do Prahy za Harry Potterem (a dalšími filmy)

Minulý týden jsem měla narozeniny a jako jeden z dárků jsem dostala lístek na promítání Harryho Pottera a Tajemné komnaty za doprovodu...


Minulý týden jsem měla narozeniny a jako jeden z dárků jsem dostala lístek na promítání Harryho Pottera a Tajemné komnaty za doprovodu české filharmonie. Tato událost se konala ve čtvrtek večer, a tak jsem se ráno toho dne vypravila do Prahy, kde jsem si pobyt prodloužila i na dalších pár dní, jelikož tam mám i rodinu a tak. Tentokrát jsem jela Českýma drahama a byla jsem mile překvapena, koupila jsem si dopředu místenku i lístek a ve vozech chodila i paní s občerstvením (i když kafe z prášku za moc nestálo, co si budem, na druhou stranu, nic lepšího bych za 10 kč ani očekávat nemohla). Jedinou věc, co bych ČD vytkla by byla teplota, jelikož postupně se ve vagonu ochladilo a já jsem radši ve vyhřátém vagonu, zvlášť když za okny je sníh a chci se cítit extra pohodlně, jelikož předchozí noc jsem toho moc nenaspala. Jen, co jsem dorazila do Prahy, akorát jsem si dala věci do bytu, kde jsem spala a hned jsem vyrazila směr O2 arena.

Tím se dostáváme k asi hlavní části tohoto článku, jelikož je to zmíněno již v nadpisu. Bála jsem se, že se kvůli docela dlouhé frontě nestihnu dostat včas dovnitř, ale na moje místo jsem usedla asi tři minuty před začátkem. Já dorazila před arenu asi 20 minut před začátkem, což není ideální (ale říkala jsem si, že mám místo na sezení, tak nemusím spěchat, ne jak když čekáte na koncert a chcete urvat to nejlepší místo před pódiem), takže propříště doporučuju všem min. tu hodinu před začátkem přece jen dorazit na místo konání. Byla jsem překvapená, že v areně bylo spoustu volných míst a vůbec to nebylo vyprodané tak, jak jsem si původně myslela. Trochu zklamaná jsem byla z velikosti plátna a taky kvality obrazu, čekala jsem, že to bude jak skvělý hudební zážitek, tak i ten filmový, když už. Každopádně, filharmonie byla skvělá a taky to byl skvělý narozeninový dárek, ale abych byla upřímná, nevím, jestli tato promítání se živou hudbou stojí za tolik peněz. Zážitek to byl skvělý, ale sama bych na to šla příště pouze kdyby to bylo za nižší cenu. Nejvíc nechápu ty lidi, co si takovéto věci točí na mobil (nehledě na to, že je to zakázané), opravdu se tyhle lidi budou zpětně dívat na kousky nahraného filmu promítaného na plátně ještě k tomu nahrávaného na výšku telefonu? Osobně chápu, když si člověk nahraje kousek na vzpomínku nebo že to chce postnout na instagram nebo jiné sociální sítě, ale nahrávat si po celou dobu krátké útržky, to moc nechápu. Jinak to bylo skvělé, už několikrát jsem chtěla jít na nějaký ten film s živou hudbou, jen ta cena mě vždycky odradila.



Další den jsem vyrazila hned na dva filmy do kina Lucerny. V tomto kině jsem byla již předtím, ale tentokrát jsem se podívala na jedno promítání, jak v malém sále, tak i ve velkém.

Než jsem se vydala do Prahy, dívala jsem se, co za další akce se tam chystá, na co bych mohla jít a taky jsem zavítala na stránky již zmiňovaného kina. Na ty stránky jsem se dostala hlavně kvůli tomu, že jsem hledala, kde budou ještě promítat film The Greatest Showman, kterého jsem všude jinde v kině propásla, ale hned jako první na mě na webu vyjelo, že v rámci programu Legendy s Expres FM budou promítat film American Beauty, což je jeden z mých absolutně nejoblíbenějších filmů (zmiňovala jsem ho v tomto článku již: http://fantasy-maniak.blogspot.cz/2017/03/7x-filmova-recenze-7x-film-review.html). Miluju chození do kina, a když vidím, že někde budou promítat některý z mých oblíbených filmů, chci tam samozřejmě jít - zážitek z kina je něco naprosto jiného než se na film dívat sám doma, i když obojí mám ráda, jelikož obojí má svoje výhody. Každopádně k této konkrétní zkušenosti mám pár rad. Pokud jste tento film neviděli, podívejte se na něj, ale udělejte tak sami doma. Nenechte se ovlivnit reakcemi nikoho dalšího a sami si udělejte názor na tento film. Když jsem seděla v publiku měla jsem strašně zvláštní pocit, jelikož tenhle film mě vždy dokáže naprosto odzbrojit a zmrvit (s prominutím i bez něj) jako člověka, na lepší výraz si v češtině nemůžu vzpomenout, v angličtině bych použila slova fuck me up. Byla jsem překvapená, kolik smíchu se sálem rozléhalo, já se u některých scén také pousmívám, ale tyhle scény jsou vždy doprovázeny hořkým pocitem. Prostě tohle jeden z filmů, který mě vždy zasáhne a myslím si, že jsem jako jediná opouštěla kino v slzách. Ale je zajímavé, jak různí lidé reagují na stejné filmy, každý jsme jiný a každý vidíme v daném filmu něco jiného.

Na film The Greatest Showman jsem také vyrazila a tohle promítání se konalo v malém sálu, který jsem si naprosto zamilovala. Lepší prostředí jsem si pro sledování tohoto filmu vybrat nemohla. Film promítaný opravdu v komorním složení, v naprosté tmě blízko plátna a s velmi dobrým zvukem. No, tenhle film se řadí k těm opravdu povedeným, kamera byla skvělá a samozřejmě samotný soundtrack byl taky naprosto úžasný (a to mi věřte, že já na muzikály moc nejsem, jenom pokud jsou opravdu dobrý). Zajímavé je, že v mých oblíbených muzikálech hraje Zac Efron, asi náhoda. Moc se mi líbil příběh, který zahrnoval, jak minulost hlavního hrdiny, tak poté samozřejmě přítomnost. A co jsem předtím netušila je fakt, že film je inspirován skutečnými osobnostmi a životama. Bohužel si nemyslím, že tento film ještě někde v kinech dávají, ale pokud na tenhle snímek někde v programu kina narazíte, tak se na něj určitě vyplatí zajít.



Mám ráda sociální sítě, ráda píšu blog a ráda dávám mnoho informací na internet. Nezapomínejte však na to, že ne všechno musíte postovat na instagram a ne o všem musí všichni vědět - ať už to jsou uživatelé online, které nikdy v životě neuvidíte, nebo vaši přátelé a rodina v tom reálném světě. Máte něco, co o vás nikdo neví? Ne všichni musí vědět o tom, co máte v plánu nebo co děláte. Některé věci si ráda nechávám pro sebe.

A k těm plánům... překvap ostatní, v hlavě si klidně tvoř vzdušné zámky, ale taky přemýšlej nad tím, jak tvých vysněných cílů dosáhnout. Lepší je svými činy ostatní překvapit než o něčem pořád mluvit a potom muset ostatním vysvětlovat, že to nakonec nevyšlo.



Jakmile se ocitnu někde a mám peníze, tak nakupuju. A tak jsem nakupovala, především teda trička v pánském oddělení H&M. Co chci jen podotknout je to, abyste se nedrželi při nakupování jen v jednom oddělení, vždycky je fajn si projít všechno, ať už jste holka nebo kluk, já mám třeba pánské střihy triček radši a tak mám většinu triček právě "klučičích" - plus ty potisky a nápisy jsou mnohdy lepší, o tom není pochyb.

Musím zde zmínit můj oblíbený antikvariát Spálená 53, který se nachází kousek od Václavského náměstí. V sekci knížek v angličtině mě bohužel tentokrát nic nezaujalo a v češtině jsem si nic kupovat nechtěla, ale důvodem, proč právě sem ráda chodím je hlavně velký výběr cédéček a desek. Pár desek mě zaujalo, ale nakonec jsem si žádnou z nich nekoupila, za to jsem si koupila tři cédéčka a to cédéčko Insomniac od Enrique Iglesias, dále best of album Lest We Forget od Marilyna Mansona a Teenage Dream od Katy Perry. Pokud máte tipy na nějaké další pražské antikvariáty, určitě mi je zanechte dole v komentářích, budu za ně neskutečně ráda :)




A večer před tím než jsem odjela, jsem byla na koncertě Extempore a Trottel Parade. Extempore je kapela mého taťky a Trottel Parade je zas kapela, v které hrajou moji nevlastní bráchové. No, byl to fajn večer, co vám budu povídat.


Za fotky zarovnané vlevo se omlouvám, pořád se snažím přijít na to, jak v to v nové šabloně změnit.

random clips

Mohlo by tě zaujmout:

1 komentářů

  1. Krásny narodeninový darček vstup na premietanie HP :-) Ja som v decembri bola takto s kamarátkou v O2 aréne na premietanie Pána prsteňov tri a bol to skvelý zážitok, prvýkrát som bola na niečom takomto a mne osobne sa to veľmi páčilo - hudba bola skvelá a premietanie aj kvalita tiež vyhovujúce :-) Na HP mi už potom neostali peniaze a onedlho bude ešte aj takéto premietanie zo seriálu Hra o tróny, och chcela by som ísť veru :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky