řadí mezi mé oblíbené interpety, jako většina lidí na tomhle playlistu. Doporučuju si zhlédnout videoklip k písni Spicy, který je naprosto geniální.Z českých interpretů tu mám Yzomadiase, kterého sice běžně neposlouchám, nebo jsem se k jeho tvorbě spíš ještě moc nedostala, ale Sold Out mě baví jako fajn chytlavá písnička; dál jsou tu hity od Renneho Danga a Eartha, asi je zvláštní je oba zmínit, takhle v jedné větě, ale mě zkrátka baví tvorba obou. Nedávno mou pozornost zachytil i rapper NF, jehož tvorba mě přímo dostala. Nikdy bych nečekala, že bych poslouchala Halsey, ale písničkou Nightmare si to u mě nějak napravila. Dále jsem nemohla vynechat talentovaného umělce Yungblud, jehož všechny projekty stojí za poslech, také jsem do playlistu zařadila jejich společný song 11 Minutes. Nick Murphy také vydal celkem nedávno novou desku, ke které se sice moc nevracím, ale vracím se aspoň k jedné skladbě z ní a to k Sanity. Návrat na hudební scénu, tedy v odlišném seskupení, ohlásili i Jonas Brothers a Adam Lambert, a i u nich jsem našla skladby, co ladily mému uchu. Pak tu mám rappery jako je Brennan Savage, JID, Stormzy a Denzel Curry. A z česka ještě Forgena a jeho hit PHYb 002, track, které baví. Překvapivě to do playlistu zvládla i Taylor Swift, kterou normálně neposlouchám, ale její duet s Brendon Urie, mě příjemně překvapil a hlavně je to přesně ten klasický chytlavý letní hit. A nakonec nemůžu zapomenout na epický collab Lil Nas X a Billy Ray Cyrus - tahle písnička se mi snad nikdy neomrzí a tohle jejich spojení mě fakt baví.
Pro mě je to opravdu playlist, který budu pravděpodobně celé léto poslouchat a budu se k němu vracet, takže ho klidně sledujte pravidelně, jelikož je možné, že na něj budu přidávat další skladby, které si oblíbím, nebo které ještě mají nově vyjít.



A na závěr tu mám menší report z koncertu, který proběhl už v dubnu, ale já se o něm nikde nezmiňovala, tak aspoň takhle tady.
Koncert skupiny Hollywood Undead proběhl již před nějakou dobou, ale já jsem se o něm ještě nikde pořádně nezmínila, tak je na čase to napravit. V polovině dubna vystoupili v pražské Tipsport areně a právě místa konání jsem se nejvíce obávala kvůli předešlé, ne příliš dobré zkušenosti, z koncertu Twenty One Pilots, při jejichž koncertě jsem nebyla nadšena ze zvukové stránky koncertu. O to více jsem byla překvapena, když Hollywood Undead předvedli naprosto skvělou show - jak po zvukové stránce, i jakékoliv jiné stránce. Nezvykle jsem šla na koncert i s kamarádem, jsem spíše zvyklá chodit na koncerty sama, ale jeho narozeninový dárek jsme si oba neskutečně užili. Pokud vás tahle skupina baví a budete na ně mít možnost zajít, tak určitě neváhejte, a učiňte tak, jelikož vystoupení bylo naprosto super, až jsem byla překvapená, jak skvěle naživo znějí.




A jaké písničky letos nesmí chybět na vašem letním playlistu? Určitě nezapomeňte napsat komentář, ať taky můžu načerpat nějakou tu inspiraci.

instagram.com/juliekrocova

Mohlo by tě zaujmout:

5 komentářů

  1. Musím se přiznat, že při prvním poslechu EP od Miley Cyrus jsem byla zklamaná i já. Ale při každém dalším poslechu se mi jednotlivé songy líbily víc a víc a postupně jsem se do nich zamilovala ♥ Ale jsem ráda, že nejsem jediná, kdo si myslí, že Miley plně nevyužívá svůj potenciál - podle mě má mnohem na víc, ale možná to ona takhle teď chce :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Z alb neznám ani jedno, protože takový styl hudby nevyhledávám :) Co ale miluju, tak to je Halsey <3 Zbožňuju ji už od doby, kdy vydala první songy a zrovna Nightmare je teda o dost jiná než zbytek její tvorby, ale je božská!

    Korea v Česku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě tou změnou stylu si mě ta písnička získala, jsem zvědavá na její budoucí tvorbu, kterým směrem bude dál pokračovat.

      Vymazat
  3. Docela zvláštní výběr... minimálně pro mne. Ale za každou inspiraci jsem ráda, některé songy mě už na pohled zaujaly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi jasné, že tyhle písničky nebudou každého šálek kávy, na druhou stranu jsem zařadila do playlistu dost různých žánrů, tak třeba se najde aspoň něco :)

      Vymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky