A jaké je TVOJE místo ve společnosti?

Některé rozhovory mě dovedou přivést na zajímavé myšlenky. Na myšlenky, se kterými se chci podělit s ostatníma. Nejsem moudrá, nemám vžd...


Některé rozhovory mě dovedou přivést na zajímavé myšlenky. Na myšlenky, se kterými se chci podělit s ostatníma. Nejsem moudrá, nemám vždy pravdu, ale mám mozek a určité názory, za kterými si stojím.

Odpověděl sis na otázku v nadpisu? A líbí se ti tvoje odpověď? A pokud náhodou nevíte, kam touto otázku směřuji, tak zde jsou příklady ze třídy - někoho považujete za šprta, někoho za šaška, další člověk je pro vás outsiderem, někdo možná vlezdoprdelkou a tak dále. Ale otázkou taky je, jestli toho člověka opravdu znáte a víte o něm, jaký je, nebo jste mu tohle označení dali na základě názoru někoho jiného nebo mu tak říkáte třeba jen od pohledu - prostě na to podle vás vypadá.

Každý z nás si musí uvědomit, že nikdo nemá předem určené místo ve společnosti a nikdo nikdy takové místo ani mít nebude - místa ve společnosti prostě neexistují. Je to pouze o tom, jak tě kdo vnímá. Nenech se tedy řídit ostatními podle toho, kam tě oni zařazují. Jako vždy - dělej si, co chceš.

Možná by sis ale měl odpovědět na tři následující otázky:
Jak tě vnímají ostatní?
Jak vnímáš ty sám sebe?
Jak chceš, aby tě ostatní vnímali?

Jsi spokojený s odpověďmi, které sis dal? Protože pokud ne, nevadí - odpovědi na tyhle otázky se neustále mění a to, co je mění, jsi ty, tvoje činy, tvoje názory, tvoje osobnost. Všechno máš v rukou ty, takže se nevymlouvej na to, že takhle to prostě je a nikdy to jinak nebude, protože pokud si tohle řekneš, tak to tak skutečně bude, ale pokud něco začneš dělat, odpovědi se začnou míchat a měnit.

A na závěr:
Vnímej se tak, jak chceš, aby tě vnímali ostatní. Změň to, jak se vnímáš, v to, jak chceš, aby tě vnímali ostatní. A kašli na to, jak tě kdo vnímá teď. Nepřizpůsobuj se ostatním, pouze svým představám o sobě. Kým chceš být? Kým se chceš stát?

Jsi to ty. Je to tvůj život.

Já se snažím o to samé.


(říkala jsem si, jestli tenhle článek vůbec zveřejnit, ale nakonec - proč ne, jsou to moje myšlenky)

Mohlo by tě zaujmout:

0 komentářů

Děkuju za návštěvu i komentář :)

Počet zobrazení stránky